Omelett med svamp och mozzarella

20 mars, 2017

God morgon!
Ny vecka, nya möjligheter! Klyschigt men ack så sant! Finns ingen anledning att gräma sig över det som gått fel, det som kunde gått bättre utan from i dag så kan vi alla göra nya val som får både oss och de runt omkring oss att må bättre!
Sverige ligger på plats 10 som världens lyckligast folk, bättre kan vi!
Tänk mer positivt, gör mer positivt!
Att tanka kroppen med bra mat är en bra start på en gladare kropp och knopp! 
Omelett är en galet bra start på dagen, håller ni inte med? Här kommer recept på min favoritomelett från min bok Lev & Gott som tyvärr inte säljs längre! Den är dock fulltankad med så himla trevliga recept att jag tänker lägga ut några här i bloggen framöver!


Foto: Lisa Wikstrand
Skriv ut

Omelett med svamp och mozzarella

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 msk smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 50 gram riven mozzarella
  • 40 gram rökt skinka
  • 3 stora svampar
  • Ev en halv tomat

Instruktioner

  1. Smält smör i pannan.
  2. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra.
  3. Strimla skinkan och skiva svampen, fräs i fettet. Lägg upp på tallrik. Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen. Fördela skink och svampröran ovanpå och strö osten ovanpå, lägg på ett lock. Låt stå ett tag och servera sedan, gärna tillsammans med lite tärnad tomat.

Nu ska jag sätta mig och planera för veckans receptplåtning (Jag och Anna håller på med ett projekt), hinna med en hundpromenad och sedan blir det PT-timme!
KRAM på er alla! Ni är fantastiska!
❤️

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Maid in the kitchen 20 mars, 2017 - 15:22

Omelett med mozrella gör jag jätteofta, så himla gott och verkligen perfekt snabbmat. Jag brukar göra den i pizzaversion med tomatsås, mozzarella och champinjoner. Mmm!

Svara
marie lindvall 20 mars, 2017 - 14:22

TACK FÖR ALLA GODA RECEPT <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.