Åh vad jag längtar till ljusa sommarkvällar! Som matbloggare så är det sååå svårt att få till riktigt inspirerande bilder mörka kvällar med blixt.
Denna maträtten vinner inga skönhetstävlingar men rackarns så gott det är! I en familj med fem barn i spridda åldrar så är det mycket ”Detta gillar jag inte” och jag har dessutom min yngsta dotter som har ett otroligt känsligt smaksinne för salt och peppar, allt som typ smakar någon form av krydda gillar hon inte!

Jag försöker laga samma till oss alla men allt som oftast så blir det ändå varianter till de små barnen och en annan variant till mig, Daniel och tonåringarna) Men idag lyckades jag med något som alla tyckte var jättegott! Både 4-åringen och 9-åringen tog om, det är gott betyg.

6 portioner

6 laxfilér
1 ask philadelphia gräslök
1 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
lite olivolja

Broccoligratäng:
600 gram fryst broccoli
2 ägg
3 d vispgrädde
3 dl riven ost
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka den frysta broccolin i några minuter. Ånga av och lägg i form. Vispa ihop ägg, grädde och ost, salt och peppar och häll över broccolin. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 grader. Ta ut broccolin och lägg folie över.
Blanda philadelphiaost med creme fraiche, lite salt och peppar.
Skåra laxfiléerna och fördela oströran i skårorna. Ringla lite olivolja ovanpå och salta och peppra.
Sätt in i ugnen och låt stå inne i 15 minuter, höj eventuellt värmen sista 5 minutrarna så du får mer gratinerad yta.

IMG_0984

IMG_0986

IMG_0987

IMG_0988

LOADING..