Örtkyckling i krämig sås Crockpot

4 december, 2018

Innehåller annonslänk

Hej på er!

En sådan där dag då jag är ingenstans och överallt!
Far omkring här hemma och lagar mat, tar tvätten, fotograferar, skriver recept, kollar med ett halvt öga på Outlander (som jag nog pausat 10 ggr redan sedan kl 8.
Haha, smått splittrad – så typiskt mig!

Det blåser något vanvettigt ute! Hundarna höll på att blåsa iväg innan när de spramg omkring här i trädgården hehe
jag ska strax köra igång min Crockpot igen men tänkte först dela med mig av gårdagens Crockpot recept!
jag ÄLSKAR C rockpot som ni vet och har ju en hel kategori för det.


Min absoluta favorit Crockpot är den HÄR som jag haft nu i flera år.
Gillar att man kan steka i grytan, den är lätt och pottan är snygg! =)

En av de godaste kycklingrätterna är Åses kyckling och jag gjorde en variant på den i pottan i går.

Det ä lite vanskligt att använda mejeri i Crockpot för den ska ner i slutet av tiden för att inte riskera att skära sig.
Men genom att använda färskost istället för creme fraiche / grädde så kan den vra med från början och det blir sååååååå gott!

Efter 4-5 timmar på låg så är kycklingen klar! Detta blev magiskt gott!

Skriv ut

Örtkyckling i krämig sås Crockpot

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

200 g champinjoner
6 kycklingfiléer
200 g naturell färskost
1 dl vitt vin
1 dl chilisås (gärna med mindre socker)
2 msk dijonsenap
1½ tsk Santa Maria dragon
1½ tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
1½ tsk Santa Maria franska örter
1 tsk lökpulver
2 tsk örtsalt
1 riven/pressad vitlök solo
10 st körsbärstomater


Instruktioner

Skär svampen i kvartar och lägg längst ner i Crockpoten. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. Sätt igång crockpoten på 4 timmar låg, lägg sedan ner tomaterna i ca 30 minuter till. Red eventuellt något, jag använder Konjacrot som är en stärkelsefri redning.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Ann-Sofie 4 december, 2018 - 11:48

Mums! Får bli morgondagens mat, fast utan crockpot och med fläskfilé 🙂
Tänker att det borde bli bra det med, med lite pasta till.

Fin tisdag till dig! Kramen

Svara
Åse 4 december, 2018 - 11:50

Blir nog tipp topp!! Slurp!! Detsamam till dig och kram!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.