Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Örtbakad lax med citron och skirat smör


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 dl grovhackad färsk rosmarin
  • 1/2 dl grovhackad färsk timjan
  • skalet och saften av 1 citron
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • citronpeppar & salt
  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 dl smetana
  • salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Smält smöret tillsammans med några kvistar rosmarin.
  3. När smöret smält rör ner finrivet citronskal, citronjuice, grovhackad rosmarin & timjan.
  4. Krydda filéerna med citronpeppar och salt och lägg i ugnsform. Häll kryddsmöret ovanpå.
  5. Sätt in i ugn i ca 20 minuter.
  6. Servera med blomkålsmos!
  7. (Koka 1 blomkålshuvud i buketter mjukt i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av i kastrullen. Stöt smetana, salt och vitpeppar med potatisstöt eller med balongvisp. Mixa ej, då blir blomkålen besk)

Nutrition

  • Serving Size: 4