Nötbollar LC / LCHF

3 april, 2012

I förrgår hade Annika lagt upp recept på smörbollar som jag i går gjorde! Sååååå goda!! Och snabba att göra, perfekta till kaffet eller som lördagsgodis till barnen! Så här gjorde jag:

Ca 14-16 stycken

2 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
50 gram smör
1 msk ekologiskt kokosfett/kokosfett
2 msk Ica stevia strö eller sukrin (stevia strö är erythritol + stevia = bra sötsmak)
2-3 tsk espresso eller starkt kaffe
0,5 tsk vaniljpulver

Blanda rumsvarmt smör med kokosfett, rör ner resterande och blanda till en smet/deg. Ställ kallt en stund. Rulla sedan små bollar som du doppar i bra kokosflingor (tex Kung Markatta)

Dessa kan man variera i det oändliga! Prova att smaksätta med kakao, rom eller bara vaniljpulver!

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Liv 10 september, 2016 - 12:21

Jättegoda! Tyckte däremot de smakade lite för mycket mandel så jag tar 50/50. Har även i kakao så blir de nästan som riktiga chokladbollar. 🙂

Svara
ida 7 december, 2015 - 18:18

Åh vad goda de ser ut. Superbra tips! Om dessa skall bakas måste jag dock ersätta smöret med kokosolja då jag äter mejerifritt pga sköldkörtel & tarmbesvär. Har du någon erfarenhet av hur det blir? 🙂 Annars får jag testa & se. Kan tänka mig att smörsmaken är väldigt god men det borde funka på samma sätt med bindningen, ev mer mjöl 🙂

Svara
Bakat | J(e)ntan 30 april, 2012 - 22:10

[…] att baka nötbollar till kaffet i dag. Blev väl helt ok men jag skulle haft mer/starkare kaffe i så att kaffesmaken […]

Svara
Rombollar LC / LCHFLCHF 6 april, 2012 - 21:41

[…] innan, baserade på Annika Rognebys gooooda recept på smörbollar! Oj så goda de blev! (Här är nötbollarna jag gjorde för några dagar […]

Svara
Eva-Cecilia 4 april, 2012 - 10:17

”Slängde ihop” dessa igår kväll för att ha något gott till fikat i påsk. Lilltjejen (11 år) som är en riktig sockerråtta undrade vad jag gjorde och ville smaka smeten, vilket hon fick. Omdömet? ”Det här var jättegott mamma!” :). Jag hade bara 1 msk ICA stevia och det räckte gott och väl – även för sockerråttan tydligen ;).

Svara
Åse 4 april, 2012 - 11:03

Vad kul!! =)

Svara
Monicas Mat 3 april, 2012 - 18:12

Så gott!

Svara
Anna 3 april, 2012 - 16:22

Provade att göra dessa nyss o de blev jättegoda! Är sjukstuga här hemma, o dessa var super att unna sig!

Svara
50kilo 3 april, 2012 - 15:51

Hej Åse!
Jag är en 18årig tjej som driver en blogg som heter 50kilo.devote.se, jag har varit överviktig sålänge jag kan minnas och när jag i höstas ställde mig på vågen och den visade 95 kg, dåtog det stopp och jag har gått ner till 75 kilo men har ca 25 kilo kvar, jag ville bara berätta hur otroligt inspirerande din blogg är och vilka fantastiska recept du har, jag tror inte att jag hade kommit dit jag är idag utan din blogg.

Tack så mycket !

Kika gärna in på min blogg om du vill det hade gjort mig super glad! 🙂

Svara
Amdan 3 april, 2012 - 15:40

Använder du det deodiserade kokosfettet eller det naturella?

Svara
Åse 3 april, 2012 - 15:41

Jag använde det naturella! Blev god smak!

Svara
Helena 3 april, 2012 - 14:35

Smarrigt recept! Måste provas 🙂
Appropå något helt annat.. ska till Helsingborg i helgen och undrar om du kan tipsa om någon bra och mysig restaurang i centrum?

Svara
Ewa Svensson 3 april, 2012 - 14:20

Vilket härligt påskgodis det blir 🙂

Svara
a piece of happiness 3 april, 2012 - 13:53

När man precis har börjat med LCHF ska man inte undvika sötningsmedel helt då? Man kanske kan ta bort det ?

Svara
Åse 3 april, 2012 - 14:47

Finns ingen anledning att undvika sötningen om du inte vill bara för att du är ny på LCHF, men känner du att du har problem med söta saker (sockerberoende) eller triggas av den söta smaken så är det ju bra att du undviker det. Sötningen går givetvis att tas bort om du vill det.

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 3 april, 2012 - 13:42

Funkar det att smälta kokosfett eller är det en helt annan sak? :S

Svara
Åse 3 april, 2012 - 14:48

Vilket kokosfett menar du? Kokosfett och kokololja är samma sak, fast det ska vara ekologiskt, dvs inte Unilevers silverpaket.

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 3 april, 2012 - 16:22

Skit också! Det är de jag har hemma. Är det inte alls bra?

Svara
Åse 3 april, 2012 - 16:36

Nej lika illa som margarin! Dvs ett härdat fett!

Svara
Anna 3 april, 2012 - 13:34

Var köper du din kokosfett? Tack för all inspiration du ger!! Kram

Svara
Åse 3 april, 2012 - 14:49

Jag gör mitt kokosfett på lchfbutiken.se!

Svara
Annah 3 april, 2012 - 13:33

Gött, måste jag testa =) Tror du det funkar med kokosnötsmjölk också?

Svara
Åse 3 april, 2012 - 14:50

Nej kokosnötmjöl kan man aldrig ersätta mandel eller hasselnötmjöl med, det är mycket drygare och ger en helt annan smak och konsistens.

Svara

Lämna en kommentar