Ostkaka LCHF

2 december, 2016

Heeeeeej på er!
Jag blir tokig! Jag har i flera dagar varit på väg att göra ett gott LCHF bakrecept och varit i väg för att handla saffran minst 4 ggr och kommit hem UTAN saffran varenda gång! vad är det som gör att man glömmer det där &%#? saffrankuvertet varenda gång!?
Jag ska ge mig iväg strax och inte köpa NÅGOT ANNAT än Saffran, så kommer jag kanske ihåg det!
Tills dess får ni nöja er med ostkaka! Haha!
Jag har gjort minst tre ostkakor den här veckan, för min 19-åring slukar en hel var och varannan dag! Haha! Märks grabben tränar hårt! 😉
Syrran har även önskat den till julafton! YUM!

012a6071

012a1837
 
Så här gör jag min ostkaka, den blir himmelskt god!
Skriv ut

Ostkaka LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1/2 dl Ica sötströ
  • 300 g keso
  • 2 dl smetana (eller creme fraiche)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mandelspån
  • 1 tsk eko vaniljessens
  • 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
  • ev lite mandelspån till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt.
  3. Sila keson från överflödig vätska.
  4. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm.
  5. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket.
  6. Godast är kakan när den fått stå i kylskåpet någon dag! Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

16 kommentarer
1

Du kanske också gillar

16 kommentarer

MosterM 6 december, 2018 - 14:39

Åse, ostkakan så jäkla grymt god. Jobbade hemifrån och blev så sugen på ostkaka, verkligen ett kanon recept . Tack

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.