Åse Falkman Fredrikson

Välkommen hit till 56kilo!

Jag heter Åse, är 45 år och arbetar som kostrådgivare, receptkreatör och är även författare till böckerna Viktminskning med LCHF – så lyckas du, utgiven december 2012. Boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta kom ut i december 2013. ÄT & Njut kom ut i december 2014 och i aug 2015 och i december 2016 kom min och Anna Halléns böcker LCHF 2.0 och LCHF 2.0 Fisk & Grönt ut. Mina tre första böcker går inte längre att köpa.
Jag har även gjort recepten till Annas bok Energibarn som kom ut 2017.
Sedan 2009 så har jag varit banbrytande med att visa att det går alldeles ypperligt att leva både hälsosamt och väldigt gott med en kost som främjar vikt, blodtryck, kolesterol och som lindrar olika magsjukdomar – Glutenfri Lågkolhydratkost / LCHF.

Min nya bok Åses Kök: Så lyckas du med lågkolhydratkost – en komplett guide! finns nu att köpa!

Jag bor i Helsingborg med maken Daniel och de fem barnen Nicholas & Michelle 21, Noel 15, Juni 12 och Alice 10.
Två Cavalierer och en katt är inte att förglömma 😉

Bloggen handlar främst om kost, hälsa, mode, inredning, nöje och familjen och är Sveriges största mat- och livsstilsblogg med fokus på hälsosam lågkolhydratkost.
Bloggen har blvit en populär receptbank och inspirationssajt för alla de som liksom jag mår bra av att utesluta/skära ner på stärkelse, socker och gluten men även för dem som bara vill inspireras eller som vill äta gott.

56kilo har funnits sedan 2003 och var från början en viktminskningsdagbok men har under årens lopp ändrat fokus och är idag en mat & hälsoblogg med fokus på att ge läsaren hälsosammare alternativ för en hållbar livsstil!
Jag har jojobantat större delen av mitt vuxna liv och vägt 25 kilo mer än idag men är numera viktstabil.

Jag får ibland frågor till bloggnamnet 56kilo och till skillnad mot vad man kanske tror så står 56kilo ve.serkligen inte för vikthets utan tvärtom. 56 kilo var min målvikt som jag så gärna ville nå näär jag började på Viktväktarna 1998. En perfekt vikt till mina 1.63 tyckte jag då. Jag nådde alltid målvikten men började snabbt öka i vikt igen. Det var inte förrän jag insåg att den mat jag åt påverkade mig och när jag ändrade min kosthållning så slutade jag viktpendla.
Övervikten var en effekt av mitt matberoende och det är oerhört befriande att vara fri från ätstörningar idag.

I dag är namnet mitt företagsnamn, mitt varumärke och symboliserar hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets. 56kilo.se betyder målmedvetenhet, att inte ge upp, att ändra det som inte fungerar.
56kilo.se står inte alls för en speciell vikt numera utan står för mitt bästa jag!
Min vikt är oviktig utan det viktigatse för mig är hur maten påverkar mig.

Foto: Lisa Wikstrand

Ni når mig på:

Kontaktformulär
Facebook: http://www.facebook.com/56kilo
Instagram: http://instagram.com/56kilo.se
Bloggen: http://56kilo.se