Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10