PIZZA på ostbrödsbotten LCHF

13 maj, 2015

Det är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu!
Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just ostbröden använder jag alltid som pizzabotten numera!
Frågar du mig så tycker jag att det är DEN GODASTE PIZZABOTTEN av alla mina bottnar här på bloggen!
Enkel att slänga ihop och det blir en bra konsistens.
Jag skippar dock chiafrön i pizzan och adderar till mandelmjöl eller kruskakli istället (pofiber fungerar också, men ta mindre mängd då)

12052015-012A0428

På pizzan i går hade jag MUTTIS pasta sauce (sååååå god!) och lite ost (behövs inte så mycket ost eftersom det är ost i botten!)

Jalapenos, röd spetspaprika, gräddädelost och så toppade jag med ruccola vid servering.
12052015-012A0430

12052015-012A0433

Skriv ut

PIZZA på ostbrödsbotten LCHF, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk mandelmjöl/kruskakli
  • 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, goudan och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på smord plåt och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Förgrädda botten ca 5 minuter.
  6. Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

21 kommentarer
1

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Löjromspizza och krustader med parmesancréme - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 16 november, 2018 - 09:20

[…] lite rosébubbel och så hade jag gjort lite gott plock. MUMS! Löjromspizzan gjorde jag på min ostbrödspizzabotten – blev så […]

Svara
Thomas 21 juni, 2018 - 09:25

Hej. Alltid kört receptet med mandelmjöl å cocosmjöl på pizzadeg. Som jag gillar skarpt. Men nu när jag testat detta recept så blir det detta framöver. Testade pizzabullarna först sen en pizza.. gott som tusan:)))

Svara
Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 24 april, 2017 - 09:26

[…] är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika […]

Svara
LCHF Pizza | mitt vinrum 18 april, 2017 - 21:20

[…] Ingredienser, fyllning 1-2 dl tomatsås Riven ost 1 spetspaprika Champinjoner Skinka Musslor Oregano Receptkälla på pizzabotten: http://56kilo.se/ostbrodspizza/ […]

Svara
Löjromspizza och krustader med parmesancréme - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 15 februari, 2017 - 19:18

[…] lite rosébubbel och så hade jag gjort lite gott plock. MUMS! Löjromspizzan gjorde jag på min ostbrödspizzabotten – blev så […]

Svara
Lotte 4 december, 2016 - 09:41

Hej Åsa
Jag grunnar alltid på det där med dl och riven ost. Hur mäter du? Är det packad riven ost eller ost som ligger luftigt i måttet? Jag hade tyckt det varit tydligare om riven ost angavs i gram i stället. Men det är kanske bara jag som upplever det som ett ”problem”?

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:23

Allt man anger i dl är aldrig packat utan luftigt i mått, gäller även mjöl etc.

Svara
lottie 13 juli, 2016 - 20:22

Vill testa pizza lchf.. men grilla de på grillen.. de borde väl funka med dina recept? ?

Svara
Louise Hedén 9 mars, 2016 - 19:28

Hej! Dum fråga kanske, men skall hårdosten i smeten oxå, eller ska den på botten sedan? //Louise

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.