Åse Falkman Fredrikson

Välkommen hit till 56kilo!

Jag heter Åse, är 44 år och arbetar som kostrådgivare, receptkreatör och är även författare till böckerna Viktminskning med LCHF – så lyckas du, utgiven december 2012. Boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta kom ut i december 2013. ÄT & Njut kom ut i december 2014 och i aug 2015 och i december 2016 kom min och Anna Halléns böcker LCHF 2.0 och LCHF 2.0 Fisk & Grönt ut.
Jag har även gjort recepten till Annas bok Energibarn som kom ut 2017.
Sedan 2009 så har jag varit banbrytande med att visa att det går alldeles ypperligt att leva både hälsosamt och väldigt gott med en kost som främjar vikt, blodtryck, kolesterol och som lindrar olika magsjukdomar – Glutenfri Lågkolhydratkost / LCHF.

 

 

Jag bor i Helsingborg med maken Daniel och de fem barnen Nicholas & Michelle 20, Noel 14, Juni 11 och Alice 9.
Två Cavalierer och en katt är inte att förglömma 😉

ase_bok2_©lisawikstrand082 (kopia)

Bloggen handlar främst om kost, hälsa, mode, inredning, nöje och familjen och är Sveriges största mat- och livsstilsblogg med fokus på hälsosam lågkolhydratkost.
Bloggen har blvit en populär receptbank och inspirationssajt för alla de som liksom jag mår bra av att utesluta/skära ner på stärkelse, socker och gluten men även för dem som bara vill inspireras eller som vill äta gott.

56kilo har funnits sedan 2003 och var från början en viktminskningsdagbok men har under årens lopp ändrat fokus och är idag en mat & hälsoblogg med fokus på att ge läsaren hälsosammare alternativ för en hållbar livsstil!
Jag har jojobantat större delen av mitt vuxna liv och vägt 25 kilo mer än idag men är numera viktstabil.

Jag får ibland frågor till bloggnamnet 56kilo och till skillnad mot vad man kanske tror så står 56kilo ve.serkligen inte för vikthets utan tvärtom. 56 kilo var min målvikt som jag så gärna ville nå näär jag började på Viktväktarna 1998. En perfekt vikt till mina 1.63 tyckte jag då. Jag nådde alltid målvikten men började snabbt öka i vikt igen. Det var inte förrän jag insåg att den mat jag åt påverkade mig och när jag ändrade min kosthållning så slutade jag viktpendla.
Övervikten var en effekt av mitt matberoende och det är oerhört befriande att vara fri från ätstörningar idag.

I dag är namnet mitt företagsnamn, mitt varumärke och symboliserar hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets. 56kilo.se betyder målmedvetenhet, att inte ge upp, att ändra det som inte fungerar.
56kilo.se står inte alls för en speciell vikt numera utan står för mitt bästa jag!
Min vikt är oviktig utan det viktigatse för mig är hur maten påverkar mig.

Foto: Lisa Wikstrand

Ni når mig på:

Kontaktformulär
Facebook: http://www.facebook.com/56kilo
Instagram: http://instagram.com/56kilo.se
Bloggen: http://56kilo.se

146 kommentarer

RandiRasmussen 12 februari, 2018 - 10:46

Jeg ønsker ikke modtage flere nyhedsmail.

Åse 12 februari, 2018 - 10:58

Hej, det är inget jag tyvärr kan avsluta åt dig. Det gör du via wordpress.com (finns en länk i mailet med prenumeration du får)

Jessica 3 september, 2017 - 21:29

Hej! Jag har 25 kilos övervikt och vill börja med lchf, men jag tycker det är svårt att hitta bra frukost, lunch/middag och bra mellanmål.. Speciellt när jag har mat-allergier (nötter, morötter, laktos, mjölkprotein, fisk, skaldjur) Det är svårt för mig att hitta bra produkter som man kan byta ut till. Vet du vad som är bra lchf-produkter som jag skulle kunna äta? Jag har provat på olika ”dieter” men inget har fungerat och jag har gett upp… men många säger att lchf ska vara bra för en och jag vill ge det ett försök. Jag hoppas att lchf kan ställa om min kropp så att jag mår bättre.
Tack på förhand!
– Jessica.

Jossan 20 februari, 2017 - 20:37

Hej,
Jag och min sambo planerar att ändra kosten till LCHF. Min sambo lider av svår IBS och får inte behålla maten han äter, han är därför underviktig (enligt vårdens mått). Han väger 56 kg och har gjort sedan högstadiet, han är idag 25år och vill gå upp. Jag har gått på LCHF tidigare och gick då snabbt ner i vikt, jag blir därför orolig om hur en sådan kost skulle påverka honom? Vad jag förstått kan det lindra IBS avsevärt, men han ska ju inte gå ner i vikt. Tror du det är bra för honom att gå på LCHF?

Åse 21 februari, 2017 - 11:19

Hej! Absolut! Men jag hade inte rekommenderat en strikt LCHF utan en liberal LCHF utan gluten och mejeri.

Ida 21 januari, 2017 - 18:07

Hej Åse!
Jag har följt din blogg och använt dina recept från och till i ett par år nu, dock aldrig skrivit något. Vi älskar dina recept, hela familjen! Vi har precis börjat använda oss av Gastrofy där vi följer dig och din matkasse. Min fråga är om du kontinuerligt lägger till nya recept eller hur fungerar det?

Tack för all underbar mat! Hälsar Ida

Zara 19 juli, 2016 - 14:04

Hej! Jag har bestämt mig för att banta, men det har varit svårt att välja rätt metod. Vad jag förstår hamnar man i ett ketosläge när man kör LCHF? Hur strikt LCHF måste man köra för att hamna i ett sådant läge? LCHF är väl en typ av ketogen diet, eller har jag helt fel för mig?
Saken är den att jag är en icke-anfallsfri epileptiker, och har precis tackat nej till min neurokirurgiska operation då dess eftereffekter förmodligen skulle bli mångfalt värre än min situation är idag. Jag bestämde mig för att istället se till att få en sund levnadsstil: ordentligt med sömn, stressfri miljö (jag har börjat med medicinsk yoga) och särskilt en bra kost!

När jag googlade efter bra bantningsmetoder (med syftet att gå ner i vikt) snubblade jag över begreppet ”ketos” och ”ketogen diet”. Det ska tydligen vara effektivt mot svårbehandlad epilepsi, något jag inte hade en aning om. Jag kan ju inte så mycket om det här, men när jag läste på så förstod jag att man måste äta kolhydratfattig mat med mycket fett (praktiskt taget LCHF, vad jag förstår) för att komma in i det här ketosläget.
Jag vet ju inte om det här kommer att hjälpa för att minska mina anfall, men jag ville göra ett försök nu när jag valde att inte genomgå operationen. Vet du hur pass strikt LCHF jag måste köra, eller måste jag ta kontakt med en dietist och sätta upp ett program? Jag vet inte om det är farligt att göra på egen hand. Jag började dricka Nutrilett i syfte att gå ner i vikt, men det har ju skyhögt med kolhydrater, märker jag nu, så de måste jag sluta med. Är det värt att försöka LCHF-dieten, tycker du?

Åse 19 juli, 2016 - 14:07

Hej! Ja strikt LCHF (Max 20 g kolhydrater) är en effektiv ketogen kost för viktminskning och epilepsi.
Mitt tips är att du lägger in din mat i tex Lifesum, du kan välja LCHF som kostmetod där så blir makronutrientfördelningen rätt.

Karin Grubb 7 november, 2016 - 14:48

Hoppas detta går fram trots tidsskillnaden…
Det finns något som heter cbd-olja. Det utvinns ur industrihampa och har alltså inte cannabisens rusande effekt. Däremot är det bra mot väldigt många sjukdomar och då bl.a. epilepsi. Många som använder oljan har antingen fått färre anfall, lindrigare anfall eller helt slutat att få anfall.
Du kan läsa om detta på Scandinavian Hemps hemsida. Jag har inget som helst att göra med företaget så det är inte reklam för dem, men jag har ganska nyligen köpt en flaska på nätet och önskar få mer energi, bättre sömn och lugn i kroppen.

Det kan vara värt ett försök tänker jag.

Ia Yngvesson 30 maj, 2016 - 07:42

Hej Åse,

Jag inser att jag mår bättre av att skära ner på gluten och veteprodukter och jag blir väldigt inspirerad av dig :-). Jag har dock två frågor som jag hoppas att du har lust och tid att svara på:

1. hur strikt är du med LCHF? Äter du inga kolhydrater alls (förutom grönsaker och sådant då förstås)? Socker? Fikabröd? Alokohol? Ja du förstår vad jag är ute efter…:-) Hur strikt ”måste” man vara egentligen för att få fullgod effekt om man t.ex. vill gå ner i vikt?
2. Jag förstår att du tränar en del och det skulle vara intressant att höra ditt tänk gällande lågkolhydratkost och hård träning. Jag är uppvuxen med tänket kring vikten av kolhydrater och träning framförallt gällande återhämtning och ork. Vad tänker du här?

Tack för en fin blogg med bra inspiration!

Hälsningar,
Ia

Åse 30 maj, 2016 - 08:03

1. Jag har inga förbud när det gäller mat men mår bäst av att största delen av tiden äta lågkolhydratkost men har en mer 80/20 approach där 10-20% i veckan består av sådant som höjer åtminstone livskvalitéen i mitt liv! Hur strikt man behöver vara är så olika, det får man prova själv men ju mer överviktig du är och ju mer inaktiv du är ju striktare med kolhydraterna behöver du vara.
2. Har iget med mitt tänk att göra utan behov, jag klarar att bygga bra med muskler och har bra energi på en lågkolhydratkost men jag äter inte strikt lågkolhydratkost utan ökar kolhydraterna ca 2 ggr i veckan (sushi, potatis, rotfrukter etc)

Ia 30 maj, 2016 - 08:05

Tack snälla för snabbt svar! Får testa mig fram helt enkelt 🙂

Jasmine 9 april, 2016 - 20:17

Hej, Jag har ätit LCHF i 7 mån och är inne på min 8e månad. Jag har tappat 20 kilo under denna tiden och det går fortfarande superbra att äta LCHF. Jag har följt din blogg under tiden och hittat en hel del recept, så stort tack för det! Jag har en fråga om Pofiber. Jag försöker variera mitt brödbakande och har testat en hel del recept. Men jag vill ha lite variation och har funderat på att baka med pofiber (har tidigare bakat med fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl). Men jag har hamnat i en diskussion med min sambo angående pofiber. Han anser att det är för mycket kolhydrater per (17g per 100g). Medan jag anser att det är okej då så uppenbart många lchfare använder det och att det inte egentligen är så mycket kolhydrater. Vad tycker du? är det okej att baka med pofiber?

Åse 10 april, 2016 - 16:26

Hej!

Det spelar mindre roll hur många kh per 100 gram det är, viktigast är hur mycket det blir! Pofiber väger knappt någonting så mängden kh är försumbar – inte ens lönt att räkna så lite blir det.

Karin 1 december, 2015 - 14:02

Hej.
följer din blogg sedan ca ett ar tillbaka. I dag skrollade jag runt lite och hittade lite om din viktresa och tittade pa dina foton! Snacka om vilken fantastisk skillnad! Man riktig ser hur bra du mar idag. Du verkligen stralar! Jag blir alldeles kall när jag tänker pa vad maten vi äter gör med oss.. HELA kroppen ”lider” ju av fel mat.. (Jag menar verkligen inte att du inte var vacker innan din ”resa”) Du är verkligen en otrolig motivation und du ser verkligen fantastisk ut.

ALLt gott till dig!

Åse 1 december, 2015 - 17:44

Kära Karin, förstår vad du menar! ja kosten påverkar verkligen oss inifrån och ut!
Stor kram!

Maria 15 augusti, 2015 - 08:34

Hej ÅseTack för härlig inspiration. Jag undrar hur jag kan följa din blogg. Har försökt anmäla min e-post flera gånger, men det fungerar inte. Skulle tycka det var intressant att höra dina åsikter ang det nya om kokosfettet, att det inte ska vara så bra trots allt.

Åse 15 augusti, 2015 - 14:55

Hej! Du kan följa bloggen på Facebook eller via tex Bloglovin. Vad får du för felmeddelande när du skriver in din e-post? Kokosfett är nyttigt, inget snack om saken vad nu än tidningar hittar på 😉 men skicka gärna en länk där du hört annorlunda så kan jag bemöta. Kokosfett innehåller laurinsyra som är väldigt läkande och är även bra för dem med sköldkörtelbesvär.

emma 27 juni, 2016 - 19:19

hej, skrollade runt här precis och såg denna kommentaren. Jag har hypothereos sedan 2,5 år tillbaka och försöker hitta olika sätt att må bättre på och på vilket sätt är kokosfett bra för ”oss”?
Jag lider av trött och orkeslöshet fast mina prover är kanon just nu. Saknar energin jag hade förr som frisk.
Försökt mig på lchf men glider alltid ur banan…Men hört att även det är bra för oss 🙂
mvh Emma

Tina 12 juli, 2016 - 11:30

Hej
Med drygt 4 års erfarenhet av levaxin måste jag fråga vem som tycker att dina ”värden är kanon”???? Om du inte mår bra är det inte bra värden. Om du inte ännu upptäckt all kunskap (tyvärr väldigt komplicerad o ännu ej accepterad av sjukvården) som finns kring sambandet mellan binjurar, sköldkörtel och äggstockar så googla o läs på! Men som alltid måste man vara källkritisk. Kostens betydelse är uppenbar! Efter ca 4 mån strikt kostomläggning utan gluten, potatis, ris, majs, socker, alkohol o kaffe har jag sänkt mitt levaxin behov rejält! Är ny på denna bloggen men är redan helt fast! Vilka fantastiska recept! Tack för all kunskap!♡

Laura 18 juni, 2015 - 17:14

Fantastiskt roligt att du delar med dig av din vardag och alla tips 🙂 Tack!

Elaine 30 april, 2015 - 13:11

Hej!
Jag undrar om det finns några planer på en app för Android?
Hälsningar Elaine

Eva 5 februari, 2015 - 12:55

Hej Åse …har under några månader ätit lchf för att jag mår brutna socker o spannmål, dock vill jag inte äta så mycket fett som man skall jag vill köpa din senaste bok och min fråga är måste man äta allt fett? eller hur är det i din bok?

Tack för allt fint du delar med dig av

Eva

Åse 5 februari, 2015 - 13:59

Mina recept använder fullfeta majeriprodukter och annat naturligt fett, jag håller inte igen på fettet (eftersom det ju både mättar, är nyttigt och bra för fettförbränning!) men min mat simmar inte i fett heller.

Katarina 23 februari, 2015 - 10:34

Jag vet inte vilka recept du använt hittills Eva, men många LCHF-recept är gratänger med mycket smör, grädde och ost i. Eller röror med många feta ingredienser. Så upplevde jag det när jag började äta LCHF. Det blev så fett att det var svårt att svälja (minns speciellt ett tips om att ha kokosolja i te och att bre smör på ostskivor – jag fick kväljningar av detta).

Fet mat behöver balanseras med syra för att det ska smaka angenämt. Och vi behöver olika konsistenser på maten, få ett tuggmotstånd för att kunna känna smaker optimalt och bli mätt. Och alla gratänger och röror som cirkulerar på nätet innehåller inget av detta.

Men det gör Åses mat, just därför är hennes recept så bra!

Liba 14 december, 2014 - 18:06

Du skriver att du är kostrådgivare. Var har du gått din utbildning? Är du dietist?

Åse 14 december, 2014 - 18:19

Hej! Nej dietist är inte samma sak som kostrådgivare. Jag gick min utbildning via MF Hälsoutbildningar.

Yvonne Mortensen Birdian 25 juni, 2014 - 10:00

Hej Åse

Ved ikke om du husker mig 🙂

Jeg så din side er og ville så gerne købe ”Viktminskning med LCHF- så lyckas du!” och Lev gott med LCHF och periodisk fasta .

men jag bor i København, er der mulighed for mig at købe disse bøger?

Hej fra Yvonne

Åse 25 juni, 2014 - 10:19

Hej Yvonne! Visst kommer jag ihåg dig! =)
Tyvärr finns inte Viktminskning med LCHF kvar till försäljning, förlaget trycker inte upp den mer. Lev Gott finns och jag kan skicka till Köpenhamn! Du kan maila mig på [email protected] så kan jag få dina uppgifter där och så får du korrekt summa att betala. Må gott!

Susanne 13 juni, 2014 - 21:16

Hittade din sida av en slump o vid nästan varje lchf relaterad sökning jag gör kommer jag till din blogg. Bestämde mig för ett nytt försök m lchf för att undvika viktuppgång då jag slutade snusa för snart två månader sen. Sist jag testade lchf var jag nog ff väldigt fettskrämd, känns bättre denna gång. Vill bara säga att din blogg är snygg, inbjudande, och vääääldigt inspirerande

lotta 9 april, 2014 - 19:08

tack för inspirationen…

Annika 2 mars, 2014 - 06:58

Hej Åse!
Har precis börjat titta in på din blogg och läst om din viktresa och jag är precis där du var innan du la om. Känner att jag också vill nå mitt mål och ditt upplägg känns ”lätt” utan att krångla till det 🙂

Har börjat matplanera och handla via Gastrofy och tycker det vore toppen om dina smarriga recept kunde komma med där!!
Tack för tillgång till bra info och goa recept!
Inspirerande!!! 🙂

Jess 15 maj, 2013 - 11:42

Hej åse, tittar in oh söker efter inspiration och hjälp/tips/råd då vi har en dotter som är oerhört sockerberoende och vi behöver få lite hjälp med hur vi ska tackla detta och kunna hjälpa henne. Några direkta råd ??
Ska kolla igenom din receptbank också.
Kram Jess från Spanien

http://annorlundaunderbara.wordpress.com

Åse 15 maj, 2013 - 11:54

Hej! Du hittar min kostrådgivning på femtiosexkilo.se
Trevlig onsdag!!

anna 11 april, 2013 - 12:05

Hej! Jag har precis hittat din blogg, är en kvinna på 39 år med ca 45 kilos övervikt som nyss börjat med LCHF och denna blogg är ju en riktig guldgruva för en begynnande lågkolhydratmänniska! För andra också givetvis! Det blir en del sträckläsning i helgen tror jag bestämt.

Tack för en superblogg!

P.S. Vad du o din man har äktenskapstycke, åtminstone på basen av fotot ovan 🙂

Anne 29 mars, 2013 - 18:07

När du gick ner dina kilo. Åt du strikt LCHF då? Jag har gått ner 12 cm om magen sedan jag började för 3 veckor sedan och har ätit ganska så normalt med lchf. Ägg och majonäs och spenat och smör, grädde. Men nu verkar det stanna, och om jag förstår rätt så går det ganska så trögt ibland. Om det kommer en fest eller en middag mitt i veckan som man blir bjuden på, (lchf då).. Och att det kan stanna upp vikten. Jag är 173 cm lång och väger nog 73 kg. Dvs har jag inte så mycket övervikt men en övervikt jag vill bli av med. Dvs väga 65. Finns det något jag kan göra ut över detta som skulle kunna påskynda min viktnedgång, eller ska jag bara vänta ut att alla promenader på sommaren och våren hjälper till min nyttiga diet? Jag vet såklart att jag äter för att jag mår bra nu utan kolhydrater och inte först och främst för att gå ner i vikt, utan att de ska komma som ett + i kanten.

är även vegetarian för att berätta det.
mvh anne

EmmaLona 23 mars, 2013 - 19:13

Nu kommer en ny följare här 🙂

Marias Hörna - Njut av Livet ♥ 6 mars, 2013 - 18:50

Hej hej…Gud va kul att jag hittade din blogg. Står i strartgroparna för ett GI liv som jag tänkte börja med på måndag när jag kommer hem från fjällen. Viktigt att ha en blogg eller liknade att inspireras av. Så jag lär dyka upp igen. Må väl från Maria

Jenny Sundberg 28 februari, 2013 - 12:31

Hejsan Åse!

Har köpt din bok och tycker den är kanon, precis på den nivån som jag gillar att äta min LCHF, jag är en yogis och mycket för det naturliga och gillar inte heller sötningsmedel och därför vid enstaka tillfällen när jag bakar så vill jag hellre söta med frukt, bär och ev honung.Nu till min fråga, dina efterrätter och bakverk i boken, om man väljer honung som sötning, hur mycket ska jag använda? och blir det lika fluffigt om jag vispar det med ägg som om jag skulle använda sötning?

tacksam för svar!

mvh
Jenny

Åse 1 mars, 2013 - 10:36

Hej! Kul du gillar boken!! Honung har inte alltid samma konsistensegenskaper som strövarianter så man får tyvärr prova sig fram. Honung är lite sötare än socker och ganska mycket sötare än sukrin. Hoppas det blir bra!

Helena S 8 februari, 2013 - 15:56

hej Åse1
Har nu fått din bok o läst den.Den är verkligen kanonfin o man blir mycke inspirerad.Nu undrar jag över frukosten.Kan man äta både kesella med en fröknäcke+kaffe?
mvh helena

Marie 5 februari, 2013 - 10:19

Hjälp!!!! Drygt två veckor tillbaka började jag med LCHF, rasade ner 2,8 kilo:) Vilket glädjer mig oerhört, men plötsligt med samma kost har jag gått upp ett halvt kilo på två dagar. Vad händer? PS. Väntar på Din bok ifrån posten, ska bli mycket trevligt:)

Helena S 3 februari, 2013 - 16:33

Har börjat läsa om lchf o känner sug att prova.Är nog inte speciellt överviktig.164 ca 58 kg.Min målvikt är 56kg.Har varit med vv många år men alldrig lyvkats helt.Känns jobbigt att räkna p.Har fibro alltså mycket ont i kroppen o är ständigt trött.Och välgigt rädd för fett.Har nu läst o hört att många mår så bra av den här kosten.Är lite nervös eftersom jag älskar frukt o att dricka en stor kopp kaffe o en knäcke med keso på kvällen.Lunch äter jag oftast vv mat.Mellenmål fruktsallad o lite lättyougert.Vill så gärna sluta ständigt tänka på HUR jag ska äta.Kan man äta nåt på kvällen o mellenmål?
mvh helena

Åse 3 februari, 2013 - 18:00

Hej Helena! Tycker lågkolhydratkost är ett bra val för dig!
Du kommer märka att du antagligen inte kommer ha något sug efterngt kvällsmål.

Susann Arnlund 31 januari, 2013 - 13:36

Hej Åse!
Jag köpte din bok igår och jag måste säga att den är fantastisk!!
Min lchf resa började mars förra året, det började fantastiskt bra och jag mådde toppen. Men sen så kom jag in i det ”underbara” klimakteriet, och världen stod på ända. Vid slutet av november åt jag allt som var dåligt för mig, hela julen smällde jag i mig godis av alla de slag och givetvis mådde jag ännu sämre!
Jag har försökt att strypa de värsta kolisarna, men det har varit supersvårt!
Men när jag köpte din bok så fick jag verkligen en nytändning! Boken tilltalar mig i både bild och text, enkelt, vackert och framförallt bra tips och råd!
Jag har tittat på andra lchf böcker, men de har inte lockat mig speciellt.
Glada hälsningar
Susann

Johanna 25 januari, 2013 - 20:49

Hej Åse!
Innan jul fick jag ett tips om att skippa vete pga allergibesvär. Jag blev då så smått orolig… Hur ska detta gå? Ska jag behöva laga två middagar, en till barnen o en till mig? Men så gick december och jag kämpade på med alla mina frågor gällande maten och lagade dubbel mat. Men så plötsligt ramlade jag över ditt namn och din kokbok. Så TACK, inte bara för viktens skull utan för hela min glädje till att laga god mat. Du räddade mig och mitt ego!
Med vänlig hälsning,/ Johanna

Annette 21 oktober, 2012 - 09:34

hej, jag har läst att det är ok att äta finncrisp och flatbröd men max 2/dag samt 1 rågkruse/dag. om man alltid äter 2 finncrisp och 2 flatbröd och 1 rågkruse varje dag – blir det för mycket kolhydrater ihop då?

om man vill gå ner i vikt – har du något lista över hur mycket kolhydrater div livsmedel innehåller när man tar en normal portion, ex hur mycket kolhydrater innenhåller 1 morot mm?

Åse 21 oktober, 2012 - 09:50

Gluten ingår inte i en LCHF kost egentligen utan LCHF är en kost utan spannmål. Att bara räkna kolhydrater är inte vad en hälsosam lågkolhydratkost handar om.

Karin20 5 juli, 2012 - 18:11

Hej
Väger du 56 kg eller har du gått ned 56 kg? Jag antar det förstnämnda, låter väl lite väl mycket annars!

Åse 5 juli, 2012 - 19:20

Hej! Min historia kan du läsa om på ”Om Åse”.

Malin 25 juni, 2012 - 14:02

Hej Åse!!

Du, tänkte mest kolla… Du håller inga ‘live’ kurser (f-n vad tramsigt det lät!) i Hbg ? Visst gjorde du det i våras/höstas?
Eller är jag totallt snurrig?

M v h, Malin

Åse 25 juni, 2012 - 15:01

Hej! Ja i våras gjorde jag det 😉 Tyvärr kommer jag inte arbeta med kostrådgivning och kurser på samma sätt som jag gjort hittills då jag ska börja studera (2 år framåt) from i augusti.

Helena 9 juni, 2012 - 18:31

Hej och tack för en mycket inspirerande och rolig blog! Du har vid några tillfällen nämnt din vännina som kör LCHF och lyckas gå ned i vikt trots högt kortisolpåslag. Jag har nämligen samma men lyckas inte gå ned i vikt med LCHF (inget annat heller tyvärr) men hävdar bestämt att den kosten ändå får mig att må bättre och hålla blodsockret nere mot vad jag skulle göra om jag åt t ex gluten och socker. Men det skulle ju onelkligen vara spännande att höra hur din vännina har lyckats med detta…jag är nu beordrad träningsförbud och mycket vila samt äter medecin för att få en normal hormonbalans…vad har din vännina gjort? Vill hon gästblogga och berätta eller kan du återge? Det vore väldigt spännande att höra och allra helst eftersom du nämnde sist att hon gått ned 30 kilo, det är precis vad jag skulle behöva göra!!! Tack igen och ha en fin helg!
MVH//Helena

Åse 15 juni, 2012 - 11:09

Hej!

Anna svarar: ”Det jag gjort sista halvåret som gett mest resultat på sockret är tränat, badat och striktare kost. Märker att periodisk fasta hjälper sockret och försöker äta ägg lunch som första måltid, omelett oftast. Sen äter jag bara ett mål till. Håller mig bra på mina två mål och allt extra unna och ätande är borttaget. Det var en bra hjälp att ha i början tills kroppen ställt om sig. Har inget sug över huvudtaget och unnar endast efterrätt om vi har gäster eller kalas och liknande. Är nog mest tiden och konsekvent kost som gjort stor skillnad. Sockret flyger dock upp direkt om jag får i mig lite socker så gör allt jag kan för att undvika det. Baden gör stor skillnad. Badar regelbundet i badkaret hemma. Avstressande och hjälper sockret. Har i något lavendel pulver från bodyshop som är avslappnande också.”

Hoppas det hjälper och inspirerar!

Helena 15 juni, 2012 - 13:25

Toppen, tack för svar, det inspirerar absolut! Ska prova badet, det var lite nytt tänk!

//helena

Emelie 24 maj, 2012 - 20:40

Hej:) Gud vad jag önskar jag hade din talang för bloggandet… Jag tycker det känns ganska tungt just nu, har för två veckor sedan sadlat om till LCHF kost och äter ca 50 g kolydrater per dag. Jag valde att inte köra strikt eftersom jag tränar och springer väldigt mkt! jag har ”bara” 4 kg att gå ner, men det händer ingenting! När kan man förvänta sig ett resultat? Jag mår jättebra med den här kosten men jag vill ju även gå ner..

Åse 25 maj, 2012 - 08:59

Hej! Även de som äter strikt LCHF (snabbare resultat då) kan behöva vänta 6-12 månader på resultat så tålamod krävs :/

Helena 15 maj, 2012 - 07:53

Hej Åsa!
Jag har kört LCHF sen oktober-11 och gått ner 12,5 kg, började på 82 kg (165 cm). Känns som det stannat av här. Var det så för Dig oxå, att det stannade av? Vill ju ner en 6-7 kilo till. Tränar 3-4 ggr per/v. Tar Du några mineraler?
Mycket inspirerande sida! 🙂

Åse 15 maj, 2012 - 09:14

Hej! Ja de sista kilona kan vara tuffa, kroppen vill spara på sina reserver. Det finns lite som talar för att man måste dra ner på fettet när man inte har många kilon kvar, detta för att kroppen ska finna ett behov av att använda det lagrade fettet istället för fettet vi intar.

Brita 9 maj, 2012 - 14:20

Tack för en inspirerande blogg! Provat en massa recept och gillar det mesta men undrar ju…både jag o maken kör ju lchf. Han rasar i vikt och jag gick ner 3 kg första veckan och sen har jag stått still. Alltså verkligen still! Inte ett gram upp eller ner. Däremot så går jag ihop. Är det så ibland eller gör jag nåt fel? Jag har stått still i tre veckor nu…

Åse 9 maj, 2012 - 14:31

Det är tyvärr otroligt vanligt. Speciellt bland kvinnor +40. Det är vi kvinnor som bantat våra kroppar otrygga! Vi är också duktiga på att äta för lite, för lite protein men desto bättre på att äta yoghurt, bär, nötter, mörk choklad, ostar, vispad grädde med bär etc. Så tålamod Brita!

mathilda 7 maj, 2012 - 20:24

Fin och inspirerande blogg! Något son jag tycker är intressant att veta när man pratar vikt är längd.
Hur lång är du?

Lisa 9 maj, 2012 - 13:46

Jag undrar också hur lång du är.?

Väldigt härligt med en sådan inspirerande blogg. Tack:)

Åse 9 maj, 2012 - 14:00

Liiiiiten ;)) 1,63 🙂

Josie 10 januari, 2012 - 08:02

Vilken härligt sprudlande läsning! Sånt här blir man glad av ^^ Jag är lite nyfiken på hur mycket du tränar för vad jag har förstått så ska man ta det lite lugnt med träning när man går just på Lchf/Lchq, stämmer det?
Ha det fint! 🙂

Amanda 11 april, 2012 - 14:58

Tvärtom, det går att träna både högintensivt och långdistans på LCHF! Det man kan tänka på är att kanske ta det lite lugnt med träningen de första veckorna eftersom man kan ha rätt stora abstinensbesvär när man tar bort allt socker.
Tanken är ju att leva ett normalt liv men att må bättre. LCHF är ingen ”kur” man kör ett par veckor/månader för att gå ner i vikt.

MariaH 15 november, 2011 - 19:22

Jag kom in på din blogg via bloggfamiljen och jag läser om dig & lchf, blir så nyfiken! Jag väger alldeles för mkt, men kilona har smugit sig på..efter två barn är det svårt att gå ner vikten..! Så nu väger jag 95kg..o är bara 165cm. Jobbar, hämta o lämna barn, plugga, städa, laga mat..osv.. ja allt ska hinnas med o den sista jag prioriterar är mig själv..tyvärr! Hur ska jag hitta motivationen? Jag vill så gärna äta enligt lchf, det verkar toppenbra. Alla gör det nuförtiden 🙂 Önskar jag var lika målmedveten som dig men vi får väl se. Tips på hur jag ska börja? Tusen tack! kram

Åse 16 november, 2011 - 11:11

Hej! Läs mitt inlägg: LCHF for dummies så kan du köra igång! =)) Under kategorin ”Värt att läsa” finns många inlägg om Hur man gör och inte gör med LCHF. Lycka till!!

Nettanhbg 30 september, 2011 - 10:38

Hej Åse
Jag gillar din blogg och är också en jojo-bantare som troligen är sockerberoende och har minst 10kg att gå ner.
Jag gjorde ett inlägg på en av dina andra sidor men det verkar inte ha kommit in?
Har läst att du är utbildad coach och undrar om du har lust att ta dig an ett svårt fall? Jag bor ju också i Helsingborg, så vore toppen om du skulle vilja hjälpa mig. Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få!

Åse 30 september, 2011 - 16:10

Jag har mailat dig!

Angelica 30 augusti, 2011 - 19:16

Wow, du har verkligen presterat!!!

Undrar ifall du har några goda råd?
Själv har jag ätit lchf i 4 veckor, inget har hänt…. äter ingen pasta, bröd, potatis, vit mjöl ect.
Varför händer det inget?? Har ungifär 15 kg som ska bort. Det verkar som om ALLA utom jag får resultat snabbt.

Mycket givande och bra blogg du har dessutom! 🙂

Catti 24 juli, 2011 - 19:26

Hej Åse!

Jag hittade precis hit – vilken underbar, inspirerande blogg du har 🙂

Jag läste om dina viktväktarår. Jag har samma erfarenhet som du – jag har varit med i VV fem gånger sedan 1995, och varje gång gått ner ungefär 25 kg (lite långsammare för varje gång) och sedan upp lika mycket igen eller t o m lite till. Trots alla mina goda föresatser har jag inte lyckats leva enligt VV-principer någon längre tid. Jag trodde alltid att det var mig det var fel på (dålig karaktär), men efter att ha läst din historia börjar jag undra om det inte snarare handlar om felaktig kosthållning som triggar insulinutsöndring och fettinlagring? I många år har jag ätit lättprodukter, Branflakes och fullkornspasta, och jag har ständigt varit hungrig. Jag åt Reductil ett tag och det var jättebra som aptitdämpande medicin, men den förbjöds för något år sedan så nu är jag på egen hand igen. Självklart vore det bättre att hitta en kosthållning som reglerar aptiten snarare än att behöva äta mediciner, så jag hoppas mycket på LCHF! Dina recept verkar fantastiskt goda och samtidigt lättlagade, så jag är otålig att komma igång. Tack än en gång för att du delar med dig!

Åse 24 juli, 2011 - 20:16

Hej! Vad roligt (förlåt 😉 att du varit i samma sits som jag! Nej man kan inte rå för att man går upp igen, det handlar inte om karaktär utan så mycket starkare krafter än så! Håller alla tummar och berätta gärna hur det går för dig!! =)

Månbrink Kacklar.nu 19 juli, 2011 - 19:09

Kunde ej läsa artiklarna, men som sagt… bra att du tagit tag i det igen 🙂

Sofie 18 juli, 2011 - 22:05

Hej Åse.
Vilken underbar blogg!
Har kört lchf i en dryg vecka å är redan trött på ägg. Vad ska man äta till frukost?

Åse 18 juli, 2011 - 22:10

Jag har ett gott recept på franskbröd några inlägg längre ner. Jag äter även Lidls grekiska yoghurt (krämig o låg i kolhydrater) med nötmusli (finns recpet här)

Sandra S 21 juni, 2011 - 13:58

Hej!

Himla kul att läsa om fler som äter LCHF kost.
Jag själv började 3 januari 2011 och har sedan dess gått ner 22,2 kg!
Har ca 11,5 kg kvar till mitt stora mål, men innan dess är delmålet bara 4,7 kg bort och det hade jag tänkt klara innan september. LCHF är verkligen kanon, det har förändrat mitt liv helt och hållet och jag har aldrig mått bättre!

Kristin 16 juni, 2011 - 22:23

Hittade din sida av en slump idag och blev så glad. Jag är en sockermissbrukare som i måndags fick beskedet att visst har jag en bra grundhälsa men att min lever kämpar hårt just nu. Den kan inte rensa min kropp och jag har på de sista månaderna gått upp flera kilon runt magen därför att jag inte kan rena mig själv. Så sedan i måndags är det socker, mjöl och mjölkfritt. Det var med en stor sorg jag tog emot beskedet. Det är jättesvårt att hitta mat utan tillsatser och när jag dessutom inte får äta mjölkprodukter så är det ännu svårare. Ska på återbesök om 5 veckor och hoppas att jag kan lägga till mjölken då. Kommer att följa din blogg nu och ta del av dina recept och anpassa dem till min kost. Givetvis hoppas/vet jag ju att detta kommer att reducera min vikt och det är ju också en morot.
Ska bli ett nöje att lära känna dig genom din blogg. Kristin

Åse 17 juni, 2011 - 11:30

Varmt lycka till i resan mot bättre hälsa! Hoppas allt löser sig!!

Elin 15 juni, 2011 - 14:47

Hej, första gången jag läser din blogg, men absolut inte den sista! Stor inspiration, har suttit och läst några recept och blir väldigt sugen på att börja med LCHF igen. Har haft svårt och hålla det för att jag inte haft så stor variation i maten. Men riktigt kul att läsa så fortsätt som du gör! Kram

Janna 29 maj, 2011 - 23:33

Hej,

Underbar blogg, hittade precis hit!

Jag undar lite över det nya ProPoints-programmet och dina erfarenheter av det. Jag gick ned 23 kg med VV 2007 och då var det Points On Line-programmet som gällde (man fick ett visst antal points per dag + motionspoints som man räknade ut med en sticka). Idag finns det PP, VB (veckobonus) och AP (aktivitetspoints), och av dessa är det bara PP som ”måste” ätas upp varje dag för säker viktminskning. Jag tycker att detta system verkar rätt rörigt, det är svårt att veta hur mycket man kan/bör äta per dag. Vad är din erfarenhet?

Lisa - Mamma till Alva och Noah 18 maj, 2011 - 00:08

Kul att du bor i HBG förresten 🙂 då har vi något gemensamt!

Catrin 14 maj, 2011 - 19:02

Hej Åse!

Du är min främsta inspirationskälla! Jag ska ta tag i min övervikt (ca 20 kg) och har läst om diverse metoder. Jag inser att jag liksom du lider av sötsug och därför måste dra ned på kolhydraterna, särskilt de snabba. En kort fråga till dig: räknar du PP på lc-kosten du äter, eller går du på magkänsla och äter tills du blir mätt? Det sägs vara svårt att överäta på lc-kost eftersom mättnadssignalerna fungerar bättre.

Hur funkar frukt för dig? Som gammal viktväktare har jag svårt att frigöra mig från tanken på att frukt är bra för viktnedgång och hälsan.

Nykropp.se 12 februari, 2011 - 10:05

Riktigt bra förändring! Jag kan tänka mig att det har gett dig en stor skillnad i livskvalitet också! Det känner jag själv på dom 6 månader jag har tränat. Saker har bara blivit bättre och bättre hela tiden. Riktigt bra jobbat!

Mvh Dennis aka Nykropp.se

Alexandra 10 februari, 2011 - 17:35

Hej,

Vad glad jag blev när jag hittade till din blogg. Så fantastiskt roligt att få se före- och efterbilder på någon som är lika lång som jag. Du ser ju ut som en helt annan människa på före- och efterbilderna! 0O0 Det kändes inspirerande och sporrande!

Min historia är följnade, om du orkar läsa:

Är 162 cm och väger 67 kg. Vill helst väga under 60. Har under de senaste 5 åren vägt ca 65 kg. Gifte mig i september och vägde då 61 kg, kände mig i alla fall nöjd. Viktminskningen kom av lågkolhydratkost samt många, många promenader in till stan (pga bröllopsbestyr)och träning. Hösten var ganska hektisk och jag kom inte riktigt i väg till gymmet. Att inte träna medför att jag äter sötsaker (inte godis men typ marängsviss) som en tok. Så vips var jag uppe på 67 kg. Suck!

Nu har jag bestämt, en gång för alla, att aldrig sluta träna eftersom det kickar igång mitt behov av onyttig mat. Samt alltid väga under 60 kg. Har också börjat intressera mig för lågkolhydratkost bl a eftersom sådan kost innebär att man måste äta en massa grönsaker. Har man mycket pasta/ris/eller potatis till en rätt är det lätt att grönsakerna blir ett minimun på talriken.

Det jag egentligen ville säga är att det känns roligt med någon som har lyckats nå sin målvikt och som man kan ha som draghjälp när det enda man vill göra är att äta pommes frites! 👿

Alexandra 10 februari, 2011 - 17:36

Ska ju självfallet vara tallriken… haha!

Lena 2 februari, 2011 - 02:34

Hej! Vilken fin blogg du har. Har själv kämpat mycket med vikten, varit med i Viktväktarna ett otal gånger. Första gången gick det jättebra, jag gick ner 12 kg, blev gravid igen och gick upp. Har sedan första gången på VV inte lyckats återskapa den motivation jag hade först eftersom programmet blev gammalt för mig, hade hört alla föreläsningar osv. Så nu står jag själv och försöker kämpa, vill också gå ner till 56 kg (är en 1.56 lång). Jag ska med glädje följa din blogg, använda dina recept och tips! Kram Lena

Åse 2 februari, 2011 - 14:05

Lycka till =) Det grejar du!!

Pia 31 januari, 2011 - 15:49

Hej, Till att börja med vill jag gratulera dig till att du lyckats nå ditt vikt mål. Grattis!!! Nu är jag en glad en som försöker gå ner i vikt. Jag vill gå ner till 60 kg och är nu inne på min 4:e LCHF vecka. Är 167,5 cm lång och väger 65 kg. Jag har följt allt med att ej äta mer än 5 kolhydrater per 100 gr. Men jag går inte ner något!!! Vad gör jag för fel? Vissa dagar mår jag dessutom uselt m huvudvärk och att jag känner mig matt. Snälla har du någon ide.
// Pia

Åse 1 februari, 2011 - 10:10

Omställningsbesvär är vanliga i början. Vrf du inte gått ner kan ha många orsaker. Här är bra info: http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt Lycka till!

AnetteB 20 januari, 2011 - 09:30

Vilken inspirerande blogg. Har precis börjat äta LCHF efter min andra graviditet. När jag ser dina bilder blir jag så peppad!

Åse 20 januari, 2011 - 10:04

Lycka till!! =))

besa 2 januari, 2011 - 22:25

hej..mitt lösenord funkar inte heller?:S

Åse 3 januari, 2011 - 06:56

Hej, jag hittar ingen användare med namnet besa. Du kanske varit registrerad någon gång förut?

Alli-Mac 2 januari, 2011 - 19:25

Mitt lösenord funkar inte…eller jag kanske aldrig har haft nåt? 😉

Kjetil 23 december, 2010 - 11:47

Vi behøver din historie

Linda 23 december, 2010 - 07:42

Wow! Det är helt otroligt! Kan bara säga att du är en riktig kämpare. Det behövs sånna som dig för att vi andra, vanliga dödliga ;P, ska kunna ta tag i vår livssituation. Själv har jag och maten haft en kamp de senaste 5 åren (och jag har inte blivit gravid på det). Nu som först har jag börjat inse att det faktiskt går, om man bara vill. Tack och lycka till!

Anne 22 december, 2010 - 19:57

Helt underbar blogg du har….Tack att du vill dela din vikt resa med oss

Jessica 15 december, 2010 - 14:12

Va bra blogg du har!! Otroligt mycket att läsa här! Jag blir otroligt peppad då jag ser bilder från din viktresa! Bra kämpat! Wow!!

Ullis 6 december, 2010 - 13:13

Hej! Hamnade här efter ett tips från en annan bloggare. Jag ska börja äta mer GI nu och blev hemskt peppad av att läsa det du skriver, samt att se dina bilder. 🙂 Har 20 kg som jag vill bli av med.

Åse 7 december, 2010 - 12:25

Varmt lycka till nu!! Kram!

Teres 22 oktober, 2010 - 17:28

TACK ÅSE, för din underbara sida utan dej skulle jag för bli en tjockis när jag deppar för att det inte händer något med vågen går jag in på din sida och då får jag till baka kraften 🙂 när jag läser denna sida. Ska nu få bort 15kg som jag har kvar efter min 4:de graviditet.

Stor kram
Teres 😯

Åse 24 oktober, 2010 - 11:14

Tack själv goa Teres!! LYCKA nu till!! 😯 😯

Helén 18 augusti, 2010 - 09:51

Vilken kanon sida du har och vad duktig du har varit me din viktnedgång.
Har en liten fråga, själv har jag kört VV points program (var ett tag sedan) men precis som du skriver blir man less på alla dessa lågkaloriprodukter.
Hur gör man för att räkna ut hur många points man ska äta med hjälp av Pro Points?

Hoppas att du har lust att svara, då jag är i ständig kamp med min vikt.

Ha en bra dag!

Åse 18 augusti, 2010 - 11:12

Hej!

Det går inte att räkna ut själv utan görs av konsulent alt om du går med i VV online.
Lycka till!

VH, Åse

Mayteh 29 juni, 2010 - 13:58

Hej! Har precis hittat din sida! Fick mitt tredje barn i februari och gick upp nästan 30 kilo denna gången.. De förra två gångerna (02 & 04) gick jag upp 14 kilo och hade inga problem att gå ner igen. MEN den här gången är det kämpigt.. På snart 5 månader har jag lyckats gå ner ca 20 kilo med hjälp av min träningscykel 3 ggr/veckan samt att jag försöker tänka på hur/vad jag äter. Just nu väger jag 64 kilo, men skulle vilja gå ner till 60 till att börja med, och sedan gärna ner till 57 där jag var innan jag blev gravid. Det känns bara så otroligt tufft efter att ha varit duktig så länge nu, och jag känner mig missmodig.. 🙁 VILL inte acceptera denna ”nya” vikten!!! För dagbok över min vikt och mina mått och hittills har jag gått ner ca 2 kg/mån. Just nu står vågen still sedan 3 veckor tillbaka och jag börjar få lite lätt panik..

Nu undrar jag om jag får ställa några frågor till dig!
– Har du upplevt att just de sista kilona har varit svåra att gå ner?
– HUR ska jag göra för att tappa de sista kilona? Just nu unnar jag mig rödvin och godis varje helg, kanske borde jag hålla upp med det? Jag äter annars inget bröd, kakor, glass eller liknande under veckorna.

Hoppas du har tid att svara mig! Jag hade gärna mailat men hittar inte din adress 🙂

Tack! Kramar Maria/nybliven medlem

Åse 29 juni, 2010 - 16:27

Hej!

Ja de sista kilona kan sitta som berget! Ju längre tiden går, ju svårare är de att bli av med för man börjar acceptera sin vikt eftersom man NÄSTAN trivs.
Bara att hålla ut och fortsätta vara duktig, sluta väg dig på ett tag är mitt tips!
Om du inte överstiger din kalorikvot på helgen så bör du fortsätta gå ner.

Lycka till!

Saring 26 maj, 2010 - 11:16

Hej Åse,
Tack snälla för peppande kommentarer på min blogg! Du är en strålande förebild!

Åse 26 maj, 2010 - 11:20

Hej Saring, vad roligt att du hittat hit!
Kepp up nu med allt bra du gör för dig själv, det är du värd!!

susanne 15 maj, 2010 - 21:16

Hej
har en fråga snygg sida du har föresten.
jag undrar var har d u hittat deta snygga temat?
vad kallas det när det är så. skulle själv vilja ha något sådant med ett bildgallerie i headern men vet inte vad det kallas för något..

Marita 25 mars, 2010 - 21:22

Hej..
Hamnade på din hemsida av en slump men gud så mycket gott man fann där.. Jag och min man har hållit igen några veckor nu och det har resulterat i att han tappat nästan 15 kg och jag typ 2-4.. Då kan jag tillägga att jag går på gym 2 dagar per vecka och han gör inte ett dugg.. Visst är livet orättvist men jag hoppas mitt kommer så småningom.

Grattis till ditt superarbete med viktnedgången. Önskar jag var lika målmedveten som dig men vi får väl se. En dag kanske det bara händer..eller hur är det dom säger i reklamen.. =)

bubbel 23 februari, 2010 - 21:26

Hej
Du har tidigare haft hur man räknar ut hur många points man ska äta p/dag beroende på vikt, rörligt arb m.m. Hittar inte denna nu, är den borttagen?

Åse 24 februari, 2010 - 08:54

Hej! Ja därför Pro Points är det nya pointssystemet så då gäller inte den uträkningen längre.

lisaporin 8 februari, 2010 - 13:19

Hej!
Tack för inspirerande sidor! Jag har själv precis påbörjat en viktresa men tycker, som många andra, att det är lite trögt. Jag använder själv Viktklubb och tyckte mig läsa någonstans att du använde det som extra verktyg också. Får man fråga vilken daglig kalorinivå du har legat på under dina viktresor? Jag funderar på om jag ligger på för låg kalorinivå och därför tappar ”orken”.
Allt gott.

Åse 8 februari, 2010 - 19:42

Hej! Jag har mkt sällan räknat kalorier, när jag var med i VK höll jag bara koll på kolhydraterna.
Men om du är med i VK så räknar ju verktyget ut din kalorinivå utifrån din nuvarande vikt, längd och aktivitetsnivå. Lycka till!

Gerd 29 januari, 2010 - 10:58

Hej Åse!
Hittade din sida när jag sökte på recept inför helgen.
Blev inspirerad av dina bilder, jag kämpar själv med mina graviditetskilon.

Nu kunde jag inte se allt på din hemsida, men det skulle vara kul att kunna följa din viktresa och få mer inspiration. Ligger just nu strax över 30 i BMI, fast är på väg ner!

Mvh Gerd

Åse 29 januari, 2010 - 11:42

Hej Gerd, du är välkommen att registrera dig som läsare så kan du läsa allt!

tbus 25 januari, 2010 - 12:32

Vilken inspirerande blogg!! Underbara recept och härliga småknep. Tänkte själv ta mig an graviditetskilona efter mitt tredje och hittade hit! Fem barn är en dröm och att dessutom se så fräsch utsom du gör! All cred till dig!

Det lilla som är kvar | 5 6 k i l o . s e 9 december, 2009 - 21:31

[…] ändra på. Mitt mål, när det gäller hur jag trivs bäst är så som jag vägde och såg ut på Viktväktarbilderna (jag har ju många fler bilder hemma som inte hamnade i tidningen). Självklart har kroppen […]

Sara 9 december, 2009 - 15:33

Hej!

Gratulerar till en fantastisk resa! Riktigt glad att jag stötte på dig och din sida, håller på själv att förändra mitt liv och har i skrivande stund snart tappat 12 kilo sedan augusti med hjälp av Viktklubb och Friskis&Svettis.
Vi är lika långa du och jag, så det inspirerade mig väldigt också! 🙂 Nu har jag ca 7-8 kilo kvar till mål, starten var på 82 kilo.

Kramar

Tessen 8 september, 2009 - 20:13

Lite sent ute då, men hej på dig Åse !

Therese 12 augusti, 2009 - 16:25

Grattis till din viktminskning, du inspirerar verkligen. Har läst din blogg länge nu och fått motivation. har börjat med lchf denna veckan och hoppas på att gå ner 20kg.
Det är människor som dig som bevisar att det faktiskt går om man vill!! tack för en kanon blogg!

Madda 27 juli, 2009 - 14:43

Du är en stor inspirationskälla och imponerar stort! Vill tacka och gratta för en jättefin sida med så himla bra ”material” och tips för oss som också försöker oss på low carb. Blir otroligt peppad och inspirerad av denna hemsida!

Lycka till fortsättningsvis!

Åse 27 juli, 2009 - 15:02

Tack! Och rolitgt att du tycker om min sajt =)

Therese 26 juli, 2009 - 15:21

Hej,

har ”följt” och inspirerats av dina bedrifter och framförallt att du strävar mot det som passar ”din kropp” vad gäller kost och hälsa. Jag har inte erfarenheter från graviditetskilon men däremot från jobbigt sockersug och är nu vansinnigt sugen att gå över än mer till GI!

Vill tacka dig jätte mycket för din insats som insiprationskälla. Förhoppningsvis stänger du inte ned helt för oss som inte alltid ”kommenterar” du anar inte vad mycket inspiration du ger samt påminnelse om att man ska ta hand om sin kropp för att kunna bli och vara en bättre människa.

Skulle väldigt gärna vilja få en utökad behörighet, men förstår om du inte vill det eftersom jag inte ”kommenterar” så flitigt…

Kram
Therese

Åse 26 juli, 2009 - 21:48

Hej Therese! Nej då jag stänge rinte ner men väljer att ha vissa mer privata bilder och inlägg tillgängliga endast för de som jag känner till väl från bloggen, känns tryggare så än att dela med mig till okända.

Lycka till nu! Kram,
Åse

Erika 25 juni, 2009 - 13:30

Wow! Jag är så glad att jag hittade din sida. Den inspirerar och får mig att känna att det inte är omöjligt att ha en bra relation till maten!

Har också vägt mycket och haft oemotständligt sockersug, har dock inte lyckats hålla LCHF-kosten så strikt eftersom jag håller på att samla recept och vänja mig vid tanken att äta fett (är fruktansvärt fettskrämd ;))

Blev ännu mer motiverad att ge denna kosten en ärlig chans när du skrev att du är en ”vardagsmotionär”
Jag gillar att jogga på typ höst-vår, men vintern och sommaren ligger jag gärna stilla eller promenerar. Och rädlsan för min ”inaktivitet” gör att jag tröstäter och såklart går upp i vikt! Irriterande minst sagt 🙂

Det är starkt gjort av dig att gå igenom 3 st viktminskingsperioder och blir glad för din skull att du hittat ditt sätt att äta och njuta så mycket utav livet! Underbart!

Kela 22 juni, 2009 - 14:16

Du måste ha en himla självdiciplin som har lyckats gå ner så mycket, så många gånger, jag är helt ärligt jätteimponerad!

Själv har jag precis börjat kämpa med mina 25 mammakilon och därför känns det jätteskönt att veta att det finns såna som du som gjort detta flera gånger utan problem!

Hurra för dig!

Annica 15 november, 2008 - 18:43

Så himla snygg och bra sida blir riktigt impad…………Nu skall jag göra Potatis och stuvad vitkål och stekt prinskorv inte direkt ww mat men har lovat mannen och barnen i huset, deras favvo mat. Men jag har inte lust att äta det nu när jag läst din sida, jag gör nog en grekisk sallad till mej har 10% feta ost hemma så den blir bra……ja det gör jag …………

Karro 5 september, 2008 - 11:41

Hej!
Blev superinspirerad av din sida!
Du är grymt duktig och jag hoppas att nu när
jag läst på din sida kommer att bli lika motiverad som dig! 🙂
Kommer verkligen fortsätta kika in på din sida i framtiden!

Ha det bäst!
//Karro

YVONNE JOHANSSON 7 februari, 2008 - 10:27

Vilken bra sida ,jag har haft otroligt mycket hjälp och stöd genom att läsa här tusen tack för all hjälp du ställer upp med genom denna webbsida.
Hälsningar yvonne

Linda 14 januari, 2008 - 17:44

Hej jag skulle gärna vilja vara med hur gör man? började viktväkta den7 januari

MVH Linda

Anneli 15 augusti, 2007 - 13:56

Det är verkligen inspirerande att se hur du har lyckats viktminska gång på gång. Du får det att se så lätt ut! 🙂 Jag tycker om viktväktarnas system jättemycket och att se dig lyckas så många gånger med deras material känns riktigt bra.
Hade gärna läst artikeln från vv-tidningen om dig, men min dator säger att den är skadad och inte går att reparera. Är det bara min dator det är fel på eller ett det något knas med artikeln?
Lycka till med semsterkilona!

Mia 12 juli, 2007 - 08:36

Jättefina bilder! Hur LÅNG är du?
Du är verkligen en inspirationskälla! pleased.gif
Kram Mia F

Mia 10 juli, 2007 - 12:29

🙂 Hej Åse!
Jag fick tipset på din hemsida när jag gick in på VV igår under Guldmedlemmar och jag måste säga att jag blir inspererad av att läsa om dig…din kämparglöd. Precis en sådan som jag har haft men som jag önskar att jag hade. Jag startade 1/1-07 och klarade av att gå ner 4,7kg och sedan dess har det gått upp och ner HELA TIDEN. Så mkt som jag väger nu har jag inte gjort på EVIGHETER och det är SOMMAR. Verkligen ovanligt… Men Akinna:s hemsida har jag tittat mkt på och hon insperérar mig mkt oxå. Nu håller jag på att kämpa igen och har gått ner 2,7kg på 1 vecka….men nu börjar den lille på axeln tjata på mig IGEN…Grrr!
Kul att du skriver på Guldtåget förresten…. Jag var väldigt regelbunden förrut men skäms för att skriva där pga att det inte gått bra. Jag MÅSTE pallra mig iväg till VV…det är det enda som funkar. Och nästa vecka har jag varit guldmedlem i 1 år. Inget kul att gå dit med 5 kg för mkt… cry.gif Och jag känner mig inte värd en guldstjärna heller….
Tack för att det finns sådana som du som man kan titta till och få inspiration…
Vore kul att se dina före och efterbilder….men det är helt upp till dig om du vill ge mig en kod till det. 😉

Hur som helst…. STORT GRATTIS till din ENORMA prestation….SUVERÄNT bra gjort!!!
Jag önskar dig en trevlig sommar!
Kram Mia!
alias: HIBISKUS på guldtåget. Jag känner Cinni76, ACO505, Jennyy mfl väl….

Camilla 8 juli, 2007 - 15:49

Hej!
Vad duktig du är! Otroligt kul att läsa på din sida om dina viktresor! Jag är en utflyttad helsingborgare som kämpar med mina sista 6-10 kg har fastnat hos jojon…. det är oxå ”graviditets” kilo, men min sista bebis är 8 år nu…..Jag måste helt enkelt bestämma mig, var nere på målvikt innan jul men….. Gjorde ”nystart” i går, tänkte att 070707 måste väl vara ett bra datum att förändra livet på. Hittade din sida genom tips på forumet på VV. Jag ska väl själv ligga någonstans mellan 52 och 56kilo. Har inte bestämt mig ännu huvet vill neråt men det sunda förnuftet säger nog lite mer, är ju inte 19 längre…(35). Jag är jätte tacksam för att du har gjort en så fin sida med fyra barn, hur hinner du? Jag kommer att höja min motivation med hjälp av dig! Tack snälla för att du delar med dig!
Kram Camilla

(Cobra)Karin 3 juli, 2007 - 16:21

Jag har missat din senaste omgång hos Viktväktarna, så det var roligt att hitta till din fina sida igen. Du är SÅ duktig som gång på gång lyckas gå ner så mycket i vikt. Jag beundrar dig verkligen!
Jag kommer att titta in här för inspiration i framtiden.

/Karin

Veronica 24 juni, 2007 - 15:52

Du är som en stor inspirationsfackla!
Jag får så många bra och nyttiga idéer när jag läser på din sida. Tack för att du berättat om din viktresa, det har varit ett nöje att läsa om dig. Ser fram emot jämnvikts”kampen”!
Ha det toppen på kreta.

Yvonne 23 juni, 2007 - 10:12

Du är sååååååå duktig!!! Snaaaaart är jag också där!! Såååå snygg är du också!! Tack för all motivation!!

Sofia 10 april, 2007 - 07:34

WOW…vad duktig du är…Bilderna vad jättebra också… =)

ika 17 augusti, 2006 - 19:10

Är jätte imponerad o tänker ha dig som
förebild under min graviditet!

Pia 20 juni, 2006 - 20:59

Wow, jag är värkligen imponerad av din kämparglöd, och att du lyckas så himla bra. En riktig insperationskälla 🙂
Kram från Pia i Götet

Jessica 12 mars, 2006 - 21:35

Hej!Du är så duktig!Hoppas det går bra nu igen;-)Du har gjort om din hemsida va? jag vill minnas att det var mer foto o så förut? Jag behöver lite inspiration nu till sommaren..så jag läser lite på din sida..

//Jessica

Carola 10 januari, 2006 - 23:08

Oh, va snygg sidan har blivit!!
Jag har som Marie skriver oxå den tidningen kvar.

Har varit inne här och kikat emellanåt och nu när du sätter igång igen håller jag tummarna.
Ja det är klart att du kommer att lyckas. Du har ju verkligen bevis att du kan.
Jag har oxå börjat.
Har 15 kg att slåss med.

Kör hårt. Carola/

Marie 9 januari, 2006 - 17:04

Jag har sparat den där tidningen! Tänkte du skulle få skriva autograf på den någon gång!! 😉

Du är så himla duktig!!

Veronica 4 augusti, 2005 - 11:43

Grattis! Det är starkt gjort! Själv har jag gått ner från 110 kg till 80 och har ca 10 kg kvar till min målvikt. Även fast det är jobbigt i bland så är det värt det 🙂
Lycka till i fortsättningen!

Kommentarer är stängda