Heeeeeej på er!

Jag blir tokig! Jag har i flera dagar varit på väg att göra ett gott LCHF bakrecept och varit i väg för att handla saffran minst 4 ggr och kommit hem UTAN saffran varenda gång! vad är det som gör att man glömmer det där &%#? saffrankuvertet varenda gång!?
Jag ska ge mig iväg strax och inte köpa NÅGOT ANNAT än Saffran, så kommer jag kanske ihåg det!

Tills dess får ni nöja er med ostkaka! Haha!
Jag har gjort minst tre ostkakor den här veckan, för min 19-åring slukar en hel var och varannan dag! Haha! Märks grabben tränar hårt! 😉
Syrran har även önskat den till julafton! YUM!

012a6071

012a1837
 

Så här gör jag min ostkaka, den blir himmelskt god!

Ostkaka LCHF

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

 • 4 ägg
 • 1/2 dl Ica sötströ
 • 300 g keso
 • 2 dl smetana (eller creme fraiche)
 • 1 dl vispgrädde
 • 1,5 dl mandelspån
 • 1 tsk eko vaniljessens
 • 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
 • ev lite mandelspån till garnering

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200 gr.
 2. Vispa ägg och sötning fluffigt.
 3. Sila keson från överflödig vätska.
 4. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm.
 5. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket.
 6. Godast är kakan när den fått stå i kylskåpet någon dag! Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde.
 1. Ibland är jag korkad och brukar försöka låta bli att visa det. Men nu måste jag ändå få fråga, är ostkaka en efterrätt, eller kan man äta den som lunch eller annat? Man kan ju göra hur man vill så klart, men finns det någon grundtanke?
  Ser hur som helst fantastiskt gott ut!

 2. Så fantastiskt god! Hade tappat orken helt att äta rätt, börjat äta mackor och tänka på godis hela tiden och bestämde att för att hitta rätt igen måste jag börja med några riktigt trevliga LCHFrecept för att påminna mig att det inte är synd om mig som äter såhär. Och så smakar jag denna underbara ostkaka! Så god! Stort stort tack för detta fina recept! Och tidigare idag lagade jag dina oopsies med frön och fysillium i, de var också kanon. Nu är jag inspirerad igen. Tack!

 3. Supergod! Däremot tycker jag att den blev jättevattnig efter tillagning – när jag lossade springformen rann det ut massa vatten från keson. Lät keson ligga i sil innan men den kom inte så mycket vatten då. Hur får jag ut vattnet i förväg? Jag lät den iaf rinna av och den blev jättegod efter ett tag i kylen, men bäst är ju om man slipper stå och luta kakan över vasken 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..