Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt)

28 december, 2014

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!? 
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

06012015-012A4968

06012015-012A4969

06012015-012A4973

012A5030

06012015-012A4988

Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

114 kommentarer
6

Du kanske också gillar

114 kommentarer

Anne 27 januari, 2017 - 15:20

Tack för alla dina fantastiska recept! Plötsligt blev lchf så lätt och så rätt! Att vara ensam om ’bantning” med en karl som ständigt kan och måste äta mycket, blir snabbt en allt för jobbig utmaning, men med dessa recept blev det en helt annan grej! Nu blir det vår livsstil =)

Svara
New York burgare med parmesanpommes vaxbönor LCHF - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 26 januari, 2017 - 09:46

[…] är mitt Ostbröd som jag gjorde 4 större bullar av! Lite sesamfrön på. Glömde ta bild så ni får en skärmdump […]

Svara
Josefina 16 augusti, 2016 - 09:48

Hej! Ljuvligt goda blir dessa bröd! Mitt enda problem är att de inte går att få ”bulliga”, utan de flyter bara ut som plättar på plåten :(! Jag följer receptet noga, vispar äggen länge och låter det svälla. Vad kan jag göra för att få dem bullformade? Tack för en fin blogg :)!

Svara
Åse 16 augusti, 2016 - 09:58

Hej! De blir inte bullar utan mer som tekakor =))

Svara
Veckotipset MAT - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 26 maj, 2016 - 12:10

[…] Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt) […]

Svara
Halloumiburgare (vegetarisk LCHF) - Isabels mat 30 mars, 2016 - 10:35

[…] För receptet på hamburgerbrödet (ostbröd från 56kilo, glutenfritt och nötfritt), klicka här. […]

Svara
Helena, MsHisingen 6 mars, 2016 - 23:03

Ooops, läste fel… Tog 500 gram ost istället för 5 dl. Hmmmm, kanske kan bli lite tillfluffade ostkex istället… 🙂

Svara
Malin 7 februari, 2016 - 16:02

Har prövat baka dessa för första gången idag och är helt förälskad! Dem är ju obeskrivligt goda! Det jag tänkte på, om man har dem i frysen, kan man värma upp dem i mikron på upptining eller ska dem tina upp av sig själv?
Tack för en underbar blogg och superbra och goda recept! Jag har hittat flera recept här inne hos dig som har blivit favoriter. Vi ska äta tacogratängen ikväll som du lagt upp, den är verkligen en av favoriterna. 🙂

Svara
Marie 27 januari, 2016 - 12:09

Hej,
Har precis gjort ostbröd.
Kommer inte äta alla direkt.
Känns som dom bör va i kylen tills i morgon.
Hur gör du/ni?

Svara
Åse 27 januari, 2016 - 14:38

Jag förvarar aldrig bröd i kyl, däremot i frys. Jag har aldrig bröd liggandes framme.

Svara
Marie 27 januari, 2016 - 21:27

Tack för ditt svar!
Blev så goda!!
Även omtyckt av dottern 5år.

Svara
Åse 27 januari, 2016 - 22:22

Underbart!

Svara
Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:41

[…] Frukost: Ostbröd med valfritt pålägg (protein mättar bäst!), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
, Lunch: 1 grillad korv med hög kötthalt och coleslaw  Middag: Kycklinggratäng med ädelost & bacon, grillade grönsaker (ej rotfrukter) till det. Dessert: 1 bit kladdkaka med 2 msk vispad grädde […]

Svara
Anneli 6 januari, 2016 - 18:37

Menade Ostbröden. Tackbrev snabbt svar! 🙂

Svara
1 5 6 7 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.