Oopsieburgare

22 maj, 2009

I low carb världen så har oopsies blivit populära! Upphovsskaparen är denna tjejen.
Variationerna är många!! Man kan ha brödet som bröd, pizza, rulltårta, tårta etc. Bara variera med kryddor och sötma!
Konsistensen är lätt och luftigt och kan givetvis inte mäta sig med riktigt bröd men är ett trevligt substitut!

Oopsies 6 stycken (<1 kolhydrat per bröd)

3 stora ägg
85 g philadelphiaost
nypa salt

Separera gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt. Vispa gulorna i en annan bunke  tillsammans med 85 g philadelphiaost (original).


Vänd ner äggsmeten försiktigt i vitorna . Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 150 grader ca 30 minuter.

Till burgarna hade jag:

1 person

Halv gul lök
Två tomatskivor
Majonnäs
Fransk senap
Sallad
Två skivor ost


Tacosås bredda på brödsidorna
125 g nötfärs + skvätt grädde, tacosås, lökpulver, salt och peppar stekt till biff.
Burgarna serverade jag med Cole slaw. MUUUUUUUUUUUMS!!!!!!!
Jag blev SÅ mätt!! Och detta kommer jag absolut äta fler ggr och även prova lite variationer med oopsiebröden.

006

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Kerstin Simon 11 mars, 2015 - 20:05

Stor glädje att kunna baka bröd utan att ”älta”, knåda eller kavla (ont i axlar, armbågar och händer)
så jag väldigt glad, ser fram emot att köpa hem ingredienserna och sätta igång. Kärran

Svara
Oopsie vilken söndag! | Fnulan 13 maj, 2012 - 10:08

[…] att jag surar om dom inte fattat det redan. För att skämma bort mig själv bakar jag lite ”oppsies” och slänger in lite bullar till dom andra. Plötsligt känner jag att Sambon står bakom […]

Svara
MariaD 19 juli, 2009 - 23:42

Var på studentfest i våras o åt en rulle med räkor o rökt lax ”gegga” och jag skulle kunna tänka mig att det var något liknande ”bröd” i rullen. Kanske värt att prova i alla fall. Det var typ gående bord med en massa mat, o allt var typ GI då dom äter det. OK, det fanns vitt bröd också för den som ville ha ;)) Men guuuud så gott det var! Kanske tom måste be om recepten!

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 10:03

Ja fast var det GI så äter man ju bröd ;)) GI och low carb är inte samma sak, så det var nog tunnbröd om de äter efter GI 🙂 Men fråga och hör!!

Svara
MariaD 20 juli, 2009 - 12:04

Då äter dom Low Carb ;)), för dom äter inte bröd. Det var lite fluffigt o kändes som om det var mycket ägg. Gott var det i alla fall =))

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 12:07

Aha! Säkert oopsies då!! :))

Svara
jenco 24 maj, 2009 - 21:08

Läste samtalet mellan dig och Kcalo så jag tänkte bara kolla lite ang antalet bröd för denna sats. Tänkte baka imorgon och det är nåt som jag vanligtvis inte gör så jag är ganska novis när det gäller sånt här…;)
Alltså! Blir det 6 bröd? Räcker det att jag klickar ut smeten eller ska jag bre ut den lite också?
Blir galen om jag inte får äta en macka snart till frukost. Börjar få halsbränna av all kesella och bär…haha och jag som bara hållt på en vecka…

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 10:05

Ja fördela fyllningen till 6 större ”plättar”. Jämna ut dem lite,
Konsistensen tycker jag eg passar bättre till efterätter, om man tex struntar i saltet så tror jag de är supergoda till en typ av rulltårta!

Svara
jenco 25 maj, 2009 - 17:20

Har dom i ugnen just nu!! ska bli spännande att smaka sen…:)

Svara
Margitha 24 maj, 2009 - 18:47

Nu har jag bakat och smakat helt OK i min smak. Dessa bröd kommer jag att göra smörgåstårta till mig då min son fyller år. Och dom andra får som vanligt..
Tack Åse för detta goa tips

Svara
kcalo 24 maj, 2009 - 17:08

Jisses… mina är i ugnen nu… (fick ca 14 av denna satsen) och dom blir SÅ STORA hahaha. Som sagt… detta ska bli spännande =)

Svara
Åse 24 maj, 2009 - 17:21

Inte av receptet här ovan? De blir bara 6 st stora som en polarrondell ungefär.

Svara
Caroline 24 maj, 2009 - 23:50

Nej du har så rätt så rätt… jag gjorde dom mkt mindre än så, därför det blev fler. Men nu vet jag ju storleken så då kommer det bli 6 stycken nästa gång! 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.