Ostpanerad skinkschnitzel

6 januari, 2011

Parmesan är perfekt att panera med och det blir så gott!!

Här har jag penerat schnitzlarna i rågmjöl, ägg och parmesan och sedan stekt i smör/olivolja. Till det serverade jag en gorgonzolasås och ugnsrostade grönsaker.

6 fläskschnitzlar
Rågmjöl
2 ägg
4 krm salt
2 krm vitpeppar
2 dl riven parmesan

Vill man inte panera i rågmjöl (som ger en försumbar kolhydrat) så kan man i stället använda krossade linfrön.

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Roosa 22 maj, 2015 - 13:21

En liten tanke från en mamma med en glutenintolerant dotter. Du skriver att alla recept är glutenfria. Det här receptet är inte det. Om jag t.ex. inte har någon kunskap om detta och ser din sida. Toppen allt glutenfritt och sedan serverar detta kan det bli ganska fel. För oss som äter LCHF är det inte så viktigt. En kolhydrat hit eller dit är inte så stort problem medan en glutenintolerantperson mår jättedåligt av detta.

Annars är din sida kanonbra och det går alltid att hitta bra recept.

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 15:47

Hej! Allt på denna sidan är inte glutenfritt! Vart har du läst det? Detta är ingen glutenfri blogg. Bloggen är från 2003, långt innan jag lade om min egen kost. Det innebär att det är massor av år med recept då jag åt massor av kolhydrater från spannmål. Receptet du refererar till är från 2011 då åt jag inte som jag gör nu.
Du har tyvärr misstagit dig om du har trott att allt på denna bloggen är glutenfritt. Nya recept på bloggen är till 99% glutenfria dock.

Svara
Roosa 22 maj, 2015 - 15:51

Ok. Då ber jag om ursäkt. Till höger om receptet står Välkommen till min blogg osv. Sedan står citat ”Recepten är sedan 2009 glutenfria”. Jag måste ha missförstått…

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 15:52

Jag lägger till ett ”oftast” så blir det inga missförstånd =)
Klart att det inte är meningen att någon ska få magproblem, jag har själv en glutenintolerant dotter.

Svara
Roosa 22 maj, 2015 - 15:53

Du får naturligtvis ta bort mitt inlägg…

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 15:55

Nejdå, det kanske är någon annan som undrar 🙂

Svara
Liz 14 januari, 2011 - 22:03

Oh vad gott!! 😀

Svara
jessicahjalmarson 13 januari, 2011 - 18:51

hej åse
jag undrar bara hur du gör gorgonzola såsen?? jag har frågat en gång innan men hittar inte det nu!! 🙂 ska prova detta recept i helgen ser underbart gott ut!! kram jessica

Svara
Åse 13 januari, 2011 - 18:57

Smälter c 200 g gorgonzola i 2 dl creme fraiche, smaksätter med lite salt, peppar och kinesisk soja =)) Ibland tar jag en skvätt vitt vin i iställetb för soja! Mums! KRAM

Svara
jessica 13 januari, 2011 - 19:11

Tack!!!!!

Svara
~ Maria ~ 11 januari, 2011 - 09:07

Mumsigt – blir middag idag!
Tack för att du delar med dig Snäckan %

Svara
labbe52 9 januari, 2011 - 19:30

tack snälla du för du delar med dig av så goda recept!!!!
inte svårt alls att köra LCHF nu när du finns!!!!
köper din kokbok direkt när den kommer ut!!!!
kram

Svara
maja 8 januari, 2011 - 18:10

Åh, kul med alternativ till vanlig panering! Måste säga att jag ÄLSKAR dina smarriga recept som du delar med dig av och alla tips du kommer med. Bara så du vet liksom 😆 😆

Svara
Linda 8 januari, 2011 - 17:41

Har du något bra ´recept på gorgonzolasås?
Hade ett som var super gott men hittar det inte nu..
Kram

Svara
Katarina W 7 januari, 2011 - 23:34

Hejsan!! Vad har du i schnitzlarna?! För om jag förstått det rätt är schnitzlar kött/skinka som är panerad, men du har skrivit 6 schnitzlar och sedan vad det ska paneras i 🙂 och schnitzel blir det väl först efter panering?? Eller är det jag som är ute och cyklar?? 🙂 tack för en underbar blogg!!!!

Svara
Katarina W 7 januari, 2011 - 23:36

Ser nu att det står skinkschnitzel 🙂 såklart att man ser sånt efter man skrivit och frågat!!

Svara
gruset 7 januari, 2011 - 19:09

Åååå Åse! Jag vet inte hur jag ska visa min uppskattning för alla dina smarriga recept, inspirerande bilder och sköna inställning till kost, hälsa, och livet i allmänhet. Du är ju ba’ bäst!! 🙂

Trevlig helg!
Stor kram

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:19

Det gör du sååå bra så som det är nu genom dina härliga kommentarer!!! KRAMAR!

Svara
Karoliina 6 januari, 2011 - 19:41

Mums!! ser jättegott ut..detta borde jag testa.

Svara
Linda 6 januari, 2011 - 17:47

Tack för alla underbara recept du delar med dig av, denna ska absolut provas..ser så smarrigt ut..

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:48

Tack själv! Kram

Svara
Jenny ✫ 6 januari, 2011 - 14:57

Mums vad gott det ser ut! Det ska absolut testas här hemma en dag 🙂

Jag måste också passa på att tacka för alla super bra lågkolhydrat-recept med väldigt inbjudande bilder till, toppen! 0O0 Många gånger är du min räddare i nöden när idétorkan kommer på besök 🙂

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:49

Vad roligt att höra! Du är så välkommen!

Svara
Britt-Marie 6 januari, 2011 - 13:52

Så gott det låter. Har aldrig tänkt på att man kan panera med parmesan. Måste prova. Tur att man har dig när det är ”torka” inom matfronten.

Kram

Svara
Chrissan - sockerblomman 6 januari, 2011 - 12:46

Ahhh panera i linfrön? Det hade jag inte en aning om att det fungerade. Visste att det funkar med sesamfrön i panering, och nu ska jag testa linfrön med. Det använder jag mig ofta i maten.

Tack för tipset Åse!

Svara
ÅsaS 6 januari, 2011 - 12:38

Mumsigt! Här har delar av familjen just upptäckt att ugnsrostade grönsaker är ganska gott. Iaf en del av dem… Typ morötterna och majskolvarna… Själv vräker jag ner allt vad kylen innehåller, som sötpotatis, morot, lök av alla de slag, paprika och majskolv. Mums!

Kram
Åsa

Svara
annalena68 6 januari, 2011 - 09:58

Behöver inte ens fråga om det var gott 😉

Kramis

Svara
Åse 6 januari, 2011 - 10:54

Nä det behövs inte 😉 Suuuuupergott!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.