Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt)

28 december, 2014

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!? 
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

06012015-012A4968

06012015-012A4969

06012015-012A4973

012A5030

06012015-012A4988

Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

113 kommentarer
3

Du kanske också gillar

113 kommentarer

Saftigaste högrevsburgarna med passande vintips - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 1 november, 2018 - 13:06

[…] eftermiddagen hade jag bakat ostbröd till kvällens […]

Svara
Svamptoast (LCHF, Glutenfri) - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 oktober, 2018 - 17:48

[…] Ostbröden bakades på nolltid! […]

Svara
PIZZA på ostbrödsbotten LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 17 september, 2018 - 12:26

[…] är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu! Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just […]

Svara
Thomas Ekman 13 maj, 2017 - 09:24

Ostbröd är min nya favorit, och dina övriga recept är goda, inspirerande.

Svara
Åse 14 maj, 2017 - 10:43

Härligt att höra!

Svara
Monica 15 april, 2017 - 18:07

Supergott, tack så mycket 🙂

Svara
Jane 23 mars, 2017 - 16:00

Hej!
Åh, hjälp mig snälla! Alla dina recept som jag provat är fantastiska och jag har jätte glad att jag hittat din sida. Nu har jag kommit över ett problem som jag inte förstår och inte lyckats googla fram ett svar på. Jag fattar inte om psylliumfröskal (Fiberhusk) är samma sak som psyllium husk, jag trodde det, och jag använde psyllium husk till mina bröd, men bröden blev en jätte tråkig brun/grå färg som inte ser alls trevligt ut. Vad har gått fel? Jag bor inte i Sverige så får inte tag på svenska märken.
Tack på förhand!

Svara
Asiatisk fisk- och räksoppa - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 28 januari, 2017 - 13:35

[…] Rostad ostbröd till det. Vi drack det här vinet till, mycket passande! En fruktig Sauvignon Blanc som smakade […]

Svara
1 6 7 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.