Ny dag! Nya vanor!

15 april, 2009

God morgon!
Jag känner mig redan smalare och hälsosammare! haha 😉 Gårdagen var trist, sockerabstinens efter påsken och jag kände mig uppsvälld. Målet kändes lååååångt borta men redan idag vaknar jag och känner att en hel del av svullnaden är borta och det bästa av allt, jag är taggad upp till tänderna!! Såååå motiverad!
I går var vi ute hela dagen vilket innebar att lunchen inte blev så rolig, några kokta ägg som jag tagit med mig och en prinskorv 😉
Gårkvällen blev desto roligare. Jag gjorde en wokgryta med grillad kyckling (kycklingfilé är godare men orkade inte tina filéer, rensa och steka.) kokosmjölk, röd currypasta, pressad lime och goda thaiwokgrönsaker.
Nu vid 10 ska jag och syrran gå långprommis nere vid strandpromenaden med de minsta i vagnarna, tar med mig kaffetermos och sen ska vi bara njuta!
Det blir intensiva veckor nu när jag ska ta de sista kilona men jag ser verkligen fram emot det!! Jag arbetar bäst under stress 😉
Jag ser främst emot att verkligen avgifta mig och styra in tankar och ätbeteendet! Jag inser att snabba kolhydrater är min drog och jag har under många år underhållit beroendet, även då jag begränsat dem genom pointsen så har jag nästan dagligen ätit något sött och när jag sedan haft en svacka, en helg/tillfälle där jag släppt loss så har jag verkligen knarkat snabba kolhydrater så det stänker om det!
Nej jag mår verkligen kanon av att äta GI vänligt, men samtidigt älskar jag pointssystemet och lyckligtvis går de ju att kombinera hyfsat bra!

Lycka till nu ni som hakar på och kör järnet mot BEACH 2009!

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Sandra 22 april, 2009 - 08:22

Man kan ju inta annat än att le åt denna nyfunna gi-fantast 😉 Sa ju att det var bra! Även om det är lite klurigt att komma tillrätta med fetthalten så att säga (när man återinför kolisar..) men därför är ju kombon gi o vv bra (ha lite koll på bägge).

Du låter ju helt annorlunda nu när du pratar om gi än du gjorde förut (jag har ju ”försvarat” gi både här och på forumet innan hehe) 🙂

LYCKA TILL!!!! Tror du kommer klara dig galant..

Du är jätteduktig..
kram från sandra

Svara
Åse 22 april, 2009 - 09:16

Aja 🙂 jag har väl aldrig klankat ner på GI förut 🙂 men så här är det, man känner sig för och ibland hittar man lite nya vägar som man nyfiket ger sig in på. jag körde GI för 4 år sedan men då körde jag lite annorlunda, räknade kolhydrater istället för points och det gjorde mig bara fanatisk och begränsad. nu kör jag en lite snällare metod 🙂
kram!!

Svara
Fröken Viktig 17 april, 2009 - 08:01

Underbart att du är tillbaka. Blir så peppad av att läsa inne hos dig. Så nu ska jag också ta tag i min vikt igen. Har varit stillastående i några veckor nu! Lycka till med det sista nu. Detta klarar du galant 🙂

Svara
Louice 15 april, 2009 - 22:29

Som vanligt blir man lika peppad o inspirerad då man kikar in hos dej! 🙂
Efter min XV-kur så blir det mera GI här oxå. Den här tiden på shaker har fått mej inse att min mage mår mkt bättre utan för mkt kolisar.
Tar bort dom helt gör jag inte men en knytnäve av bra sort, inte mer, helt enl XV-modellen dessutom! 🙂

Tack du stora inspirationskälla!

Svara
Åse 16 april, 2009 - 08:46

Nej bra kolhydrater vill inte jag heller avstå! Bara just nu när jag rivstartar 🙂

Lycka till gumman!!!

Svara
jenny 15 april, 2009 - 19:19

Ja du det sista stycket om kolisar som du skrev kunde ha varit jag som skrivit… Jädrar att det ska va så svårt att lägga ner det där beroendet! Eller svårt men dom dagar det tar att bli av med suget är svåra…

Heja dig det kommer gå alldeles lysande det här!!

KRAAM

Svara
Åse 16 april, 2009 - 08:48

Tack Jenny!! Ja vi är nog många ”knarkare” där ute 😉

Svara
Anneli 15 april, 2009 - 18:07

Beach 2009? Jag vill vara med ändå även fast jag siktar på Beach 2010 =)

Kommer se fram emot dina inlägg igen och förhoppningsvis lite GI-inspirerande recept?
Jag kan inte leva utan kolhydrater, en det skadar ju inte att dra ner på dom lite.

Svara
Åse 15 april, 2009 - 18:28

Nej leva utan kolisar vill inte jag heller! :))
Men dra ner på dem som du säger, skadar inte, speciellt inte de snabba.

Jadå, det kommer GI recept!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.