Nötfärs och Morotsbiffar med sötpotatisklyftor och chipotlesås

28 augusti, 2014

Jag är fortfarande inte helt kry här, yr, huvudvärk, ser dåligt (min astigmatism blir värre när jag är trött och sjuk) och orkeslös. Inte alls min stil detta! Grrrrrrrr!
Bokade av min lunchdejt och jobbar på hemma istället. I dag ska det väl ändå vända tycker jag!
Det blev en god och vitaminrik frukost i allafall! Keso/Kvarg med hasselnötter, kokosflingor, chiafrön och blåbär. Hallonspetsat bubbelvatten, kaffe och chiaknäcke med skinka. YUMMY! I got love in mu tummy!
28082014-IMG_4873
 
I går gjorde jag nötfärsbiffar med morot och paprikapulver, till det sötpotatisklyftor smaksatta med smoked paprika och spiskummin och en god chipotlesås! Rackarns så gott så ni måste ju få receptet eller hur!?
27082014-IMG_4869
 
Skriv ut

Nötfärs och Morotsbiffar med sötpotatisklyftor och chipotlesås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 35

Ingredienser

Biffarna

  • 500 gram nötfärs (naturbetes)
  • 1 ägg
  • 1 dl 10% grekisk yoghurt
  • 1 riven morot
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • 1 msk oxfond
  • 3 tsk smoked paprika

Sötpotatisklyftorna

  • 2 stora sötpotatisar
  • * 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 3 tsk smoked paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • salt, peppar efter smak
  • 2 msk smält ekologiskt kokosfett

Chipotlesås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2-3 msk Chipotle paste (efter smak)
  • salt, peppar efter smak

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader (eller 200 gr varmluft)
  2. Skär sötpotatisen i klyftor. Lägg i plastpåse. För att få krispiga klyftor så pudra ner 1 msk maiena majsstärkelse och blanda ordentligt. Maizena är ren stärkelse, inget annat, i denna rätten ger det 3 gr kolhydrater per person, med andra ord som en ruta 70% choklad. Det går utan också men då blir potatisen mosigare. Your choise.
  3. Häll i kryddorna och sist kokosoljan, blanda ordenligt. Lägg på plåt och grilla i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills sötpotatisen är klar.
  4. Under tiden blanda ingredienserna till färsen och stek biffarna i smör/valfritt fett eller olja.
  5. Rör ihop chipotle paste med yoghurt, salt och peppar.
  6. Klart! Bon Appetite!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

 
Förra veckan kom det en kasse från Green Matmarknad med lite smått och gott.
Måste hälsa på i butiken när jag är i Malmö nästa ång! Green Matmarknad är en fullsortsbutik med mat som är naturlig, fri från kemiska och konstgjorda tillsatser. Grymt tycker jag!
Dessutom har de Take Aways. Tummen upp!
26082014-IMG_4810

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Annika 29 augusti, 2014 - 07:57

Hej! Tack för en så fin blogg! Vacker och inspirerande! Var i din blogg ska man läsa om man vill läsa om tiden du då gick ner i vikt?
Hade också varit kul med ett inlägg om hur mycket du gått ner, hur lång tid det tog, vad du åt osv. Men det kanske du redan har gjort 🙂 i så fall var kan man hitta det?

Svara
Åse 29 augusti, 2014 - 08:34

Hej! Nej det finns ingen kompakt sammanställning över dte utan det finns hundratals inlägg från 2003 till 2009 om det efetrsom jag gick upp och ner flera gånger ;))
Men det är ju omöjligt så klart att plöja igenom! Kan vara en bra idé ja att skriva ihop ngt!

Svara
Åse 29 augusti, 2014 - 12:59

PS! jag har en del inlägg om hur jag gjort etc under Värt att läsa: http://http://56kilo.se/kategori/vart-att-lasa/

Svara
Anette G 28 augusti, 2014 - 21:13

Aha, så var tricket! Maizena…. Tack, det ska testas! Måste testa hallonvattnet med. Ser otroligt fräscht ut! Och chiaknäcket! Mums vad det ser ut att vara gott och med bra tuggmotstånd!

Svara
Sofia - Strawberry Dreams 28 augusti, 2014 - 20:27

Ahhh vad gott! Den där kryddningen ska jag testa på potatisen för sötpotatisklyftor är ju ändå något av det godaste som finns!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.