Ost- och Squashplättar

27 maj, 2016

Ett gott alternativ till fisk och skaldjur tycker jag är Ost- och Squashplättar!
Gott att ha kallrökt lax och gräddfil till, mums!
Squashen rivs på det grövsta rivjärnet.
Saltas och sedan pressas vätskan ur.
012A5678
012A5679
Blanda ihop den urkramade squashen med ost, kokosmjöl, chiliflakes, salt och peppar.
Stek sedan i smör eller olja.
012A5683
Klart! Muuuuuums!
012A5689
Älskar Orientservisen från Cult Design!
012A5691
Ost- och Squashplättar
Skriv ut

Ost- och Squashplättar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 mindre Squash/Zucchini
  • 2 tsk salt
  • 80 g riven smakrik ost
  • 2 msk Aman Prana kokosmjöl
  • 1 ägg
  • ev. salt och svartpeppar
  • smör/olja
  • chiliflakes efter smak

Instruktioner

  1. Riv squaschen och lägg på kökshandduk. Salta och låt vätska ur i ca 10min. Krama ur vätskan med hjälp av handduken (Knyt ihop som en säck och vrid om)
  2. Blanda i resterande ingredienser och forma biffar. Stek på medelvärme några minuter på varje sida, vänd försiktigt.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


I går åt jag dem med färska räkor, ägg, grösaker och en sås på grekisk yoghurt och sambal oelek.
Till det ett glas bubbel, gott & lyxigt en torsdag till ett gäng avsnitt av ”The Fall” (så bra!!)!
012A5672
012A5673

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Liv 6 januari, 2018 - 19:54

Kan man byta bort kokosmjölet?

Svara
Annette 30 maj, 2016 - 19:13

De plättarna måste jag prova!Så himla bra med utskriftsfunktionen på din sida, så att man kan skriva ut bara receptet, det blir så mycket enklare att spara och använda igen.

Svara
Åsa 29 maj, 2016 - 11:06

Läckert! Måste prova. Squash är verkligen användbart till mycket. 🙂

Svara
Små Pärlor 28 maj, 2016 - 17:57

Plättarna ser jättegoda ut. Vill testa att göra dem, men kokosmjöl har jag aldrig hört talas om. Finns det i vanlig livsmedelsbutik?

Svara
Eva Svärd 28 maj, 2016 - 08:21

Smarrigt! Detta ska testas

Svara
Linda 27 maj, 2016 - 14:34

Åååå mums, det här måste jag verkligen testa, lät hur gott som helst!

Svara
~ Maria ~ 27 maj, 2016 - 14:19

Men jösses så gott! Både plocktallriken och plättarna.
Plocket tror jag att jag härmar efter redan i morgonkväll som lite lyx då jag har jobbkväll.
Kram!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.