Nötpanerad Saganaki

25 maj, 2017

Skön Kristi Himmelsfärd på er! Det är ensamt här i bloggen just nu, lika babbliga som ni var i mars/april lika tysta är ni nu. Hoppas ni mår bra!? <3
Solen lyser här och vi forsätter med vår SIOO:X bendling idag!
Blir det grillen idag? Det blir det definitivt här!
Här kommer ett underbart grilltillbehör, Saganaki ost! Det åt vi till förrätt på Kreta varenda gång vi åt ute och för några år sedan så var jag ju med Fontana just på Lesvos och hjälpte dem marknadsföra deras Lesvos sortiment, det var då jag fick upp ögonen för Saganaki!
Saganaki går att steka som den är eller så panerar man den! Jag väljer att panera den fast med glutenfri panering dvs nötter! Blir så gott!




Jag panerar med pofiber, ägg och grovhackade nötter – mandlar eller hasselnötter!
Häll upp pofiber och nötter på varsin tallrik, vispa upp ett ägg i en annan och doppa först i pofiber, sedan i ägg, sedan i nötter.
Stek i rikligt med kokosolja utan smak eller olivolja – på hög värme men inte för högt så nötterna bränns! Ca 2 minuter på varje sida.
Servera med citronklyftor som man sedan squeezar över!

Hoppas ni provar och gillar! MUMS!
KRAMAR till er! ❤️

32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

Cherie 25 maj, 2017 - 16:15

Har aldrig hört talas om Saganaki tidigare men borde nog testa nu för det där såg väldigt gott ut! 🙂

Svara
M 25 maj, 2017 - 15:59

Hej Åse!
Jag älskar din blogg! Den bästa bloggen enligt mig!
Saganaki har jag hört talas om men inte hittat i någon affär… ska leta ordentligt nu när jag läst ditt recept för det låter onekligen supergott! Har tröttnat på halloumi och gnisslandet som uppstår när jag tuggar den. 😉
Hoppas du får en skön helg!
Kram 💗

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 16:39

Tack kära M! <3 Ja pova Saganaki! Sååååå gott! Och godast i Grekland där den oftast är såååå smältig och goooood! Tycker Fontanas Saganaki är liiiiite hårdare än de jag oftast får i Grekland!

Svara
Ewa Syrén 25 maj, 2017 - 14:52

Hej Åse! Ja visst är den osten supergod, särskilt om man panerar den. Har gjort det tidigare men sedan glömt av det lite. Så tack för påminnelsen om detta delikata grilltillbehör. För övrigt tillagas mest dina recept här hemma. Jag fullkomligt älskar dom. Lättlagat och så gott! Alltid 😃
Det ska bli roligt att se ert altangolv sen. Vi har ett golv i silvergrå nyans, men det är olja med färgpigment.
Trevlig helg i sol och värme
Ewa

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 15:47

Åh det är ju så fiiiint med silvergrått!
Kul att du uppskattar receptet Ewa! <3

Svara
Pernilla 25 maj, 2017 - 14:15

Älskar Saganaki!
Detta ska jag absolut prova 🙂

Svara
Ninni 25 maj, 2017 - 13:43

Dålig på att kommentera men följer din blogg varje dag och älskar din mat!! Så mycket att alla skärmdumpar tar över utrymmet i telefonen…☺ Fortsätt i samma anda! Kram

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 14:31

Haha! Underbart!! Kram!!

Svara
Christine 25 maj, 2017 - 13:26

Sol och fint väder i Malmö. Någon av alla dina kycklingrätter blir det här ikväll. KRAM till dig njuter av alla dina inslag.

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 14:31

Tack fina Christine! Skön helg på dig! 💕

Svara
Åsa 25 maj, 2017 - 12:52

Ostigt och gott med saganaki, men inte så lätt att få tag på tyvärr, rätt synd då den inte är lika ”tand-knarrig” (eller vad man nu skall kalla det?) att äta som halloumi är. Ej provat panerat saganaki heller, skulle vara spännande att prova. Strävar efter att steka/ugnsbaka i lägre temperatur numera, så antagligen funkar den metoden dåligt när det gäller just den där osten, värmen måste sant vara rätt hög…
Vill verkligen försöka ge mig till känna i kommentarsfälten för att bekräfta, men ibland tar jag mig inte den tiden då det gäller mat- och hälsobloggar, borde man förstås göra. Tittar fortfarande in hit ibland, uppskattar dina matrecept och din positivt livsglada inställning. Sånt smittar av sig. 🙂

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 12:55

Vår finns på Ica Maxi men det kanske inte finns på ditt?
Jag stekte faktiskt min på ganska låg värme då jag inte ville riskera att nötterna brändes. Steker man utan panering så behöver man ha högre värme (och även utan fett i pannan)
Tack för din fina kommentar! =) KRAM!

Svara
Virve Brynhagen 25 maj, 2017 - 12:29

Ser väldigt gott ut. Är det typ Halloumi?

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 12:42

Både jag och Nej. Osten heter kefalotyri och kallas saganaki för att den steks i en enportions stekpanna. Halloumi gnisslar och skiljer sig en del i konsistens då Saganakin smälter och det gör inte halloumi.

Svara
Camillapa 25 maj, 2017 - 15:21

Man kan alltid använda vanlig feta ost också! Gott både att steka, panerad eller i folie i ugnen. Då kan man även lägga på tomater/chilli/paprika eller annat smått och gott! 😉

Svara
Åse 25 maj, 2017 - 15:46

Det är gott ja men inte en ersättning för Saganaki =) En helt annan konsistens på feta, men absolut supetgott!

Svara
Camillapa 25 maj, 2017 - 16:24

Satt och pratade med min man…som är grek.;)
Saganaki är namnet på en rätt där man steker eller friterar ost, all ost! Feta ost, halloumi, grekisk hårdost m.m.
Jag tom satt och funderade över att man då faktiskt kunde använda svenska hårdostar. Jag har inte provat, men nu ska jag. Det borde ju fungera! 🙂
Kram

Åse 25 maj, 2017 - 16:36

”Osten heter kefalotyri och kallas saganaki för att den steks i en enportions stekpanna med samma namn” (svarade en innan) Går säkert med annat hårdost så länge den har smältegenskaper.

Camillapa​ 25 maj, 2017 - 17:25

Ja kefalotiri har vi alltid hemma i vårt grekiska hushåll!
Nåja detta var vad min make informerade om!
Hälsningar från vaaaaarma soliga Malmö! 😀

Petra 25 maj, 2017 - 12:03

Ska testa så fort jag hittar osten. Får väl ge mig iväg till stan för att leta där 😉 .
Tack för en bra och inspirerande blogg. 💐💐
Kram Petra

Svara
~ Maria ~ 25 maj, 2017 - 12:02

Hej gumman!
Allt är bra här, tröttheten och längtan efter semester pockar på nu <3
Har aldrig hört talas om Saganaki men älskar ost så det ska jag prova.
Ha en mysig dag!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.