Ostpanerad omelett med julskinka

av Åse

Gooooood morgon!
Hoppas ni fått en god natts sömn! Det har jag! Fast det blev inte så många timmar som jag önskat. Det var så himla trevligt i går i vårt ljusupplysta Helsingborg! Mörka parker är upplysta nu, vackert men framför allt mer säkert!
Jag var inte hemma så sent (22.30) men var uppe i varv så somnade nog inte förrän en bra bit efter midnatt.
Efteråt hade vi ginprovning på Bakfickan, Kitchen & Table och sedan en god middag!

Jag är ju smått galen i kombinationen (jul)skinka, majonnäs och senap! Så gott på två fröknäcken t.ex.
Det här har jag nördat in mig på nu! Ostpanerad omelett med julskinka, majonnäs och senap! haha! Alltså hur GOTT!?


Jag lägger några skivor ost (antingen färdigskivade eller hyvlade) i en keramisk stekpanna. När osten smält (medelvärme) och småbubblar häller jag i omelettsmeten.

Omeletten får sedan stelna och jag lägger på 2 skivor julskinka och brer dem med majonnäs och senap. Vilken senap som helst går bra, jag gillar främst grovstark men dijon är ju helt sockerfri så jag varierar mig!


Ser ni den knapriga ostytan? Yumie!!

En smarrigt lunch helt enkelt!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostpanerad omelett med julskinka


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 skivor ost eller 1/2 dl riven ost
  • 23 ägg
  • 1 msk vätska
  • salt, peppar
  • 2 skivor julskinka
  • 2 tsk majonnäs
  • 2 tsk senap

Instruktioner

  1. Detta kräver en bra stekpanna, jag rekommenderar keramisk beläggning.
  2. Blanda ihop omelettsmeten, ägg, vätska, salt och peppar.
  3. Lägg ostskivorna i stekpannan och smält på medelstark värme. När osten smält och bubblar, häll på omelettsmeten. Låt stelna och lägg sedan på skinkskivorna och bred majonnäs och senap på dem. Vik ihop och servera!

Nutrition

  • Serving Size: 1

SparaSpara
SparaSpara
SparaSparaSparaSpara
SparaSparaSparaSpara

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

21 kommentarer

Omelett med julskinka och utemöblemang! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 2 december, 2019 - 14:17

[…] nu vid 10, blev min smarriga julskinkeomelett! Den ska jag leva på framöver tror jag! hehe Har ni inte provat så måste ni göra […]

Svara
Omelett med julskinka och tankar om utemöbler - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 2 december, 2019 - 11:29

[…] nu vid 10, blev min smarriga julskinkeomelett! Den ska jag leva på framöver tror jag! hehe Har ni inte provat så måste ni göra det! Jag […]

Svara
Perfekta höstkoftan och blommig kostym (20% rabatt) - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 14 augusti, 2018 - 14:21

[…] har precis satt i mig frunch, blev en ostpanerad omelett med skinka och ännu mer ost i Haha! […]

Svara
Sriwanna 30 november, 2017 - 23:04

Lukta lukta 😛 hihi tack för en fin kväll igår!

Svara
Åse 30 november, 2017 - 23:05

Tack själv fin-sniffaren ❤️

Svara
Anna 30 november, 2017 - 19:52

Gott. Vilket märke på stekpanna har du? Har testat några keramiska som inte varit jättebra.

Svara
Åse 30 november, 2017 - 19:53

Star Cuisine från Coop!

Svara
ÅsaS 30 november, 2017 - 14:28

Själv sitter jag och trycker i mig årets första julskinkemackor till lunch. Jag som inte är så himla förtjust i julskinka, men hittade jättefin färdigskivad skinka på jobbet. Och god var (ÄR) den. 😋
Ha det gott!
Kram ÅsaS

Svara
Linda 30 november, 2017 - 13:36

Det är verkligen jättestor skillnad. Jag gillar Fever Trees tonic, blir en helt annan drink än med Schweppes tonic som jag inte alls gillar.

Svara
Åse 30 november, 2017 - 13:41

Verkligen! Ska absolut köpa hem!

Svara
marie 30 november, 2017 - 13:02

Hej,
Undrar bara vad det är för majonnäs du använder?
Ha en fortsatt bra dag 🙂
//Marie

Svara
Åse 30 november, 2017 - 13:12

Egengjord 🙂 http://56kilo.se/majonnas/
Har ofta hellmans i kylen också!

Svara
Nicklas Wiklander 30 november, 2017 - 10:16

Låter mycket gott och enkelt, är det någon speciell ost Du rekommenderar? 🙂

Svara
Åse 30 november, 2017 - 10:20

Gräddost eller ost i skivor (emmenthaler är gott!!) välj den du gillar bäst! 🙂

Svara
Camillapa 30 november, 2017 - 08:43

Men så smart! Tack. Gillar snabba och enkla rätter! ;D

Svara
Åse 30 november, 2017 - 08:49

Hej Camilla! Kul att höra ifrån dig här! Kram!

Svara
Camillapa 4 december, 2017 - 12:47

Tack Åse! <3
Ja, jag ligger och lurar bakom kulliserna, Men jag är fortfarande här! ;D
Kram

Svara
Laila 30 november, 2017 - 08:42

Men guuud va gott det låter!! Måste köpa julskinka och testa!
Va spännande det låter med vinprovning, man tror ju att ”gin är gin” liksom 😋
Önskar dig en härlig dag!
/Laila

Svara
Åse 30 november, 2017 - 08:43

Haha hade precis hunnit ändra när jag läste din kommentar! jag är duktig på att korrekturläsa EFTER jag postat! haha!
Njut av din dag du också! KRAM

Svara
Laila 30 november, 2017 - 08:46

Nu förstår jag inte riktigt…? 😄

Svara
Åse 30 november, 2017 - 08:48

Haha jo jag såg att jag skrivit ”vinprovning” istället för ”ginprovning” och ändrade och när jag var klar såg jag att någon (du) redan hunnit upptäcka felet 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!