Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Omelett med svamp och mozzarella


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 msk smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 50 gram riven mozzarella
  • 40 gram rökt skinka
  • 3 stora svampar
  • Ev en halv tomat

Instruktioner

  1. Smält smör i pannan.
  2. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra.
  3. Strimla skinkan och skiva svampen, fräs i fettet. Lägg upp på tallrik. Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen. Fördela skink och svampröran ovanpå och strö osten ovanpå, lägg på ett lock. Låt stå ett tag och servera sedan, gärna tillsammans med lite tärnad tomat.