Ostpasta – Tagliatelle LCHF

19 januari, 2015

Detta receptet har jag velat prova länge men det har inte blivit av, innerst inne har jag varit väldigt skeptisk!
Hur kan det blir en god pasta av…
Riven mozzarella
och
Äggula
?
Det var bara till att prova!
Först ska mozzarellan smältas. Det ska vara riven mozzarella i påse (Arla Kökets, det är den jag använde, Wernerssons blev inte lika bra!)
(230 g till 2 portioner)


19012015-012A5293

När osten är smält så ska den blandas med 2 äggulor.
19012015-012A5297

Man kan använda en slickepott och vända in äggulorna men jag är lat så jag tog hjälp av min Kitchen Aid och flatblandaren.
Blanda tills det blivit en deg.
Innan degen kavlas ut så måste degen smältas lite igen. 15 sekunde i min mikro på 900 w räckte, kastrull fungerar lika bra, se bara till att röra!
19012015-012A5299

Sedan ska degen kavlas ut. Enklast mellan två silikonbakpapper annars med bakpapper i botten och plastfolie överst.
Degen kavlades sedan ut till ca 2 mm. Tunnare blir inte bra.
Sedan var det bara att ”slajsa” degen med pizzaskäraren.

012A5332

012A5330

19012015-012A5305

Efter det ska tagliatellen torkas i ca 4-5 timmar!
19012015-012A5308

Ser ut och känns sedan nästan exakt som färsk tagliatelle!
Tagliatellen kan sedan förvaras i plastpåse i kylskåp några dagar.
19012015-012A5310

När tagliatellen ska användas så kokas den i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
Häll sedan av i durkslag, spola med kallt vatten och häll lite olivolja ovanpå och servera genast!

Konsistensen är genialisk! Smaken är grym! Som ni vet så tar mozzarella smak av de kryddor och smaker den serveras med.
Jisses, vad jag ska äta pasta from nu! 
19012015-012A5322

Jag rekommenderar dock att göra lättare såser till din pasta. Tex pesto, tomatsås, carbonara.
En tyngre gräddsås som jag hade i kväll gör inte tagliatellen rättvis och den försvinner liksom i mängden.
Tänk lite vitlök, svamp, bladpersilja och olivolja, salt och svartpeppar. YUM!
Skriv ut

Ostpasta – Tagliatelle LCHF


Ingredienser

  • 230 g riven mozzarella i påse
  • 2 äggulor

Instruktioner

  1. Smält osten på åg värme i kastrull på spisplatta eller i mikro.
  2. Rör ner äggulorna ordenligt. Degen ska gå ihop ordentligt.
  3. Värm degen lite till, ca 15 sekunder i mikro innan degen kavlas ut på bakplåtspapper med plastfolie ovanpå. Ca 2 mm tjock är lagom.
  4. Använd pizzaskärare till att skära tagliatelle remsor.
  5. Låt remsorna torka i rumstemperatur på ett galler eller på bakplåtspapper. Ca 4 timmar.
  6. Vid användning, lägg ner tagliatellen i lättsaltat kokande vatten i 1 minut. Häll över i durkslag, skölj med kallt vatten och häll lite olivilja över. Servera genast med valfri sås.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Tack till Up Late Anyway för receptet!

41 kommentarer
0

41 kommentarer

Maria 9 november, 2017 - 14:10

Hej,
Tror du att det går bra att man skär tjockare skivor och gör som pappardele istället? Eller påverkas tork- och koktiden mycket då kanske?

Svara
Åse 9 november, 2017 - 16:29

Det ska nog gå bra!

Svara
Jennie 8 januari, 2016 - 09:48

Hej Åse! Tror du att detta recept funkar som lasagneplattor?

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 13:53

Hej! Nä det kommer nog smälta med de andra heta ingredienserna, då är mitt andra recept på lasagneplattor bättre!

Svara
Lina 13 juli, 2015 - 11:09

Kan man avända pastamaskin til denna?

Svara
Åse 13 juli, 2015 - 11:31

Är inte säker!

Svara
Cim 1 mars, 2015 - 23:18

Letade efter det här receptet i appen som jag köpte av dej, men det fanns inte?

Svara
Åse 2 mars, 2015 - 07:10

Hej, nej det är inte alla recept som finns i den utan ett urval av populära recept.

Svara
Caroline 8 februari, 2015 - 19:01

Hej!
Jag vill bara säga till dem som tänkte prova att göra pastan på mozzarella i bit; det går INTE. Problemet är att den innehåller för mycket vätska och ger en konstig äggröreliknande smet istället för en fast deg. Ikväll gjorde vi med Arla kökets rivna mozzarella, och resultatet blev helt annorlunda, jättebra!
Jag undrar dock om någon provade att använda pastamaskin – blev det bra? Vore ju väldans smidigt!
Och förresten, Åse – den där såsen ser grymt god ut, vilket recept använde du till den?
Lycka till med experimenterandet i köket! 🙂
Mvh Caroline

Svara
Anette 7 februari, 2015 - 17:34

Någon som provat mozzarellapastan i lasagne? Jag har precis gjort en plåt som ska torka till imorgon och sen varvas med köttfärssås till lasagne. Jag kavlade ut mina mellan två bakplåtspapper, det gick utmärkt. Skar sedan till lagom plattor. Spännande att testa nytt!

Svara
Moa 7 februari, 2015 - 11:05

kan man micra pastan med sås utan att den smälter? Tänkte på om man blandar ihop den med annat i matlåda?

Svara
Ekofilosophie 6 februari, 2015 - 23:00

Ooh det ser gott och spännande ut! Men rätt meckigt eller? Får ta och testa detta någon gång! 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.