Nötfärsbiffar med rosépepparsås och grillade rotfrukter

17 november, 2014

Färsbiffar gör jag ofta när det står still i huvudet och jag inte riktigt vet vad jag är sugen på.
De går ju att anpassa och variera hur mycket som helst!
Jag köper ALLTID svenskt naturbeteskött. Det är dyrare men vi äter nötfärs högst 1 gång i veckan så då får det vara värt det!
Rotfrukterna varierar jag lite som jag känner för men det är otroligt gott med morötter, palsternacka, kålrot, röd paprika och gul lök!
Jag tycker att det är synd att så många är rädda för kolhydraterna i rotfrukter! Det blir inte speciellt mycket, speciellt inte om man äter det som ett tillbehör och inte fyller tallriken till bredden! Jag räknade ut att mängden på tallriken nedan gav mig 12 g kolhydrater (5 g socker)- för mig är inte det mycket med tanke på att jag koncentrerar mina kolhydrater till kvällen. Jag steker dem dessutom i MCT olja så det blir ett riktigt bra tillbehör!
012A3046
012A3052
012A3054
012A3061
Skriv ut

Nötfärsbiffar med rosépepparsås och rotfrukter

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1/2 dl grädde
  • 1 riven gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, vitpeppar

Sås

  • 2 dl stekspad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1-2 msk krossad rosépeppar
  • soja, salt, vitpeppar
  • Rotfrukter efter smak.
  • salt och timjan eller rosmarin
  • olja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Skala dina rotfrukter och häll lite olja och kryddor över. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör.
  4. Vispa ur pannan med vatten (2 dl) och sila.
  5. Häll tillbaka stekbuljongen i pannan och rör ner grädde och kryddor. Låt sjuda i 5-6 minuter.
  6. Lägg ner biffarna i pannan innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Bitte 20 juli, 2015 - 19:21

Supergott! Bästa receptet på länge.

Svara
Barbro 17 november, 2014 - 17:17

Vilket sammanträffade jag gjorde biffar här hemma i helgen med rostade grönsaker till ( men hade även i lite fetaost i )
Ha en fortsatt bra måndag.
Kram

Svara
Anna Holmén 17 november, 2014 - 14:44

Jjjaaa där e receptet ju, tack;)

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 17 november, 2014 - 14:53

Tänkte väl du skulle gilla 😉

Svara
Anna Holmén 17 november, 2014 - 14:53

Ja jag dregglade över bilden igår;)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.