Skriv ut

Örtbakad lax med citron och skirat smör

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 dl grovhackad färsk rosmarin
  • 1/2 dl grovhackad färsk timjan
  • skalet och saften av 1 citron
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • citronpeppar & salt
  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 dl smetana
  • salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Smält smöret tillsammans med några kvistar rosmarin.
  3. När smöret smält rör ner finrivet citronskal, citronjuice, grovhackad rosmarin & timjan.
  4. Krydda filéerna med citronpeppar och salt och lägg i ugnsform. Häll kryddsmöret ovanpå.
  5. Sätt in i ugn i ca 20 minuter.
  6. Servera med blomkålsmos!
  7. (Koka 1 blomkålshuvud i buketter mjukt i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av i kastrullen. Stöt smetana, salt och vitpeppar med potatisstöt eller med balongvisp. Mixa ej, då blir blomkålen besk)


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4