Ohhh-so-smarrig low carb cheesecake!

31 maj, 2009

Tänkte göra en cheesecake till lördagsgottet och hittade ett cheesecakerecept på en amerikansk sida som jag konverterade till svenska mått.
TOTALSMARRIGT!!!!!!

16 portioner

199 kcal /portion
18 g fett
2 g kolhydrater

Deg:


2,5 dl mandelmjöl (mald sötmandel – tex med mixer)
2 msk canderel strö
2 msk smält smör


Fyllning:

700 g philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
4 ägg
1 dl canderel strö (eller annan sötning efter smak)


1/2 msk vaniljpulver alt vaniljsocker
1 msk saft av citron

Sätt ugnen på 190 g.
Mal mandeln i mixer till mjöl, blanda i smält smör och sockerersättning.
Ta en springform och lägg bakplåtspapper runt bottnen, tryck sedan fast i formen och smöra både papper och sidor. Tryck ut i formen.
Grädda i ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 g.

Vispa philadelphiaosten fluffigt, skrapa sidorna på bunken emellanåt så allt vispas ordentligt. Lägg sedan i ingredienserna ett i taget, vispa ordentligt emellan. Fyll formen med krämen, klä formens undersida och botten i folie och sätt i en större bakplåt med höga kanter. Häll kokande vatten runt om och ställ in i ugnen. Grädda i ca 60-90 minuter, innertemperaturen på cheesekaken ska vara 70 grader eller lite mjuk i mitten.
Låt kallna rejält i kylskåp innan den äts!

På bilden: Kakan delad i 8 delar och varma hallon/blåbär.

001_1

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Elin 17 juni, 2014 - 14:32

Har den i ugnen nu! Ska göra den till midsommar! Kan jag frysa in den och i sånnafall ska jag ha plastfolie över??

Tacksam för snabbt svar av någon som vet!

Kram och glad midsommar!

Svara
fiffiz 4 juni, 2009 - 19:09

mums..denna ska jag testa i helgen…

Svara
kcalo 1 juni, 2009 - 00:45

Åhåhåhå vad detta såg gott ut då!! 🙂 Gjorde egna cheesecakemuffins nu i helgen men dom blev inte så goda. Tror det var den hackade choklade man skulle ha i (jag använde 85%) som gjorde att eftersmaken blev besk. Sen hade jag nog i för lite sötningsmedel oxå. Men nu vet man ju det till en annan gång hehe. Ang. detta recept… Ska det verkligen vara hela 700 gram philadelphia??

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 2 juni, 2009 - 21:44

Jag blev oxå fundersam på mängden Philadelphia ost…
Vore tacksam för svar på detta så att jag kan prova göra cheesecaken i midsommar 🙂

//Mariah

Svara
Åse 2 juni, 2009 - 22:04

Vad var du fundersam på? Mängden är 700g som det står. Kram kram

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 2 juni, 2009 - 22:09

Tack för otroligt snabbt svar! 🙂

Svara
Åse 2 juni, 2009 - 22:04

Yes, ska vara 700 g.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.