Ost- och skinkpaj i långpanna LCHF / Glutenfri

12 mars, 2014

Haha, jag ska vara stöddig nog och säga att jag misslyckas sällan i köket 😉 Faktiskt.
Men i går lyckades jag med bedriften att glömma äggen i en ÄGGstanning! Hur lyckas man?
Får skylla på att jag ju inte mår helt hundra. 

IMG_8099

 
Ja, den såg ju fantastisk ut när pajen kom ut efter 20 minuter, men skenet bedrar, den var helt blöt och jag förstod först inte vad jag gjort fel, förrän jag tittade igenom receptet och insåg ju att jag glömt SEX ägg! Haha!
Vad göra? Jo var ju bara att vispa upp äggen och sedan lite i taget, skopa upp fyllningen och blanda ihop allt och sedan så tog jag aluminiumfolie om kanterna och så in i en ny 20-minutersrunda!

IMG_8104

 
Andra gången gillt… 😉
IMG_8108

 
 
Den smakade FÖRTRÄFFLIGT trot allt! =)

Med min grymt goda vitlökssås till var rätten komplett! Prova detta!
IMG_8112

 
Skriv ut

Ost- och skinkpaj i långpanna LCHF / Glutenfri

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 35

Ingredienser

Pajdeg

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 80 gram smör
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Fyllning

  • 400 gram strimlad rökt skinka
  • 7 dl stark riven ost t.e.x. prästost
  • 5 dl gräddmjölk
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Vitlökssås

  • 3 dl creme fraiche
  • 1,5 dl god majonnäs
  • 4 klyftor vitlök
  • smaka av med salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja gärna med vitlökssåsen så att den får gotta till sig i kylskåpet. Blanda ihop crème frciahe med majonnäs, pressad vitlök och kryddor. Ställ kallt.
  2. Gör sedan pajdegen: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kör sesamfrön i mixer så det blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser i en matneredare med knivar.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
  5. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra! Man kan även lägga plastfolie ovanpå och rulla ut degen.
  6. Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter.
  7. Fyll sedan skalet med rökt skinka och sedan riven ost ovanpå. Vispa ihop äggen och blanda med gräddmjölken, salt och peppar och häll över. Grädda i 20 minuter.
  8. Servera med en god sallad. Pajen är lika god kall som ljummen!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Emma 16 augusti, 2016 - 21:20

Går det bra med sesammjöl istället för att mixa sesamfrön?
I så fall hur mycket mjöl är en dl mixade sesamfrön?
Tack på förhand!

Svara
Åse 17 augusti, 2016 - 09:22

Jag tror du kan ungefär samma mängd, något mindre hade jag börjat med.

Svara
KycklingCurrypaj i långpanna - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 23 oktober, 2014 - 15:33

[…] vi är så många i vår familj så gör jag ofta pajen i långpanna, som HÄR och HÄR. Detta blev sååååå gott så prova detta […]

Svara
Rebecca 12 mars, 2014 - 20:21

Hej! Jag tänkte passa på att fråga en sak. Jag minns att du tidigare visat en (eller var det kanske två) prydnadsrenar som du haft i fönstret. Jättefina! Jag undrar nu var du hittat dessa? Jag har letat med ljus och lykta efter en fin prydnadsren, men ingenstans får jag napp. Var ska jag leta härnäst tycker du?

Svara
Anna 12 mars, 2014 - 19:03

OT, men jag letar efter ett av dina tidigare recept, på nötmüsli..jag hittar det ingenstans! Jag vet att en msk honung ingick…kan du länka till receptet, snälla, om du vet vilket som avses? Jag älskade müslin, den har precis tagit slut, och ingenstans hittar jag receptet…vet dock att det var ett av dina…

Svara
Yvonne S Ed 12 mars, 2014 - 18:55

Vilken tur att du kom på det och kunde fixa till rätten! Jag brukar också försöka ta fram allt innan jag börjar med själva matlagningen, men ibland händer det att man gör något misstag ändå..! Jag ska definitivt prova den här rätten! Gillar verkligen när det blir mycket så att man har mat till flera gånger.
Hoppas du snart får känna dig på topp igen!

Svara
Åse 12 mars, 2014 - 15:49

Så bra att du fick till det till slut! Jag försöker att ställa fram allt innan jag börjar så att jag förhoppningsvis inte glömmer bort. Men rätt som det är så händer det ändå ;.P
Bra med mat i långpanna! Jag gillar verkligen att få mycket mat när jag lagar, så räcker det både till matlådor och mat dagen efter. Mycket mat med lite ansträngning!

Svara
Sophie 12 mars, 2014 - 15:39

Ännu tryckfelsnisse framme på Tim/Min i detta receptet 🙂 20 Tim i ugnen blir nog lite väl häftigt tror jag nog.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.