Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Örtfyllda kycklinglårfiléer med balsamsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
1 pkt bacon
skal av 1 citron
½ msk torkad timjan
½ msk torkad rosmarin
salt och peppar
4 vitlöksklyftor
1 citron
smör att steka i
3 msk tamarisoja att pensla med
färsk oregano till servering

Balsamsås:
1 schalottenlök
3 dl grädde
2 msk konc. kycklingfond (men ännu hellre skyn från kycklingen)
½ dl mörk balsamvinäger
salt och peppar


Instruktioner

Fyll kycklinglårfiléerna med knaperstekt bacon, citronskal och örter.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Salta och peppra.
Skala vitlöken och skär citronen i klyftor.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen hastigt runt om tillsammans med vitlöken.
Lägg kycklingrullarna i en ugnsform med citronklyftorna och vitlöken.
Pensla med tamarisoja.
Ugnsstek kycklingen i 25–30 minuter.
Balsamsåsen: Finhacka schalottenlöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen, koka upp och låt puttra i 6–7 minuter. Smaka av med salt & peppar.

Servera kycklingen med balsamsåsen.