Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!?
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)
Ingredienser
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
- Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Notering
- Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
- (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)
Näringsinnehåll
- Portioner: 10





Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
114 kommentarer
Ser gott ut! Går dom att frysa?
Låter riktigt gott! Ska prova i helgen
Mat dagbok är nog bra!! Tränar du 6 ggr/vecka? Hur orkar du, vill gärna men orken finns inte, tyvärr! Ha en skön trettondag. Kram Rita
Nej generellt 4-5 gånger i veckan. Inga problem med energin här =)) Detsamma och KRAM!
Låter supergott!!! Detta får du testa Desiree Johansson
Johanna Jojjan Olsson dags att baka lite
Låter jätte gott
Kul med matdagbok, den ska jag absolut kolla in nästa vecka. Har själv tänkt bli bättre på att äta strikt på vardagarna och lite mer normal/liberal på helgerna. Behöver alla tips jag kan få 😉 Ska även tänka på det där du skriver om att spara kolhydraterna till middagen.
Det du skriver ovan är din frukost, dvs två ostfrallor med pålägg, är det alltså en av dina två måltider per dag??
Nu kör vi! Kram kram 🙂
Denna frukosten innehöll bra fördelning och mycket energi så jag lär vara mätt fram till nästa mål ja 🙂 KRAM
Låter mums!!
Disse må jeg prøve.
Strør du de sorte valmuefrøene over når du har formet bollene/brødene, eller har du valmuefrøene i de tørre ingrediensene?
Yes! Uppdaterade receptet så det blev mer tydligt!
Receptet syns inte, bara en rosa ruta…
Skumt!
scrolla neråt så kommer det (Y)
Den rosa rutan innehåller receptet.
Den syntes nu, men första gången jag var in var rutan tom.