Ostbröd / Ostfrallor (lågkolhydrat, glutenfritt, nötfritt)

av Åse

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1/2 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!?

Det blir 4 större frallor eller 8 mindre – eller allt där emellan beroende på hur stora ni gör dem =)

06012015-012A4968
06012015-012A4969


De här går utmärkt att göra i Airfryer!
Förvärm Airfryern först på 200 grader och  tillaga de sedan på 170 gr i 7 + 7 min (vänd dem efter 7 min)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostbröd / Ostfrallor (glutenfritt, nötfritt)


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4-8

Beskrivning

Välj just den osten ni gillar, men godast blir det med lagrad smakrik ost.
Jag har provat både lagrad 10% ost och fet västerbotten – det går bra med vilken som så välj ost efter tycke och smak! Det är även gott att lägga till lite frön i smeten tex solroskärnor.


Ingredienser

3 stora eller 4 mindre ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost) (går att utesluta men ta då 23 msk havrefiber i)
1,5 msk psyllium (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
5 dl (200 g) riven lagrad ost
ev. 1/2 dl valfria fröer
Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut 8 bollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna en stund innan servering.
Går att frysa!

Nutrition

  • Serving Size: 10

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

125 kommentarer

Rebecca Wallberg 27 augusti, 2023 - 10:29

Så himla goda, perfekt att frysa och rosta😋😋😋

Svara
Ljuvligt goda ostbröd (lowcarb) i Airfryern! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 17 augusti, 2023 - 15:59

[…] hemma blev det ostbröd i Airfryern! […]

Svara
Ostbröd i Airfryer och lite nytt här hemma! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 7 juli, 2023 - 13:59

[…] idag blev mina goda ostbröd/ostrfrallor men jag gjorde dem i Airfryer och det blev hur bra som […]

Svara
Skaldjursfrossa och Västerbottenskrustader - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 20 augusti, 2021 - 11:42

[…] förrgår körde vi på skaldjursfrossa – lillörda och allt ju! Jag bakade ett gäng ostbröd, plattade ut smeten så det blev platta […]

Svara
En god Aprilhelg! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 26 april, 2021 - 21:32

[…] vädret tog sig och jag fick sol sista kilometrarna! Väl hemma gjorde jag ostbröd (HÄR) – […]

Svara
Susanne 8 juni, 2019 - 15:23

Bakade ostbröden igår. Jag bytte chia mot pumpafrön, körde enbart Västerbottensost och toppade med några pumpafrön och flingsalt. Hur gott som helst! Förvarade några som blev över i bakplåtspapper i kylen och värmde idag två stycken 20 sekunder på högsta i mikron. Åt dem till en iskall gazpacho. Mums 🙂
.

Svara
Åse 9 juni, 2019 - 10:41

Kul att det smakade! Tack för feedback!

Svara
Fiskburgare med tartarsås - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 15 maj, 2019 - 13:01

[…] Den här fräscha burgaren är ett gott alternativ till den vanliga köttburgaren. Jag personligen gillar både fisk och kycklingburgare mer än en köttburgare. Mums! Servera i salladsblad eller, som på bilden, i ett gott ostbröd – Recept HÄR […]

Svara
Kajsa 6 mars, 2019 - 16:41

Ska bjuda kören på detta ikväll. Passar ju alla. Spännande ska det bli. Många ägg å ost blev det. 30 kakor😀

Svara
Åse 6 mars, 2019 - 16:55

Haha härligt! Hoppas det uppskattas!

Svara
Tryffelburgare med parmesanpommes /vaxbönor - 56kilo.se - Low Carb, Sunt förnuft och Livets goda 11 februari, 2019 - 12:12

[…] brukar servera dessa med mina Ostbröd (recept HÄR) men servera dem i salladsbröd eller annat hamburgerbröd om ni så vill! Valet är ert […]

Svara
Saftigaste högrevsburgarna med passande vintips - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 1 november, 2018 - 13:06

[…] eftermiddagen hade jag bakat ostbröd till kvällens […]

Svara
Svamptoast (LCHF, Glutenfri) - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 oktober, 2018 - 17:48

[…] Ostbröden bakades på nolltid! […]

Svara
PIZZA på ostbrödsbotten LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 17 september, 2018 - 12:26

[…] är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu! Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just […]

Svara
Thomas Ekman 13 maj, 2017 - 09:24

Ostbröd är min nya favorit, och dina övriga recept är goda, inspirerande.

Svara
Åse 14 maj, 2017 - 10:43

Härligt att höra!

Svara
Gunilla Henriksson 21 oktober, 2020 - 14:27

Himmelskt goda ostbröd! Tack!

Svara
Monica 15 april, 2017 - 18:07

Supergott, tack så mycket 🙂

Svara
Jane 23 mars, 2017 - 16:00

Hej!
Åh, hjälp mig snälla! Alla dina recept som jag provat är fantastiska och jag har jätte glad att jag hittat din sida. Nu har jag kommit över ett problem som jag inte förstår och inte lyckats googla fram ett svar på. Jag fattar inte om psylliumfröskal (Fiberhusk) är samma sak som psyllium husk, jag trodde det, och jag använde psyllium husk till mina bröd, men bröden blev en jätte tråkig brun/grå färg som inte ser alls trevligt ut. Vad har gått fel? Jag bor inte i Sverige så får inte tag på svenska märken.
Tack på förhand!

Svara
Asiatisk fisk- och räksoppa - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 28 januari, 2017 - 13:35

[…] Rostad ostbröd till det. Vi drack det här vinet till, mycket passande! En fruktig Sauvignon Blanc som smakade […]

Svara
Anne 27 januari, 2017 - 15:20

Tack för alla dina fantastiska recept! Plötsligt blev lchf så lätt och så rätt! Att vara ensam om ’bantning” med en karl som ständigt kan och måste äta mycket, blir snabbt en allt för jobbig utmaning, men med dessa recept blev det en helt annan grej! Nu blir det vår livsstil =)

Svara
New York burgare med parmesanpommes vaxbönor LCHF - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 26 januari, 2017 - 09:46

[…] är mitt Ostbröd som jag gjorde 4 större bullar av! Lite sesamfrön på. Glömde ta bild så ni får en skärmdump […]

Svara
Josefina 16 augusti, 2016 - 09:48

Hej! Ljuvligt goda blir dessa bröd! Mitt enda problem är att de inte går att få ”bulliga”, utan de flyter bara ut som plättar på plåten :(! Jag följer receptet noga, vispar äggen länge och låter det svälla. Vad kan jag göra för att få dem bullformade? Tack för en fin blogg :)!

Svara
Åse 16 augusti, 2016 - 09:58

Hej! De blir inte bullar utan mer som tekakor =))

Svara
Veckotipset MAT - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 26 maj, 2016 - 12:10

[…] Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt) […]

Svara
Halloumiburgare (vegetarisk LCHF) - Isabels mat 30 mars, 2016 - 10:35

[…] För receptet på hamburgerbrödet (ostbröd från 56kilo, glutenfritt och nötfritt), klicka här. […]

Svara
Helena, MsHisingen 6 mars, 2016 - 23:03

Ooops, läste fel… Tog 500 gram ost istället för 5 dl. Hmmmm, kanske kan bli lite tillfluffade ostkex istället… 🙂

Svara
Malin 7 februari, 2016 - 16:02

Har prövat baka dessa för första gången idag och är helt förälskad! Dem är ju obeskrivligt goda! Det jag tänkte på, om man har dem i frysen, kan man värma upp dem i mikron på upptining eller ska dem tina upp av sig själv?
Tack för en underbar blogg och superbra och goda recept! Jag har hittat flera recept här inne hos dig som har blivit favoriter. Vi ska äta tacogratängen ikväll som du lagt upp, den är verkligen en av favoriterna. 🙂

Svara
Marie 27 januari, 2016 - 12:09

Hej,
Har precis gjort ostbröd.
Kommer inte äta alla direkt.
Känns som dom bör va i kylen tills i morgon.
Hur gör du/ni?

Svara
Åse 27 januari, 2016 - 14:38

Jag förvarar aldrig bröd i kyl, däremot i frys. Jag har aldrig bröd liggandes framme.

Svara
Marie 27 januari, 2016 - 21:27

Tack för ditt svar!
Blev så goda!!
Även omtyckt av dottern 5år.

Svara
Åse 27 januari, 2016 - 22:22

Underbart!

Svara
Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:41

[…] Frukost: Ostbröd med valfritt pålägg (protein mättar bäst!), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
, Lunch: 1 grillad korv med hög kötthalt och coleslaw  Middag: Kycklinggratäng med ädelost & bacon, grillade grönsaker (ej rotfrukter) till det. Dessert: 1 bit kladdkaka med 2 msk vispad grädde […]

Svara
Anneli 6 januari, 2016 - 18:37

Menade Ostbröden. Tackbrev snabbt svar! 🙂

Svara
Anneli 6 januari, 2016 - 18:33

Menade ostbröd 🙂

Svara
Anneli 6 januari, 2016 - 18:31

Hej!
Är helt ny med detta och har mina Oopies i ugnen precis nu 🙂
Har en fråga, går dom att frysa? Hur smakar dom dagen efter man bakat dom? Bör dessa ätas direkt?
Mvh Anneli

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 18:35

Hej! Vilka menar du? Oopsies eller ostbröden? De är godast nybakade som allt annat men går bra att frysa! 🙂

Svara
HAMBURGARE MED OSTBRÖD | SKATBOET 1 januari, 2016 - 13:17

[…] har regelbundet gjort MajasLCHFs ostplättar, men nu har 56kilo.se utvecklat receptet till ostbröd, som hon kallar dem, och de blev nu om möjligt ännu […]

Svara
Oopsies och fiffiga prylar - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 14 december, 2015 - 14:37

[…] ett lass med Oopsies, var så länge sedan sist! Jag brukar ju göra en variant på oopsies, dvs Ostbröden istället! Gott […]

Svara
Italiensk LCHF pizza och Fonterutoli i glasen - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 7 september, 2015 - 11:15

[…] så har jag en solklar favorit, den HÄR så jag gjorde helt enkelt en pasta på Ostbrödsbotten med den […]

Svara
Leffe7 25 juni, 2015 - 23:51

Jag kör denna (många gånger) dubbel sats och långpanna, sprider ut över hela pannan och låter den vila där efter omrörning.
Han kört ”svettig” lagrad prästost, även parmensan, med bra resultat, men det salta i västerbottensosten är nog bästa iallafall.
Min son älskar dom (med alla ostsorter) och behöver inte vara lchf-nisse för att gilla.
/L

Svara
PIZZA på ostbrödsbotten LCHF - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 13 maj, 2015 - 09:57

[…] är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu! Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just […]

Svara
Valis 16 april, 2015 - 11:54

Asså SÅ. HIMLA. GODA!!!!!! Är så imponerad av nästan alla recept jag gör från din blogg tusen tack för att du underlättar så för oss som vill äta nyttigt! ♡

Svara
ellinorirene 5 april, 2015 - 13:12

Hej Åse!
Idag har jag gjort oemotståndliga ostbröd – så goda! Vågar nog inte låta mannen smaka dem. 😉
Idag blir det blomkålsgratäng.
Jag har följt din blogg ett tag och jag njuter av dina bilder – så fina. Bloggen är jättefin och jag får mycket inspiration av den. Jag har också köpt din senaste bok där jag skriver in bra recept ifrån bloggen.
Härliga Du!

Svara
Catrin 17 mars, 2015 - 12:22

Åååh dessa ska jag prova göra. Dessa bröd är alltså bra om man vill köra strikt lchf? Jag har nu kört lchf i 4 veckor men inte strikt,alltså jag har ätit chokladmousse på mörk choklad,sockerfria godisar osv. Tänkte börja medstrikt lchf från den 23 mars. Vet rätt bra vad man då får äta men hur tusan kan man veta så man inte ”överäter” ..jag menar så man inte slänger i sig allt för mkt kalorier på en dag. Jag hade tänkt slippa räkna varje dag för då tror jag att jag tappar suget haha…en ja kanske ett måste i början….jag har svårt för att veta mängden på min tallrik för att det ska vara jämt fördelat men jag tror det är hyfsat rätt. Jag provade räkna på matdagboken men blev ju less av allt kollande varje dag. Och det var svårt hålla sig till endast 1350 kalorier på en dag. . Jag har nog 10 kg att gå ner. Som mål just nu i alla fall.o målet är att ha nått det till i sommar nån gång. Är fettkaffe bra att ta innan träning…om man är dålig på frukost alltså :). Jag skulle gärna vilja äte frukost lunch o midda men vet inte hur jag ska fördela allt fett protein o kolisar på talriken,är nog rätt att ta för mkt fett till varje måltid hehe. Nåja ska in och leta efter din senaste bok för den kanske har massa bra tips till en sån som mig. Tack för en underbar blogg. Använt en hel del recept 🙂

Svara
Anna 10 mars, 2015 - 21:06

Hej!
Går det att skippa chiafröna eller behövs de ersättas av ngt annat?

Svara
Åse 11 mars, 2015 - 12:03

Jag ersatte dem med linfrön i går och det blev inte lika bra tyvärr!

Svara
Ostbröd - nybakta och mättande - |majamyra| 22 februari, 2015 - 13:45

[…] annat, och inget vetemjöl! De blir väldigt fluffiga men oh, så mättande. Hittade receptet på ostbröd hos 56kilo. Hon är ju grym, och har många bra och goda […]

Svara
Ostbullar | Noelles naturliga mat 19 februari, 2015 - 19:11

[…] att ha dreglat över ostbullarna på Åses blogg vid ett flertal tillfällen så har jag nu äntligen testat att baka. Jag hade stora ägg och […]

Svara
För första gången på länge | I Huvudet på Asta 16 februari, 2015 - 17:20

[…] Inte den lera jag mumsat in. Nej, mer åt Moltas lera hållet. Sedan ska jag slänga ihop några ostbröd för att sist av allt hämta en ung ,liten tjej som ska träna med mig.  Ha en bra måndag kväll […]

Svara
Malin 2 februari, 2015 - 13:47

Åhh så GODA!!! Nytt favvo-brödrecept!! Tack!! 🙂

Svara
Camilla p-a 28 januari, 2015 - 10:41

En liten fråga: jag har, efter olika test av fettkaffe, fastnat för två msk luktfri kokosolja i kaffet. Nu funderar jag på att byta ut eller delar av kokosoljan till mct olja.
Eftersom jag inte provat denna oljan, så undrar jag om man ska använda lika mycket mct olja som kokosolja ( 3 msk om dagen) ?
Jag kan inte fasta på morgonen, men med fettkaffe, så går det galant! 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 18:41

1-2 msk blir nog mer lagom =)) Det är bara bra att fasta med MCT/kokos =)

Svara
Annika 27 januari, 2015 - 20:33

Hej Åse, jag kan inte annat än att stämma in i hyllningssången! De här är ju fantastiskt goda och dessutom enkla att göra! För att underlätta ytterligare kan jag tipsa om att använda en glasskopa när man ska sleva upp bullarna, då blir de samma storlek och automatiskt höga när man trycker ut dem på plåten 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 07:42

Bra tips! Jag tar två matskedar och lägger upp dem, det funkar jättebra också =)

Svara
Jenny 20 januari, 2015 - 11:58

Tack för ett fantastiskt enkelt och gott recept! Helt klart en ny favorit 🙂 Undrar hur man bäst förvarar dem: i rumstemperatur eller i kylen?

Svara
Åse 20 januari, 2015 - 11:59

Frysen för hållbarhet 🙂

Svara
Carin 30 mars, 2015 - 08:10

Funderade också på detta… Om man inte kan frysa dem, är det kyl som gäller då? Eller klarar de rumstemperatur? La dem först i brödlådan men kom på nu att det är ju faktiskt ost och ägg, kanske måste stå kallt? 🙂

Svara
Yvonne 15 januari, 2015 - 16:09

Hei!
Disse skal absolutt prøves! Ser utrolig gode ut 🙂
Kommer boken din ut på norsk?

Svara
Ostbröd | 15 januari, 2015 - 12:45

[…] som dessutom ofta lagar glutenfritt är Åse/56kilo. Igår passade jag på att prova att baka ostbröden som hon själv talar väldigt gott och nu förstår jag varför. Herregud så […]

Svara
Märta Lindén 15 januari, 2015 - 12:16

Kan nu meddela att det funkade utmärkt att toasta ostbröden! Jag gjorde en klassisk med skinka senap och ost! Gott

Svara
Märta Lindén 15 januari, 2015 - 10:09

Jag funderar på om ostbröden går att lägga ihop med fyllning i ett toastjärn…någon som har provat?

Svara
Åse 15 januari, 2015 - 11:05

Lär bli supergott! Jag ska prova!

Svara
gehen 1 mars, 2015 - 12:14

Det blev supergott t toastjärn!!! Mums vilket läckert bröd… Till hamburgere och som sandwich!!! Waoouuuhhh det är en ny favorit!

Svara
Michaela 14 januari, 2015 - 18:39

Hej! Blev nyfiken på detta bröd och testade idag, hade ingen fiberhusk, psylliumfrön. Dem blev platta som plättar! Har den uteblivna ingrediens den påverkan? Är ny inom området….

Svara
Åse 14 januari, 2015 - 18:42

Ja! Utan fibehusk så reser de sig inte!

Svara
Sara Nygård 13 januari, 2015 - 22:53

Hej
Kanske dum fråga men går d byta ut philadelphiaosten mot cream cheese, det kanske t om är samma sak?!?
Sara

Svara
Åse 14 januari, 2015 - 10:05

Det ’är samma sak så det går bra =)

Svara
Sanna 23 september, 2015 - 20:02

Kan man ha créme fraiche istället också, tro?

Svara
Åse 24 september, 2015 - 09:47

Istllet för färskost? Det tror jag!

Svara
Elena 13 januari, 2015 - 15:31

Hej Åse! Vilken fantastisk blogg du har! Tack för all din inspiration!
Jag vill gärna testa ditt recept! Jag undrar om det går att ersätta ägg med något annat! Min som är äggallergiker. Eller du har kanske ett annat förslag på några nyttiga äggfria bullar som man skulle kunna baka? Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Elena.

Svara
Åse 13 januari, 2015 - 15:36

Hej! Jag tror inte jag har några äggfria bröd här förutom fröknäckena! Men du kan kika i min brödkategori och se om du hittar något! Lycka till!

Svara
inger book 13 januari, 2015 - 14:34

Ville bsra tacka för alla goda recept ost bullarna var jättegoda

Svara
Åse 13 januari, 2015 - 14:36

Kul att höra Inger!

Svara
Katchina 13 januari, 2015 - 11:28

Har just bakat dessa, supergoda! Undrar hur jag bäst förvarar dom (endast jag som äter Lchf)? Borde väl gå att frysa? Tack för din inspirerande blogg, har även din app

Svara
Åse 13 januari, 2015 - 13:23

Yes! Frys dem =)

Svara
alice 12 januari, 2015 - 19:35

Hej! älskar dig och din blogg alla gånger, men idag kändes det lite konstigt att Kellogs speciell K får lov att sitta längst upp. Sockerrika flingor som dessutom innehåller gluten. Det är inget fel i det! Massor av människor äter ju dom, men det blev så konstigt ihop med ditt varumärke.
Inget illa menat!
Kram!

Svara
Åse 12 januari, 2015 - 19:40

Jag tar inte illa upp 🙂 Jag är tydlig längst ner med att jag inte styr annonserna. Man får helt enkelt blunda för annonser man inte gillar, det gör jag varje dag i olika sammanhang 😉

Svara
Kristina 12 januari, 2015 - 15:11

Hej.
Jättegoda ostbröd – helt i min smak

Svara
Hamburgare med ostbröd - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 12 januari, 2015 - 14:01

[…] nu är jag här och tjatar om mitt ostbröd i gen men vi är alla i familjen så förtjusta i det! I går gjorde vi hamburgare och brödet […]

Svara
Malin 11 januari, 2015 - 10:53

Hej! Tror du att det skulle funka att utesluta/byta ut chia frön i receptet?
Ha en trevlig söndag 🙂

Svara
Åse 11 januari, 2015 - 12:43

Javisst men då kan du behöva öka på fiberhusen något, för chian sväller och ger brödet dess konsistens

Svara
babuum 28 januari, 2015 - 10:49

Har provat utan chia, lagt till mer fiberhusk 3 msk sammanlagt. Supergoda blev dem!

Svara
Madde 10 januari, 2015 - 17:46

Tack Åse för en superbra blogg!
Man får så himla mycket tips & inspiration 🙂
Bakade dessa precis, hade dessvärre ingen Philadelphia ost hemma så jag tog 1 dl keso istället, och sen strödde jag chili flingor uppepå, de blev riktigt goda 🙂
Ha en härlig lördag!
Hls Madeleine

Svara
Cecilia 9 januari, 2015 - 22:35

Kan man ersätta Philadephiaosten med grekisk yoghurt eller måste det vara just färskost (fuskar så jag slipper åka till affären, igen)……..

Svara
Åse 10 januari, 2015 - 12:29

Njae du kan prova men då hade jag hellre uteslutit och ev tagit mer ost!

Svara
Tråk-Åse - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 9 januari, 2015 - 18:05

[…] bakade ett nytt gäng Ostbröd inför helgen, jag är helt hooked på dem!  Och JA de blir platta när man tagit ut dem, det […]

Svara
Lotta 8 januari, 2015 - 10:57

Bakade ostbullarna igår. Supergoda och väldigt mättande.

Svara
Devi 7 januari, 2015 - 22:39

Hej hej!
Vill bara skriva en rad och säga att jag gillar din blogg (som jag nyss upptäckt!). Jag tycker om din ödmjuka inställning och att du förmedlar budskap om att var och en ska lyssna på sin egen kropp, hitta sin egen väg och låta förändring ta tid. Det känns så viktigt, särskilt när ”kostråd” så ofta handlar om förbud och att det bara finns en väg som är rätt. Själv har jag efter lång tid kommit fram till att jag mår bäst av vegansk kost, p.g.a. autoimmun sjukdom som förvärras av animaliska produkter. Ganska långt från LCHF (även om det finns vissa gemensamma nämnare då man som vegan behöver det nyttiga, mättande fettet i oljor, nötter, avokado, etc) 🙂 Detta funkar för mig, men är inte för alla, och jag är sannerligen ingen ”missionär”. Vill härmed bara skicka lite positiv energi och hejarop till dig och alla andra som vill göra sina individuella val och lyssna på sina egna kroppar!

Svara
Sonja 7 januari, 2015 - 22:25

Åh, de var goda!! Tack! Brukar sällan hänga på sånt, men bestämde mig för att köra sockerfritt januari. På köpet har andra veckan blivit ganska strikt lchf. Jag fungerar inte bra om jag förbjuder mig själv en massa, bättre att ta besluten vartefter. Taggad att gå ner i vikt nu. Big 40 coming up i april! Vill vara i toppform då. Har precis börjat träna crossfit (sååå kul) och är frustrerad på hur svaga armar jag har i förhållande till kroppsvikt. Vill dessutom ta löpningen till nya nivåer. Känner att 2015 är mitt år! Wohoo!
Tack för inspiration! <3

Svara
Anna 7 januari, 2015 - 21:19

Nu har jag beställt din bok från inlägget!!! ska bli såå spännande , nu jäklar!! 😉 Kram Anna

Svara
Sofia 7 januari, 2015 - 21:17

Hej!
Vilken bcaa-produkt använder du, vart köper du det och hur mycket tar du åt gången?
Tack för en jättebra blogg som alltid inspirerar! 🙂

Svara
Pia Livskompassen 7 januari, 2015 - 14:56

Åse!
Din sista bok är ju helt fantastiskt bra! Jag bläddrar i den varje kväll.
..
Jag rekommenderar din sajt och dina böcker till alla jag känner och visar mina kostrådgivnings- kunder till din hemsida för God, äkta Mat som smakar underbart!
Jag hoppas att alla de köper dina böcker. De är bra allihop men den sista satte pricken över I:et
Pedagogisk och modernt tänk!
Tack för att du delar med dig på detta fina vis! Guldmedalj från mig! 🙂
Kram!
Pia

Svara
Sandra 7 januari, 2015 - 14:24

Hej Åse, jag tycker att din blogg är otroligt inspirerande, fina bilder och härliga recept. Tack!
Jag undrar om man måste ha en öppen profil för att vara med och tävla om din bok på instagram?
Med vänlig hälsning Sandra

Svara
Åse 7 januari, 2015 - 14:35

Hej Sandra! Jag vet tyvärr inte om jag ser ditt tävlingsbidrag om den är stängd, misstänker att den inte listas under hashtaggen #tävling56kilo :/

Svara
Sonja Stendera 7 januari, 2015 - 08:50

hur beräknas pofiber i kalorier och kolhydrater?

Svara
Åse 7 januari, 2015 - 10:02

Hur menar du? Det står angivet på paketet vad närkngsinnehållet är. Pofiber väger ingenting så det är i princip försumligt i både kolhydrater och kalorier när man bakar med det.

Svara
Jenny Sjöberg 7 januari, 2015 - 08:21

Hej Åse!
Jag har en treveckors bebis och undrar om du vet om det är negativt för mjölkproduktionen vid amning av att äta lågkolhydratskost? Jag har upplevt att mjölken minskat i mängd och funderat på om det har med kosten att göra då jag senaste veckan ätit mindre kolhydrater än de två första veckorna.. Jag har normalt sett god mjölkproduktion och åt extra kolhydrater under en dag oh mjölken ökade i mängd tror du att det är slump eller finns det ett samband? Jag har ätit lågkolhydratskost sedan tre år och följt dig och dina recept lika länge. Mår bäst av denna kost men ökar andelen kolhydrater om det behövs för att liten ska bli mätt. Tacksam för råd!
Med vänlig hälsning Jenny

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 6 januari, 2015 - 20:21

Vilket härligt recept! Det ser minst sagt oemotståndligt ut!

Svara
E 6 januari, 2015 - 18:45

Hej Åse! Funderar på att börja med 16:8 och undrar om man kan dricka fettkaffe till frukost under fastedelen, eller är det för ”matigt”? Tacksam för svar!

Svara
Stina 6 januari, 2015 - 16:46

Mums hur gott blev inte det där =) Japp jag är redo för nystart och kommer att hänga på dig här. Ska även ordna med en PT för att få ordning på min träning. Tränar mycket men kanske lägger energi på fel saker =)
En fundering när du tar extra protein efter träning och aminosyrer.innan, mättar det? Och räknas det nästan som ett mål mat? Jag tänker att proteinet borde nästan bli ett mål mat i sig och räknar du in det under en dag eftersom det inte heller ur viktminskningssynpunkt är bra med för mycket protein då det kan ge viktuppgång.
/ Srina

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 17:16

Härligt!! Åh vad kul! Att skaffa PT är det bästa jag gjort för min träning! Lycka till!!
Nej det mättar inte, det stimulerar bara proteinsyntesen! Det skapar ingen viktuppgång när det tas i samband med träning, dessutom ligger jag generellt ganska lågt i protein per dag så det finns gott om plats för mer.
Kram!

Svara
Kerstin Graneli-Ericsson 6 januari, 2015 - 16:31

Hej fina Åse
Som vanligt ett intressant inlägg från dig, tack för det.
Sötpotatis är en favvis hos mig, men är mängden kolhydrater lika mycket som i vanlig potatis?
I så fall kanske man får äta det med en viss försiktighet?
Hur är det med vanligt kokosfett i mejerihyllan, inte så bra? Läser ju att du skriver gärna deodoriserat kokosfett.
Har något svårt att släppa min kontroll över vad jag äter, har du något råd att ge?
Förbeställde din nya bok när vi träffades på Lindegårds på Bruksgatan i november men har fortfarande inte hört något från dem, gick förbi i lördags men då var det stängt där. Har du hört något om dessa förbeställda böcker?
Många frågor det där, men så tacksam för svar.
Kram Kerstin

Svara
Åse 7 januari, 2015 - 10:23

Hej fina Kerstin!
Sötpotatis innehåller faktiskt nästan lika mycket stärkelse som potatis och dessutom MER sockerarter MEN är ett nyttigare och hälsosammare alternativ med mer vitaminer. Så ät färståndigt OM du inte sockertriggas. Vanligt kokosfett (silverpaketet) inte bra nej! Cocosa som finns i hälsokost rekommenderra jag i såfall, finns både med och utan smak.
Jag mailade ut till alla adresser jag fick från Lindegårds med en förbokningslänk, så har du inte fått det mailet så jättesynd 🙁 Boken finns tex på Akademibokhandeln på Väla nu! Eller via bokus, adlibris etc. Du får givetvis svänga förbi mig och köpa ett signerat ex om du hellre vill det! Stor kram!

Svara
Malin 6 januari, 2015 - 16:21

Du är ju fantastisk!!
Ska absolut prova att baka dom till helgen. Jag har liiite svårt för bröd med mandel mjöl. Många lchf bröd är med mandelmjöl så jag välkomnar detta recept!!
Ha en fin (söndag höll jag på att skriva, snacka om att man är vilse i dagarna) tisdagkväll….

Svara
camilla p-a 6 januari, 2015 - 16:07

Perfekt, jag har philadelphia os över, som jag inte visste vad jag skulle göra med…men då får de bli dessa bullar! 😉
Jag har provat att äta mina ägg/makrill/tonfisk/majonäs utan ”bröd” på morgonen, men blir inte nöjd. Men med lchf bröd blir jag glad, så det är dags att baka!
Har tom införskafatt en matberedare och köpt hem några LCHF och paleoböcker, så nu ska det lagas god, bra och nyttig mat! 😀
tom en ikea kasse från bibla, full med info böcker, så nu ska det läsas på ännu mer!

Svara
Marie jiton 6 januari, 2015 - 15:05

Gjorde precis brödet, men undrar om receptet stämmer? Gjorde exakt som det står men blev ingen deg utan en Skåne sörja. Men försökte hälla ut 10 st nu är de i ugnen . Ser mest ut som oopsies.

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 15:39

Receptet stämmer! Lät du allt stå och svälla i 5 minuter? Om smeten blir för lös, addera till mer ost och ta ev ett ägg mindre nästa gång, kan skilja från ägg och ägg.

Svara
Maria 6 januari, 2015 - 14:51

Ser gott ut! Går dom att frysa?

Svara
Maria Barkell 6 januari, 2015 - 14:17

Låter riktigt gott! Ska prova i helgen

Svara
Rita 6 januari, 2015 - 14:16

Mat dagbok är nog bra!! Tränar du 6 ggr/vecka? Hur orkar du, vill gärna men orken finns inte, tyvärr! Ha en skön trettondag. Kram Rita

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 14:26

Nej generellt 4-5 gånger i veckan. Inga problem med energin här =)) Detsamma och KRAM!

Svara
Pernilla Andersson 6 januari, 2015 - 13:34

Låter supergott!!! Detta får du testa Desiree Johansson

Svara
Lena Tångring-Olsson 6 januari, 2015 - 12:27

Johanna Jojjan Olsson dags att baka lite

Svara
Linda Persson-Sjöman 6 januari, 2015 - 12:24

Låter jätte gott

Svara
Martina 6 januari, 2015 - 13:21

Kul med matdagbok, den ska jag absolut kolla in nästa vecka. Har själv tänkt bli bättre på att äta strikt på vardagarna och lite mer normal/liberal på helgerna. Behöver alla tips jag kan få 😉 Ska även tänka på det där du skriver om att spara kolhydraterna till middagen.
Det du skriver ovan är din frukost, dvs två ostfrallor med pålägg, är det alltså en av dina två måltider per dag??
Nu kör vi! Kram kram 🙂

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 13:29

Denna frukosten innehöll bra fördelning och mycket energi så jag lär vara mätt fram till nästa mål ja 🙂 KRAM

Svara
Katarina Fridén 6 januari, 2015 - 12:19

Låter mums!!

Svara
Hege Susanne 6 januari, 2015 - 13:16

Disse må jeg prøve.
Strør du de sorte valmuefrøene over når du har formet bollene/brødene, eller har du valmuefrøene i de tørre ingrediensene?

Svara
Åse 6 januari, 2015 - 13:24

Yes! Uppdaterade receptet så det blev mer tydligt!

Svara
Anna Sameby 6 januari, 2015 - 12:08

Receptet syns inte, bara en rosa ruta…

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 6 januari, 2015 - 12:58

Skumt!

Svara
Anse B M Ottmar 6 januari, 2015 - 12:23

scrolla neråt så kommer det (Y)

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 6 januari, 2015 - 12:30

Den rosa rutan innehåller receptet.

Svara
Anna Sameby 6 januari, 2015 - 12:32

Den syntes nu, men första gången jag var in var rutan tom.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.