Ostgratinerad kycklingfilé med kryddig fänkålsgratäng

30 mars, 2011

I dag är en sådan där dag då matsedeln ändrades om inne på Ica Maxi. Jag skulle göra helgrillad gårdskyckling med gräddsås och brysselkål men jag insåg att klockan var på tok för mycket för att vi skulle få mat på bordet innan småbarnen hade fått bry, så det blev kycklingfilé och så samlade jag på mig några fänkålar. Fänkålsgratängen blev sjuuuukt god!

4-6 personer

4-6 kycklingfiléer
Flytande smör
Kinesisk soja
Santa Maria Chicken & Steak krydda
3 fänkålar
3 dl vispgrädde


1 liten vitlök solo
2 tsk sambal oelek
1/2 dl chilisås Gott Liv
Salt och Vitpeppar
1/2 dl philadelhiaost
1 msk tomatpuré
1 Mozzarella
2-3 dl riven västerbottensost

Sätt ugnen på 200 g.

Rensa filéerna och lägg dem i en påse med smör, soja och Santa marias krydda. Fördela marinaden och lägg sedan filéerna i en form. Lägg en skiva mozzarella på varje bit.
Trimma fänkålen (skär bort botten och blasten, skölj) och skiva med tex mandolin. Lägg i en kastrull med vispgrädde, philadelphia, pressad vitlök, chilisås, sambal, tomatpuré, salt och vitpeppar och låt småkoka i 5 minuter. Häll över i form och toppa med ost.och servera med en blandad sallad.

Grädda i 20-25 minuter

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Jenny 26 april, 2011 - 11:54

Vännen! Det är ju helt otroligt att jag först nu upptäckt din fantastiska receptsida efter att ha läst på underbar.org, fullt hus och lyckligamamman i flera år!
Behöver egentligen inte gå ner i vikt men lchf:ar lite lätt sen efter jul för att bli av med min ”konstanta gravidmage” och tycker mig må bättre och känna mig lite mindre ”gravid” 😉

Du är ju fantastiskt duktig!!! Både av att dela med dig av dina recept, att ta bilder så fina bilder, insperera oss alla och så mycket kunskap du har! Tack för att du delar med dig av allt!

Nu till min fråga; var använder du philiadephiaosten i detta recept?
Tänkte ge mig på det till middagen i kväll. Är som så många andra inte riktigt kompis med fänkålen, än…Men det ser ruskigt gott ut!

Stor kram
Jenny

Svara
Åse 26 april, 2011 - 21:32

Haha jasså det är först nu =)) Välkommen hit! Sorry, missat att skriva det i beskrivningen! Den ska ner i grädden. KRAM

Svara
CamillaP 1 april, 2011 - 11:43

Fänkål skall testas märker jag! =) Ser jättegott ut!
Kram

Svara
maja 1 april, 2011 - 07:59

Mums! Fänkål har ajg dessutom aldrig ätit, ska bli spännande! Kram

Svara
Marlene 31 mars, 2011 - 23:02

Mmm..mumma! Ska göra den här rätten i helgen tror jag. Fänkål är ju så himla gott!

Svara
Ida-www.lippstick.se 31 mars, 2011 - 14:44

Det lät väldigt gott, kyckling är en favorit och går och tillaga på så många goda sätt!
/ Kram Ida- http://www.lippstick.se

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.