Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås

7 oktober, 2015

Hej hej på er!
Jag har krypit ner i sängen, varit så vissen hela veckan – orkeslös och virussvullen i kroppen men tänkte ändå ta mig till gymmet idag (dumt jag vet) men fick vända i dörren för var helt kallsvettig, illamående och kraftlös så nu har jag bäddat ner mig.
Det går nog över om några dar!
Men ni måste ju veta vad för gott vi åt och drack i går!
Nämligen nötfärsbiffar i en sås på dijon, cognac och timjan. En varint på sås som jag faktiskt ofta gjort och har lite liknande recept här redan.
Till det serverade jag en varm sallad på grönkål, svamp, vitlök, salt, peppar och en skvätt vitt vin (Bara fräsa upp allt i lite olivolja!)

06102015-012A6010-2

06102015-012A6011-2

Superduperjättegott! Jag älskar nötfärsbiffar! Slurp. Går att variera i all oändlighet och går fortare att göra än köttbullar 😉 #bekväm
06102015-012A6022

Skriv ut

Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk djonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör att steka i

Sås

  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk konjak
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör (eller ghee t.ex.)
  2. Ta upp biffarna och lägg på fat så länge.
  3. Finhacka schalottenlöken och fräs i stekfettet som blivit över. Vispa ner övriga ingredienser och maka av. Låt sjuda i ca 10 minuter. Lägg ner biffarna de sista 5 minutrarna och servera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Veckans vintips kommer här!
Som ni nog förstår så har jag en förkärlek för ekologiska viner och försöker i största mån enbart dricka ekoviner. Eftersom jag inte ens skulle komma på tanken att köpa besprutade oekologiska vindruvor så vill jag ju givetvis inte heller dricka dem.
ECOLOGICA Vino Rosso d´Italia Edizione Naturale är ett generöst, fylligt och balanserat vin med smak av choklad, kryddor och fat.
Gjort på klassiska italienska druvor som Primitivo, Sangiovese och Negroamaro.

Servera till en smakrik pasta bolognese, mustiga svamp- och vilträtter eller en lyxigt god pizza toppad med lufttorkad skinka, färska örter och ruccola.

Eller så serveras det till ovanstående rätt! Passade perfekt!
Vi gillade det så mycket att jag faktiskt beställt fler boxar nu! Ett bra husvin inför hösten =)

012A5661

06102015-012A6033

Ecologica kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Irene 18 mars, 2017 - 17:23

Lagade denna goda rätt som huvudrätt till min födelsedag igår. Jäääääättegott!!!

Svara
Åse 18 mars, 2017 - 17:32

Åh vad rooooligt att höra! <3 GRATTIS på dig Irene!!

Svara
Nötfärsbiffar i dijon, cognac och timjansås | BloggBritta 9 augusti, 2016 - 10:55

[…] Recept – LCHF som jag gjort en del ändringar i. […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.