Saffransbröd i långpanna (ej LCHF)

5 december, 2007

Ett tips till er som vill äta smalare saffransbröd dvs som dessa men inte orkar göra lussekatter etc (jag tycker sådant är trist) kan göra saffransbrödet i långpanna istället, det går mycket snabbare och blir sååååå saftigt!!! 30 bitar och 4 PP per bit.

75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt


ca 1,5 – 1,6 l vetemjöl
1 st ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte flytande dock)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Vill man ha fyllning så kan man göra så här:

Blanda ihop:
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200 g philadelfiaost
(tillsätt gärna ca 2 msk mörk rom!)

Skeda in smörkrämen i degen med hjälp av två skedar.

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Anita 18 december, 2009 - 23:13

Tack för du räknat ut PP. Blir att baka i helgen. Trevlig helg. 🙂

Svara
Maria 18 december, 2009 - 21:32

Hejsan! Har faktiskt tänkt att göra det här men glömt bort…Nu är det väl ändå dags! 🙂 Tack

Svara
Favorit i repris – Saffransbröd i långpanna | 5 6 k i l o . s e 18 december, 2009 - 16:57

[…] kommer i allafall länken till det underbara saffransbrödet i långpanna! Det ska jag själv baka i […]

Svara
Sara 27 november, 2009 - 17:03

NU ska jag göra detta igen! 🙂 Fast i år slår jag på stort och gör med fyllning… haha!

Svara
~ Maria ~ 12 december, 2008 - 23:26

Är i bakartagen nu gumman! Skönt att se att det inte bara är jag som är trög angående fyllningen 🙂

Kramas!

Svara
Bina 12 december, 2008 - 19:13

Skulle det nu vara så att du upptäcker täta besök från mitt ip idag så är det sant – jag har använt din sajt som uppslagsverk och receptbok (och även länkat till ditt recept på SjalBarn)

KRAM och trevlig helg från Bina som väntar på att saffransbrödet jäser i långpannan! 😀

Svara
Bina 11 december, 2008 - 21:45

Skall testas i morgon!

Svara
Monica 9 december, 2008 - 20:34

Ååå så god den var, skulle vilja äta upp hela plåten 🙂
tack Åse för det goda receptet!!!

Svara
Åse 4 december, 2008 - 12:30

Camila och övriga:
Man tar en sked fyllning i höger hand och trycker ner i degen (när den är upphälld och jäst på plåten) och jag har en annan slev i vänster hand som jag för av fyllningen med.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.