OSTKAKANS dag!

14 november, 2018

I dag är det ostkakans dag! MUMS!
Min version hittar ni här 🙂

PS! Tillsätt 1 kuvert saffran så får ni saffransostkaka!

012a6071

012a1837

Sockerfritt syltreceptet med chia hittar ni HÄR

Så här gör jag min ostkaka, den blir himmelskt god!

Skriv ut

Ostkaka LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1/2 dl Ica sötströ
  • 300 g keso
  • 2 dl smetana (eller creme fraiche)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mandelspån
  • 1 tsk eko vaniljessens
  • 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
  • ev lite mandelspån till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt.
  3. Sila keson från överflödig vätska.
  4. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm.
  5. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket.
  6. Godast är kakan när den fått stå i kylskåpet någon dag! Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Kicki G 14 november, 2018 - 15:27

I detta recept har du inget mandelmjöl, men det har du i saffransostkakan. Är det alltså två varianter?
http://www.56kilo.se/saffransostkaka-lchf-low-carb/

Svara
Åse 14 november, 2018 - 15:35

Jag gör många olika varianter av olika recept 🙂
Det är mandelspån i denna och ingen saffransostkaka som den andra är.

Svara
ÅsaS 14 november, 2018 - 12:11

Älskar ostkaka, och har så gjort sedan jag var barn! Köpte mig en 600g kaka igår, som jag tänkte njuta av idag. Inga svårigheter att få i sig den själv.. Med hallonsylt (hemkokt) och lättvispad grädde! Mums!
ÅsaS

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.