Ostgratinerad kycklingfilé med kryddig fänkålsgratäng

30 mars, 2011

I dag är en sådan där dag då matsedeln ändrades om inne på Ica Maxi. Jag skulle göra helgrillad gårdskyckling med gräddsås och brysselkål men jag insåg att klockan var på tok för mycket för att vi skulle få mat på bordet innan småbarnen hade fått bry, så det blev kycklingfilé och så samlade jag på mig några fänkålar. Fänkålsgratängen blev sjuuuukt god!

4-6 personer

4-6 kycklingfiléer
Flytande smör
Kinesisk soja
Santa Maria Chicken & Steak krydda
3 fänkålar
3 dl vispgrädde
1 liten vitlök solo
2 tsk sambal oelek
1/2 dl chilisås Gott Liv
Salt och Vitpeppar
1/2 dl philadelhiaost
1 msk tomatpuré
1 Mozzarella
2-3 dl riven västerbottensost

Sätt ugnen på 200 g.

Rensa filéerna och lägg dem i en påse med smör, soja och Santa marias krydda. Fördela marinaden och lägg sedan filéerna i en form. Lägg en skiva mozzarella på varje bit.
Trimma fänkålen (skär bort botten och blasten, skölj) och skiva med tex mandolin. Lägg i en kastrull med vispgrädde, philadelphia, pressad vitlök, chilisås, sambal, tomatpuré, salt och vitpeppar och låt småkoka i 5 minuter. Häll över i form och toppa med ost.och servera med en blandad sallad.

Grädda i 20-25 minuter

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Jenny 26 april, 2011 - 11:54

Vännen! Det är ju helt otroligt att jag först nu upptäckt din fantastiska receptsida efter att ha läst på underbar.org, fullt hus och lyckligamamman i flera år!
Behöver egentligen inte gå ner i vikt men lchf:ar lite lätt sen efter jul för att bli av med min ”konstanta gravidmage” och tycker mig må bättre och känna mig lite mindre ”gravid” 😉

Du är ju fantastiskt duktig!!! Både av att dela med dig av dina recept, att ta bilder så fina bilder, insperera oss alla och så mycket kunskap du har! Tack för att du delar med dig av allt!

Nu till min fråga; var använder du philiadephiaosten i detta recept?
Tänkte ge mig på det till middagen i kväll. Är som så många andra inte riktigt kompis med fänkålen, än…Men det ser ruskigt gott ut!

Stor kram
Jenny

Svara
Åse 26 april, 2011 - 21:32

Haha jasså det är först nu =)) Välkommen hit! Sorry, missat att skriva det i beskrivningen! Den ska ner i grädden. KRAM

Svara
CamillaP 1 april, 2011 - 11:43

Fänkål skall testas märker jag! =) Ser jättegott ut!
Kram

Svara
maja 1 april, 2011 - 07:59

Mums! Fänkål har ajg dessutom aldrig ätit, ska bli spännande! Kram

Svara
Marlene 31 mars, 2011 - 23:02

Mmm..mumma! Ska göra den här rätten i helgen tror jag. Fänkål är ju så himla gott!

Svara
Ida-www.lippstick.se 31 mars, 2011 - 14:44

Det lät väldigt gott, kyckling är en favorit och går och tillaga på så många goda sätt!
/ Kram Ida- http://www.lippstick.se

Svara
Tina 31 mars, 2011 - 14:37

Jag vet inte varför jag tryckte privat meddelande???

Svara
Caroline 31 mars, 2011 - 14:01

Jag förstod av ett tidigare inlägg varför, men det blir inte så fint när man läser din blogg i reader, alla bilder är en förbjudet-skylt…

Svara
Åse 31 mars, 2011 - 14:06

Vilken reader menar du?

Svara
Tina 31 mars, 2011 - 10:07

Hej !

Hittade dig när jag börja med Lchf.Har kört det i ca 4 månader.
Har ”bara” ca 10-8 kilo övervikt.Börja träna i feb 2011.
Mår toppen men har inte svarat helt på Lchf.
En viss nergång men inte wow.
Har nu infört Lite bönor,paulins muslie Gi,lite qinoa tycker det ger bättre resultat.Tycker du att Paulins musli är ett bra val?.Ska jag äta fullfeta mejerier fast jag äter lite kolisar?
Jag är äter inte längre grädde, cream f och ost varje dag längre.
tror det blev en bromskloss i min viktnedgångn.Tror du att gi är bättre för mig ? Har klickat hem boken du rek.Ola L Gå ner i vikt med Gi.Väntar på den nu.!

Tack för en super fin blogg .
Mvh Tina

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:42

Hej!

Oftast fungerar det bä’st om man drar ner lite på fettet när man lagt till kolhydrater så jag hade nog kört på medelfeta produkter.
Pauluns musli har jag aldrig provat men det är säkert helt OK om man kör GI.

Lycka till!

Svara
Anna-Karin 31 mars, 2011 - 09:43

MUMS igen! Med tanke på förra inlägget… så skriver jag ut bums 🙂 men endast till mig själv! Är det svårt med fänkålen?
Har aldrig ätit det, vet knappt hur fänkål ser ut i butiken. Men det ser sååå gott ut verkar vara ett bra substitut till potatisgratäng som min mage inte klarar av så det har jag uteslutit för länge sen. Ha det gott och tack igen för dina fina och goa recept. Kram

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:40

Nej sååååå lätt!! KRAM

Svara
Suss 31 mars, 2011 - 08:17

Guuu, var får du all inspiration och påhittighet ifrån? Det där ser ju sjukt gott ut!

Men du, varför kokar du först fänkålen? Är det för att minska tiden i ugnen eller för smaken? Jag måste ju göra rätt första gången så det blir gott 🙂

Ha en bra dag!
Kram
Suss

Svara
Åse 31 mars, 2011 - 09:27

Ja det är för att den ska bli snabbare klar och så tycker jag det blir bra konsistens om den får koka in lite i gädden :))
Denna fänkålsgratängen blev såååå bra! Så det receptet kommer jag ha i fortsättningen. KRAM

Svara
Jenjo 31 mars, 2011 - 08:06

Klockan är 8 och jag inser att jag lätt skulle kunna sätta i mig denna mat nu direkt, trots att jag nyätit frukost och sällan är sugen på ”riktig” mat denna tid på dygnet.
Men dina recept (och till det dina bilder) ser alltid så himla smaskigt ut. Detta är inget undantag!
KRAMIS

Svara
Åse 31 mars, 2011 - 09:36

Haha raring! Kram på dig!!

Svara
Britt 31 mars, 2011 - 08:01

Ser såå gott ut! Måste nog prova fänkålsgratäng. Har aldrig ätit
fänkål, undrar vad det smakar.

Svara
Åse 31 mars, 2011 - 09:37

Det är ett mkt gott substitut för potatis i tex gratäng! Tillagad smakar den inte ngt spec tycker jag. Fänkål passar mkt bra till fisk!

Svara
Anita 31 mars, 2011 - 00:31

Ser gott ut! Ska nog testa o göra fänkålsgratängen endag.

Svara
ÅsaS 30 mars, 2011 - 22:03

Gottigt det ser ut!
Ska nog testas framöver.
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Ung tjej 30 mars, 2011 - 21:35

Hej.
Vilken kanonblogg jag just hittade 🙂
Jag försöker att gå ner i vikt då den verkligen har fått skena iväg för mycket. Jag har dock väldigt svårt då jag har dålig självdiciplin och älskar sötsaker även fast jag inte äter det allt för ofta. Tycker också mycket om potatis i massa olika former. Jag har IBS och blir väldigt dålig då jag både äter för mycket fett eller om jag äter för mycker fibrer (sallad osv). Så jag känner att jag har problem med hur jag egentligen bör äta. Har ¨du några förslag? Jag märker att jag mår dåligt även när jag äter för mycket kolhydrater då jag svullnar upp som attans i magen. Jag pluggar på universitet och undrar också om du har nå bra tips för mellanmål som man kan bära med sig. Jag blir liksom inte ett dugg mättare av en näve med nötter. Hoppas du har nå bra tips, man har ju även begränad ekonomi som student ;)Sen undrar jag också hur mycket du tränade under din viktminskning?
Ha det så bra 🙂

Svara
Åse 7 april, 2011 - 09:01

Hej!

Det är så svårt att ge råd när man har problem emd magen som du har. Många med IBS har ju lite problematik med LCHF.
Om du koncentrerar dig på en proteinrik kost med en del kolhydrater?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.