Nötpanerad halloumi

28 augusti, 2012

Go förmiddag på er! Har ni det lika rått och burrigt som vi har det? Det är ju rena hösten!
Här kommer en rackarns god och enkel rätt. Detta åt jag på Kreta och jag blev helt kär! Så god förrätt eller snack!
2-3 portioner
1 förpackning halloumi
Finhackade hasselnötter
1 ägg
Blåbär
Vispa upp ägget, finhacka hasselnötter (eller använd färdighackade som jag!). Skär halloumin i mindre skivor och doppa halloumin i ägget och sedan i nötterna. Stek på medelvärme i smör tills ytan fått min färg.
Servera med blåbär.

Nu ska jag gräva ner mig i jobb, har massa goda recept i huvudet 😉

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Josefina 29 augusti, 2012 - 10:17

Ojojoj vad gott det ser ut! Vilken perfekt förrätt. Ska det testas i helgen =)

Svara
Sara på Vardag.nu 28 augusti, 2012 - 19:53

Funderat på att nötpanera halloumi ett tag nu faktiskt. Tack för receptet!

Svara
ÅsaS 28 augusti, 2012 - 19:09 Svara
Åse 1 september, 2012 - 17:01

Hej vännen! Jaaaaa =))

Svara
Maud 28 augusti, 2012 - 16:18

Sååå gott, måste absolut prova detta. Älskar bara Halloumi…. 🙂
Sen en helt annan fråga, är så inne på att prova börja äta Magnesiumtillskott och har då (efter mycket sökande) kommit fram till att man skall köpa det med Citrat och inte om det är oxid eller sulfat uppbyggt. För tydligen så skall citrat ha en mycket bättre upptagningsförmåga i kroppen.
Vad säger du om sånt, äter du själv magnesiumtillskott.
Sen skall man ju helst inte öka på kalciumtillskottet så mycket för då får man ju ännu mer magnesiumbrist. Och tydligen så har d-vitamin också en inverkan på magnesiumbrist.
Många funderingar att tampas med.
/ Ha en fortsatt fin dag och kram från ett höstligt västerbotten

Svara
Åse 29 augusti, 2012 - 20:02

Hej Maud!! Jag var osäker så jag frågade lite andra kostrådgivare! Du ska ha INTE ha oxid / hydrooxid! Och sen Du behövs Magnesium för att ta upp D-vitamin men du behöver även magnesium för att ta upp kalcium.

Svara
Sonja 28 augusti, 2012 - 12:05

Men MUMS Åse!
Vilken underbar måltid! 🙂
TACK för tipset!

Svara
mogna damer 28 augusti, 2012 - 11:32

Mums! Tackar så innerligt för tipset. Det mesta med blåbär brukar smaka magiskt!

Svara
Jenjo 28 augusti, 2012 - 11:21

Jädrar i en låda, vilket tips! Detta ska absolut provas!!!
Kramis!

Svara
ÅsaS 28 augusti, 2012 - 10:41

Låter som en spännande kombination! Måste testas!
Här i Västerås har vi en solig, ganska varm sensommardag, så det blir fix i trädgården. Poolen plockas ihop, studsmattan flyttas och allmän altan- och trädgårdsröj. Bäst att passa på att njuta av solens strålar medan de fortfarande värmer.
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Nadja 28 augusti, 2012 - 10:25

Oj så gott!!! Önskar jag kunde testa det där på engång, ska lätt göra det där till helgen 🙂

Svara
Elisabeth F Henriksen 28 augusti, 2012 - 10:17

Hei, hva er halloumi???
Hilsen Elisabeth fra Norge. Veldig bra blogg og har som mål å prøve mange av rettene dine 🙂

Svara
Åse 28 augusti, 2012 - 10:59

Halloumi är en ost av fårmjölk som är vanlig på Cypern =) Fontana har bla en sådan ost, hoppas ni i Norge även har =))

Svara
John 29 augusti, 2012 - 20:39

Även gjord på get- och komjölk i dessa tider även om ”originalet” är gjord på en blandning av get- och fårmjölk. Är ju en grymt god ost som även blivit populär att grilla i Sverige de senaste åren. Tror vi äter näst mest halloumi per person i världen. Lättgrillad med lite honung och lte olivolja på så är man hemma!

Svara
CamillaP 28 augusti, 2012 - 10:00

Mums filibabba!! Äääälskar Halloumi men jag har faktiskt aldrig testat detta!! hehe…dags att prova nu då!
KRAAAAM

Svara
Rebecca 28 augusti, 2012 - 09:38

Guuuud så gott Åse!!! Jag blir grymt sugen. Amningshormonerna får jag nog skylla på. Hoppas allt är bra med er. Vi får planera in en helg att ses snart nu när vi har landat efter allt elände. Julian känner sig mycket bättre, tack och lov! Sköt om dig och krama om de dina! Puss

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.