Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt)

28 december, 2014

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!? 
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

06012015-012A4968

06012015-012A4969

06012015-012A4973

012A5030

06012015-012A4988

Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
116 kommentarer
8

Du kanske också gillar

116 kommentarer

Maria 6 januari, 2015 - 14:51

Ser gott ut! Går dom att frysa?

Svara
Maria Barkell 6 januari, 2015 - 14:17

Låter riktigt gott! Ska prova i helgen

Svara
Rita 6 januari, 2015 - 14:16

Mat dagbok är nog bra!! Tränar du 6 ggr/vecka? Hur orkar du, vill gärna men orken finns inte, tyvärr! Ha en skön trettondag. Kram Rita

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 14:26

Nej generellt 4-5 gånger i veckan. Inga problem med energin här =)) Detsamma och KRAM!

Svara
Pernilla Andersson 6 januari, 2015 - 13:34

Låter supergott!!! Detta får du testa Desiree Johansson

Svara
Lena Tångring-Olsson 6 januari, 2015 - 12:27

Johanna Jojjan Olsson dags att baka lite

Svara
Linda Persson-Sjöman 6 januari, 2015 - 12:24

Låter jätte gott

Svara
Martina 6 januari, 2015 - 13:21

Kul med matdagbok, den ska jag absolut kolla in nästa vecka. Har själv tänkt bli bättre på att äta strikt på vardagarna och lite mer normal/liberal på helgerna. Behöver alla tips jag kan få 😉 Ska även tänka på det där du skriver om att spara kolhydraterna till middagen.
Det du skriver ovan är din frukost, dvs två ostfrallor med pålägg, är det alltså en av dina två måltider per dag??
Nu kör vi! Kram kram 🙂

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 13:29

Denna frukosten innehöll bra fördelning och mycket energi så jag lär vara mätt fram till nästa mål ja 🙂 KRAM

Svara
Katarina Fridén 6 januari, 2015 - 12:19

Låter mums!!

Svara
Hege Susanne 6 januari, 2015 - 13:16

Disse må jeg prøve.
Strør du de sorte valmuefrøene over når du har formet bollene/brødene, eller har du valmuefrøene i de tørre ingrediensene?

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 13:24

Yes! Uppdaterade receptet så det blev mer tydligt!

Svara
Anna Sameby 6 januari, 2015 - 12:08

Receptet syns inte, bara en rosa ruta…

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 6 januari, 2015 - 12:58

Skumt!

Svara
Anse B M Ottmar 6 januari, 2015 - 12:23

scrolla neråt så kommer det (Y)

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 6 januari, 2015 - 12:30

Den rosa rutan innehåller receptet.

Svara
Anna Sameby 6 januari, 2015 - 12:32

Den syntes nu, men första gången jag var in var rutan tom.

Svara
1 2 3 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.