Ost- och Jalapenofyllda hamburgare

10 maj, 2018

Skön Kristi Flygare på er! ♥️

Hoppas ni har en skön dag!? Firar ni dagen på något sätt?
Här är vi rustade med högtrycksspruta och lågtrycksspruta och tar i med hårdhandskarna med fram- och baksida på huset! Ska bli gött att få det klart!

Hörrni i går gjorde vi fyllda hamburgare, alltså detta blir sååååå gott! Ni måste prova!

Jag hade Bonjour jalapenos färskost i men ni kan ta naturell om ni vill det!

De blir såååå saftiga och är verkligen grymt goda!
Jag älskar Icas röda cheddar! (dvs ingen plastost utan riktig röd cheddar)

Jag åt min brödlös med gul lök, hamburgerdressing, tomat och saltgurka. MUMMA!


Lite bubbel i glaset dagen till ära, Daniel fyllde 44!

 

Härligt att kunna sitta ute lääääänge! Vilka dagar vi har nu! Vi får passa på att njuta för nästa vecka vänder det..

KRAM på er!!

Skriv ut

Ost- och Jalapenofyllda hamburgare

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök (elelr 1 tsk lökpulver)
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 2 msk tamarisoja
  • 3 msk kalvfond
  • salt, peppar

Fyllning:

  • Jalapenos
  • Färskost / Mjukost

Instruktioner

  1. Rör ihop smeten och forma burgare.
  2. Fyll dem med valfri fyllning.
  3. Grilla på indirekt värme, ca 5 minuter på varje sida.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

11 kommentarer
6

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Susanne Chlad 11 maj, 2018 - 18:04

Vilka hamburgare👌👌👌
Så goda!
Vad är det du använder när du fyller dom!En form?

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 18:16

Ja det är kitch pros hamburgerpress 🙂

Svara
Anita 11 maj, 2018 - 09:51

Jättegoda hamburgare
idag blir det lammkotletter med falsk potatissallad

Svara
Stina 10 maj, 2018 - 23:12

Testade dessa ikväll, riktigt goda 😋

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 08:35

Kul att höra! =))

Svara
jeanette sandelin 10 maj, 2018 - 19:28

Hej! Jag undrar lite gällande vin. Är det under 5 gr kolisar per liter som gäller?

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 08:39

Hej! Jag väljer själv alltid de som är under 3 gram socker per liter. Champagne kan ibland ligga runt 6 gram socker per liter, jag undviker tex prosecco som oftast är sötare och håller mig till Cava, Champagne eller en Cremant.

Svara
Riggis 10 maj, 2018 - 15:06

Mumsigt hamburgerrecept. Tack för fin inspiration. Det måste jag prova.
En liten fråga angående ett av dina recept: stämmer det att det ska vara 24 ägg i ”Fredrikas nöt- och fröbröd”?

Svara
Eva ZJ 10 maj, 2018 - 14:24

Hej!
Har följt dig sedan nyåret, då jag fick tips om din sida. Du ger mig inspiration & energi till min vardag som genast känns lite mer flärdfylld.
Kan du tipsa om din hamburgerpress, som syns lite i bild. Vad för sorts redskap använder du som gör så där för fyllning. Ser enkelt ut!

Svara
Åse 10 maj, 2018 - 14:25

Härligt att höra Eva! Jag har en KitchPro! Kolla på tex Coolstuff.se – skön dag!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.