Saffransbröd i långpanna (ej LCHF)

5 december, 2007

Ett tips till er som vill äta smalare saffransbröd dvs som dessa men inte orkar göra lussekatter etc (jag tycker sådant är trist) kan göra saffransbrödet i långpanna istället, det går mycket snabbare och blir sååååå saftigt!!! 30 bitar och 4 PP per bit.

75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt


ca 1,5 – 1,6 l vetemjöl
1 st ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte flytande dock)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Vill man ha fyllning så kan man göra så här:

Blanda ihop:
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200 g philadelfiaost
(tillsätt gärna ca 2 msk mörk rom!)

Skeda in smörkrämen i degen med hjälp av två skedar.


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Anita 18 december, 2009 - 23:13

Tack för du räknat ut PP. Blir att baka i helgen. Trevlig helg. 🙂

Svara
Maria 18 december, 2009 - 21:32

Hejsan! Har faktiskt tänkt att göra det här men glömt bort…Nu är det väl ändå dags! 🙂 Tack

Svara
Favorit i repris – Saffransbröd i långpanna | 5 6 k i l o . s e 18 december, 2009 - 16:57

[…] kommer i allafall länken till det underbara saffransbrödet i långpanna! Det ska jag själv baka i […]

Svara
Sara 27 november, 2009 - 17:03

NU ska jag göra detta igen! 🙂 Fast i år slår jag på stort och gör med fyllning… haha!

Svara
~ Maria ~ 12 december, 2008 - 23:26

Är i bakartagen nu gumman! Skönt att se att det inte bara är jag som är trög angående fyllningen 🙂

Kramas!

Svara
Bina 12 december, 2008 - 19:13

Skulle det nu vara så att du upptäcker täta besök från mitt ip idag så är det sant – jag har använt din sajt som uppslagsverk och receptbok (och även länkat till ditt recept på SjalBarn)

KRAM och trevlig helg från Bina som väntar på att saffransbrödet jäser i långpannan! 😀

Svara
Bina 11 december, 2008 - 21:45

Skall testas i morgon!

Svara
Monica 9 december, 2008 - 20:34

Ååå så god den var, skulle vilja äta upp hela plåten 🙂
tack Åse för det goda receptet!!!

Svara
Åse 4 december, 2008 - 12:30

Camila och övriga:
Man tar en sked fyllning i höger hand och trycker ner i degen (när den är upphälld och jäst på plåten) och jag har en annan slev i vänster hand som jag för av fyllningen med.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.