Ostpanerad färskostfylld Fajita Omelett

4 november, 2017

Hej vänner!
Uppe med tuppen idag för att fira mina FYRA födelsedagsgrisar idag! Nicholas & Michelle som fyller 20 år, Juni som fyller 11 år och fyrbentingen Vilde som fyller 6 år ❤️
Vi ska strax bege oss ner mot stan och ut och äta hela gänget + svärmor men tänkte först dela med mig av den här godingen.
Efter år som matmissbrukare och år som nykter matmissbrukare och givetvis genom mitt yrke som kostrådgivare så har jag ju lärt mig mycket om hur det vi stoppar i oss påverkar matbeteendet och våra hormoner (som ju styr hur vi äter). En del saker är generella och en del saker är personliga.
Att en kost på lågfett och mycket kolhydrater fördärvade min (och många andras) insulinkänslighet är ett faktum + att det fördärvade mina signaler kring hunger och mättnad.
Att en högfettskost med lite kolhydrater och fokus på naturlig mat återställde mina mättnads och hungershormoner är också fakta. Tack gode gud för att jag hittade detta sättet att äta på!
Ägg är ett livsmedel som jag tackar min lyckliga stjärna att den finns och att jag älskar och tål.
Ägg är ett fantastiskt livsmedel som innehåller ALLT du behöver förutom C vitamin. Lägg till paprika så har du en fullvärdig måltid!
Vill du viktminska? Öka mängden ägg!
Jag äter ägg varje dag och gärna en omelett till middag!
Så här gör jag ofta och jag håller mig mätt i 6 timmar ungefär om jag äter det till lunch.
För 1 omelett som jag och min man delar:
3 ägg, 2-3 msk grädde, salt och peppar.

Gärna sambal oelek i!

Istället för ost inuti omeletten så lägger jag osten i botten och panerar omeletten (Tips från finaste Jill!
Fyra skivor färdigskivad gouda eller edamer.
Osten smälter på medelvärme och när den bubblar så är det dags för äggsmeten!
Bästa stekpannan med keramisk beläggning finns på stora COOP!



När omelettsmeten stelnat, på med lite pizzasås.

Ett tips här att skiva upp lök och ha i fryspåse i kylskåpet. Perfekt till omeletter etc!

Jag brukar fräsa upp det jag har i kylskåpet i grönsaksväg men champinjoner är ett MÅSTE!
I dag hade jag champinjoner, paprika och lök och så klart en rejäl klick smör! 
Voila! En Fajita Omelett!


 

My magic trick!? Färskost! 4 rejäla klickar med färskost! Såååå gott och gör 75% av omeletten!

Den ostpanerade mättande och hälsosamma omeletten är klar!




Happy lördag!
❤️
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Kristina 8 november, 2017 - 23:09

Så gott detta såg ut. Glömmer alltid bort att laga omelett. Har barn som får omelett i skolan och de tycker om det men lagar aldrig det hemma. Men nu så ska jag ta tag i detta och bjuda familjen på omelett. Tack snälla för allt du delar med dig av på bloggen. Tycker om att komma hit och läsa.
/Kristina

Svara
Åse 9 november, 2017 - 16:31

Vad glad jag blir, tack Kristina!

Svara
Marianne 8 november, 2017 - 08:06

Äter ofta omeletter är så smidigt att göra. Ska testa att lägga osten direkt i pannan nästa gång och ha pizzasås på. Tack för tipset.

Svara
Suss 7 november, 2017 - 18:11

Såå god! Kommer bli en favorit här hemma.😊

Svara
Emma - recept, emetofobi och tarmsjukdom 7 november, 2017 - 17:57

Ser så gott ut!

Svara
madde 7 november, 2017 - 16:16

Åh, vad det såg gott ut!
Det får nog bli omelett till middag för min del idag.

Svara
Annika 6 november, 2017 - 21:24

Åh hjälp vad gott det ser ut. Det blir lunch någon dag.
Tack för alla goda recept och inspiration.
Hoppas att det går bra med din utbildning.

Svara
Margareta Ruda 6 november, 2017 - 17:24

Åh, tack för påminnelsen. Det här har jag gjort ofta men glömt bort det. Låter mums med färskost 😊
Tack igen för grymt bra inspiration!

Svara
Margareta Ruda 6 november, 2017 - 16:00

Åh, tack för påminnelsen!! Den hör har jag gjort många gånger men nu var det länge sedan. Och det låter ju helt magiskt med färskost till!!
Tack igen för sån härlig inspiration – love it!!

Svara
Marie 6 november, 2017 - 11:27

Mums, vad är det för pizzasås??

Svara
Åse 6 november, 2017 - 11:44

Jag köper Muttis eller gör egen: http://56kilo.se/tomatsas-till-pizza-pizzasas/

Svara
Lisa 6 november, 2017 - 08:57

Åh så gott det såg ut!! Tack för tipset och alla andra bra grejer du tipsar om 🙂

Svara
Egologiskt - Therése 5 november, 2017 - 22:11

Åh älskar ägg och omelett är bästa frukosten!
Just nu har jag tyvärr ett uppehåll på ägg då min son verkar reagera på det och jag saknar ägg såååååååå!!

Svara
Jenny 5 november, 2017 - 11:57

Hej
det där ser väldigt gott ut. Jag äter också väldigt ofta omelett till lunch. Håller mig mätt så länge! En sak som jag ofta häpnar över är hur stora omeletter LCHF:are gör. Jag kan äta väldigt mycket när jag äter ”vanlig” kost med kolhydrater. Då har jag ingen botten. Men när jag äter LCHF mat så orkar jag väldigt lite. Jag blir mätt så fort. Vilket ju är bra. Går ju aldrig hungrig. Att äta en omelett på 3 ägg och med tillbehör hade aldrig gått för mig. Jag brukar göra en omelett på 1 ägg (med tillbehör som svamp och grönsaker, ost och liknande) och håller mig mätt nästan hela dagen med det. Jag tänker som så att jag får lyssna till vad min kropp/mage vill. Orkar jag inte så stora omeletter så ska jag ju inte trycka i mig det 🙂
Tack för alla dina underbara tips!
Jenny

Svara
Åse 5 november, 2017 - 11:58

Detta är ju en omelett som jag delar med min man 😉 (står i inlägget) Hela hade jag aldrig fått i mig 🙈

Svara
Kate 5 november, 2017 - 09:25

Oj, jisses så gott detta ser ut. Nu blev jag sugen på omelettfrukost, har ju allt i kylskåpet..:) Sen väntar en lååång skogspromenad i gråvädret… Önskar Dig en skön söndag! Kram Kate

Svara
Linda 5 november, 2017 - 08:52

Den omeletten ska definitivt provas. Ser supergod ut! Smälter du osten rakt ner i pannan innan smeten hälls på? Utan fett? Och ungefär hur mkt ost? Tack på förhand om du orkar svara. 🙂

Svara
Åse 5 november, 2017 - 09:47

Lägger ca 4 ostskivor (färdigskivade) inget fett nej och steker på 6:an (av 10) när osten smält och bubblar häller jag ner omelettsmeten.

Svara
Sonja 5 november, 2017 - 08:34

Hej
Vad har du för härlig stekpanna när den inte bränner fast osten? Jag är så tacksam för att du som här visar vilken typ av krydda du använder. Det är guld värt att få tips.. Tack för alla dina härliga tips. Ser fram mot din nya bok.

Svara
Åse 5 november, 2017 - 09:48

Hej! Det är en keramisk som jag köpt på Coop! Superbra är den!

Svara
Sunny 5 november, 2017 - 07:52

Detta blir lätt min lunch idag 😉

Svara
Malin E 4 november, 2017 - 20:31

Ägg är det bästa. 🍳🍳Såå gott och användbart
Tack för alla tips du delar med dig 😊😊
Snart flaska till sambal🖒🖒

Svara
Jeanette Jonasson 4 november, 2017 - 18:46

Åh va gott det såg ut! Vi äter ofta omelett till frukost. Nu fick jag ny inspiration.
Kram Jeanette

Svara
Nina 4 november, 2017 - 18:43

Ägg är fantastiskt! Stillar både sug och hunger 😊.
Gör ofta omelett, men har aldrig gjort ostpanerad….TACK för tipset!
Fira ordentligt x 4 🎉🎶🍾

Svara
smulan 4 november, 2017 - 16:10

Mumsfillibabba 😊😊

Svara
Linda Larsson 4 november, 2017 - 16:02

Den omeletten såg riktigt smaskig ut. Tack för alla dina inspirerande inlägg och hoppas ni har en härlig firardag!
Kram Linda

Svara
Jenny 4 november, 2017 - 15:55

Ägg är det bästa👍👍i alla former… brukar ta med som mellanmål på jobbet, resor, grunda med innan jag ska på middag när jag inte vet vad som serveras 💛 ha en underbar fortsatt helg🌹🌹🌹

Svara
Åse 5 november, 2017 - 09:50

Visst är det ett grymt livsmedel!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.