PIZZA på ostbrödsbotten LCHF

13 maj, 2015

Det är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu!
Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just ostbröden använder jag alltid som pizzabotten numera!
Frågar du mig så tycker jag att det är DEN GODASTE PIZZABOTTEN av alla mina bottnar här på bloggen!
Enkel att slänga ihop och det blir en bra konsistens.
Jag skippar dock chiafrön i pizzan och adderar till mandelmjöl eller kruskakli istället (pofiber fungerar också, men ta mindre mängd då)
12052015-012A0428
På pizzan i går hade jag MUTTIS pasta sauce (sååååå god!) och lite ost (behövs inte så mycket ost eftersom det är ost i botten!)
Jalapenos, röd spetspaprika, gräddädelost och så toppade jag med ruccola vid servering.
12052015-012A0430
12052015-012A0433
Skriv ut

PIZZA på ostbrödsbotten LCHF, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk mandelmjöl/kruskakli
  • 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på smord plåt och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Förgrädda botten ca 5 minuter.
  6. Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 24 april, 2017 - 09:26

[…] är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika […]

Svara
LCHF Pizza | mitt vinrum 18 april, 2017 - 21:20

[…] Ingredienser, fyllning 1-2 dl tomatsås Riven ost 1 spetspaprika Champinjoner Skinka Musslor Oregano Receptkälla på pizzabotten: http://56kilo.se/ostbrodspizza/ […]

Svara
Löjromspizza och krustader med parmesancréme - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 15 februari, 2017 - 19:18

[…] lite rosébubbel och så hade jag gjort lite gott plock. MUMS! Löjromspizzan gjorde jag på min ostbrödspizzabotten – blev så […]

Svara
Lotte 4 december, 2016 - 09:41

Hej Åsa
Jag grunnar alltid på det där med dl och riven ost. Hur mäter du? Är det packad riven ost eller ost som ligger luftigt i måttet? Jag hade tyckt det varit tydligare om riven ost angavs i gram i stället. Men det är kanske bara jag som upplever det som ett ”problem”?

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:23

Allt man anger i dl är aldrig packat utan luftigt i mått, gäller även mjöl etc.

Svara
lottie 13 juli, 2016 - 20:22

Vill testa pizza lchf.. men grilla de på grillen.. de borde väl funka med dina recept? ?

Svara
Caroline 14 april, 2016 - 09:31

Hej! Såg att någon frågat redan,men jag blev inte klok på svaret :-).
Skulle den rivna osten också i smeten?
//Caroline.

Svara
Åse 14 april, 2016 - 09:36

Ja receptet gäller ju bottnen 😉 Inte vad som ligger på.

Svara
Louise Hedén 9 mars, 2016 - 19:28

Hej! Dum fråga kanske, men skall hårdosten i smeten oxå, eller ska den på botten sedan? //Louise

Svara
Åse 10 mars, 2016 - 09:25

Hej Receptkortet gäller pizzabotten.

Svara
Petra 25 september, 2015 - 20:39

Gjorde den här i kväll, så gooooood!! 🙂

Svara
Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt) - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 3 september, 2015 - 10:04

[…] Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också […]

Svara
Monica 22 maj, 2015 - 07:52

Hejsan Åse!
Undrar bara om det är nån av dina bottnar som funkar på pizzasten i grillen??
Tack för en fantastisk blogg och hemsida?❤️

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 08:55 Svara
Linnéa 18 maj, 2015 - 15:27

Jag och min sambo provade detta igår men upplevde att pizzan blev ganska degig, seg och ganska ”äggig” om du förstår vad jag menar. Supergod smak med konsistensen blev lite knasig. Vi förgräddade bottnen ordentligt och utifrån bilderna ser det ut som våran var ungefär samma tjocklek. Blir din också ganska mjuk eller mer lik vanlig pizzabotten? Undrar vad vi kan ha gjort för knasigt 😉

Svara
Åse 18 maj, 2015 - 15:47

Hej Linnéa! Ostbottnar blir sällan brödiga men seg ska den inte vara!
Kolla gärna hur ostbrödet ser ut (originalreceptet).
Du kan prova någon av de andra pizzabottnarna jag har här istället, de kan upplevas brödigare. T.ex: http://56kilo.se/rakpizza-lchf-glutenfri-low-carb/

Svara
Jennymamman 15 maj, 2015 - 10:37

OMG! Den ser jättesmarrig ut. Och jag som hade tänkt att hoppa middagen ikväll. Kanske kan ta den som lunch istället ….?

Svara
Jenjo 14 maj, 2015 - 18:57

Min dotter har valt bort kolhydrater i sin kost och hon kommer älska detta recept. Ska genast skicka det till henne! ??

Svara
Helena 13 maj, 2015 - 15:50

Ja, visst är pizzasåsen från Mutti god?!? 🙂 Förr gjorde jag alltid egen pizzasås men sedan jag hittade denna har jag slutat med det. Så enkelt och så gott! Köper f ö alltid Mutti när det gäller tomat i konservburk, så överlägset bäst!

Svara
Eva 13 maj, 2015 - 13:26

Mums så gott! Den måste definitivt provas. ?

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 13 maj, 2015 - 12:02

Jag har aldrig gjort lchfpizza – skandal! Det här låter och ser fantastiskt gott ut!

Svara
Daniels mamma 13 maj, 2015 - 11:47

Den bottnen använder jag oxå nuförtiden – kanongod. Ska oxå prova att skippa chiafröna.

Svara

Lämna en kommentar