GLAD PÅSK! Ostkorgar med räksallad

17 april, 2014

Påsken står inför dörren och påskhelgen ska bjuda på skönt vårväder verkar det som! (Här i Skåne i alla fall)
I går blev det grillade burgare – aldrig fel! MUMS! 
I min burgare hade jag förutom nötkött;  guacamole, tomat, saltgurka, rödlök, ost och glutenfri rostad lök. Omnomnom!

IMG_9597

Har ni några roliga planer i påsk? Det blir lugnt och skönt här! Vi ska träffa vänner och familj och bara ha det bra! Jag är annars, som jag tror ni förstår – duktig på att planera in en massa men jag har blivit mycket bättre på att säga nej, fast jag egentligen vill, men jag vet att jag får igen det sedan. Även en duracellkanin som jag behöver lugn och ro 😉 Har ni några måsten på påskbordet?? Berätta gärna för jag är sugen på att prova något nytt på påskafton!
Här kommer lite tips på bra recept som passar in i LCHF och i andra glutenfria kosthållningar!
Krämig spenatsoppa med ägg & bacon

IMG_9324

 
Laxrullar


Ostkorgar
 med räksallad 
4-6 portioner


50 gram västerbottensost
30 gram parmesan
Räksallad:
100 g skalade räkor
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk dill
salt och peppar

Gräslök till garnering
Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt.
Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat bubbla och fått lite färg. Låt svalna lite men var försiktig så de inte hinner stelna. Ta sedan upp med stekspade och lägg över ett upp och nervänt snapsglas. Låt torka. Fyll sedan ostkorgarna med räksallad.
IMG_0212
 
 Janssons Frestelse på LCHF vis
IMG_5035

 

Rödbetssallad
IMG_5087

 
Hel ugnsgrillad laxsida med örtsås


 
Lammfärspaj med rödbetor och chèvre
Chèvregratinerade rödbetor 
IMG_9553

 
Västerbottenspaj

 
Till dessert:
Paj med vit choklad och jordgubbar LCHF

 
Citronpaj LCHF


Chokladflarn med nötter & superfruits


Övriga recept på sötsaker gjorda på lite eller mindre socker och utan mjöl.
 

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

PÅSKMAT LCHF! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 10 april, 2017 - 12:44

[…] GLAD PÅSK! Ostkorgar med räksallad […]

Svara
Cilla 18 april, 2014 - 07:55

Så glad att jag har hittat din blogg och recept-app! Fantastiska tips och recept, som jag har provat nästan varje dag. Idag blir det Västerbottenpaj och spenatsoppan. Tack för all inspiration och läsning – Glad Påsk:-)

Svara
Åse 18 april, 2014 - 19:42

Välkommen hit! Roligt att du trivs här!! Glad Påsk! =)

Svara
Camilla 18 april, 2014 - 01:55

Hej Åse!
Vill tacka för en underbar blogg, har inte varit inne och läst så jätte mycket innan, utan kommit hit om jag sökt recept. Men har nu under några dagar läst mycket av det du skrivit och blir så glad när jag läser dina fina inlägg och vilka bilder, herregud så fina!
Idag gjorde jag din wokade lövbiff, så otroligt god. Jag tog stekt kål till och familjen tog ris och dom älskade den. Hos oss är det oftast min sambo som lagar maten för han älskar det och är otroligt duktig, men nu har jag börjat lite mer och kommer göra många av dina recept. Jag gjorde även din chokladtryffel med smak av lakrits, även om jag älskar lakrits så tyckte jag dom blev sådär, men det är en smaksak 🙂 .
Önskar dig och din familj en glad påsk!

Svara
Åse 18 april, 2014 - 19:44

Hej camilla! Vad roligt att läsa, tack snälla för att du berättar! Glad Påsk och hoppas du också får en underbar ledighet!

Svara
Martina 17 april, 2014 - 22:21

Här blir det lammstek, det tycker jag är ett ”måste” på mitt påskbord 😉 Trevlig påsk till dig och din familj! 🙂

Svara
Åse 18 april, 2014 - 19:45

Åh men Guuuuud, lammstek!! MUMMA!

Svara
Barbro 17 april, 2014 - 17:46

Mycket gott du visar ska nog prova dina ostkorgar.Jag brukar lägga in olika sillar varje påsk ska prova ett nytt med basilika.Om det blir godkänt så skriver jag det här
Önskar dej o dina nära kära en glad påsk.
kram

Svara
Åse 17 april, 2014 - 11:27

Jag gör alltid en nubbesallad både till påsk, jul och midsommar. Såå god, med matjessill, rödlök, purjo, dill, majjo, gräslök och orökt kaviar (den vita tuben).
Lånar västerbottenpajreceptet till påskaftonen 😀
Glad Påsk!

Svara
Åse 17 april, 2014 - 12:58

Åh mn gud vad gott!! DET måste jag ju göra!!

Svara
Åse 17 april, 2014 - 13:37

Så här gör jag den: 2 brk matjessill, 1 rödlök, 2 dl purjolök, 2 dl gräddfil, 1 1/2 dl majonnäs, 8 msk orökt kaviar, 1 dl dill. Allt hackas smått och blandas ihop. Garnera med kokta ägg.
Enkelt och supergott!

Svara
Åse 17 april, 2014 - 13:38

Tack raring!! Uppskattar det! Mums! Ska absolut göras! 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 17 april, 2014 - 10:58

Vilka påsktips, bilderna ser ljuvliga ut! Ser riktigt mycket fram emot några dagars ledig från arbetet nu.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.