Oopsies

9 december, 2013

Min söta syster smsade bilder på ett lågkolhydratbröd som de gjort idag och det var ju Oopsies de gjort!
Det är snart 5 år sedan som jag sist provade brödet, i början av min lågkolhydrat-karriär! =)
Jag blev så nellad (säger ni så också??) på att göra dem att jag ställde mig bums och svängde ihop dem! De är ju så enkla! Många av er efterfrågar ju bröd utan mandelmjöl så om ni inte provat dessa så gör det!
De blir om lättare, fluffiga tekakor.
7-8 stycken
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger


(för lite brödigare konsistens 0,5 msk fiberhusk + 1 tsk bakpulver)
ev. vallmofrön eller sesamfrön.
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera vitor och gulor. Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
Vispa gulor och färskost slätt och vänd sedan ner äggsmeten lite i taget i vitorna. Var försiktig, de ska bara vändas ner, gör inget om smeten är toppig och inte slät! Klicka ut på bakpappersklädd plåt och strössla eventuellt vallmofrön eller sesamfrön ovanpå.
Grädda i 25 minuter.
IMG_5259

När jag viktväktade för massor av år sedan så levde jag i princip på Polarbröds veterondeller och stark hushållsmjukost och skinka. (Ja det går alldeles utmärkt att dieta på vitt bröd, sen hur hungrig man är under tiden är en annans femma)
Jag ÄLSKAR Kavlis starka hushållsmjukost men eftersom mjukost inte är det bästa man kan äta och jag sällan har något att ha under mjukosten så äter jag det numera typ 1 gång per år. Men i kväll smakade det underbart med en kopp kaffe!
IMG_5273

39 kommentarer
1

39 kommentarer

Annsofie 20 april, 2017 - 16:42

Hej.. Jag har läst din blogg många ggr, men aldrig skrivit något. Jag har immunbrist o äter lite varje dag av dina recept…mina prover har just nu jättebra värden. Även kolesterol värdet var bra. Läkaren tom med frågade vad jag gjorde för att få så fina resultat.. En jätte bra sida….
Annsofie

Svara
Malin Blomström 7 mars, 2017 - 16:53

Hur förvarar du dina oopisies, för jag gissar att du inte äter upp alla på en gång. 😀
Och dessutom har du testat att rosta dom i brödrost någon gång?

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 16:55

Allt bröd förvarar jag nerfryst! Är det ett större bröd skär jag upp först och fryser in.

Svara
Malin Blomström 7 mars, 2017 - 16:57

Toppen. Då ska jag slänga in dom i frysen. 😀
Tack så jätte mkt.

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 17:01

Lycka till 🙂

Svara
Lana 2 augusti, 2016 - 09:42

Vad är skillnad mellan lchf o dukandieten….

Svara
Åse 2 augusti, 2016 - 12:45

Massor. Dukandieten är en proteinhög och fettsnål kost.

Svara
Mathilda 26 maj, 2016 - 15:57

Hej!
Nu har jag precis börjat läsa din blogg så jag kan ha missat det. Jag är lakto-ovo vegetarian. Kan jag äta enligt LCHF?
Mvh,
Mathilda

Svara
Åse 26 maj, 2016 - 16:13

Javisst! =)

Svara
1 2 3

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.