New York burgare med parmesanpommes vaxbönor LCHF

26 januari, 2017

Goooood morgon!
Jag ska strax i väg till Fot & Sko Specialisten här i HBG för att göra en gång- och fotanalys för att se om det kan vara så att mina fötter (Cavus fötter) påverkar mina knä och höft. Spänannde!
Jag är dock mycket bättre i höften nu när jag kommit igång med träningen igen!
I går var det dags för BBG Arms & Abs! Älskar det programmet! Hoppar dock över Full Body då jag kör helkropp med eget program då istället som är mer kontrollerat och har mindre upphopp etc.


Snajsiga träningskläder va? Det är från min kära vän Annika Sjöös nya kollektion BySjöö och finns på Provrummet.se
Jag känner mig lättare, piggare och är på gång känner jag!

Äter strikt lågkolhydratkost nu och ökat upp fettet lite – älskar LCHF!
LCHF kan anpassas till alla och med små förändringar kan man både viktöka, viktminska, bygga mer muskler, skapa bättre maghälsa, få mer energi etc! Man ska bara veta vad man ska förändra!
I går kväll blev det den här läckerbiten!
Jag ÄLSKAR Jureskogs New York burgare som finns hos McDonalds (brödet får fungera som pappersservett) men igår gjorde jag en hemmavariant! YUM!
New Yorkburgaren består av rostad och karamelliserad lök, picklad gurka, cheddar och majonnäs med tryffelsmak. YUM!
Den karameliserade löken gjorde jag genom att ha i lite Fibersirap, men det går att utesluta.
Parmesanpommesen består av vaxbönor!
Det är flera år sedan jag gjorde det sist så jag hade glömt bort det men tjejerna i min kickstartsgrupp påminnde mig om det!
Blev sååååå gott! Dock maffig så min 19-åriga son åt upp halva! hehe


Brödet är mitt Ostbröd som jag gjorde 4 större bullar av! Lite sesamfrön på.
Glömde ta bild så ni får en skärmdump av filmen jag lade ut på Instagram Stories 🙂

Bullarna sjunger ihop sedan så de blir lite plattare men det gör inget, bir perfekta som hamburgarebröd ändå! Tom min 19-åriga dotter som har svårt för LCHF bröd slukade med god aptit!
Varsågod, här kommer receptet!
Här är originalburgaren på Youtube om ni vill se montaget.
Skriv ut

New York burgare med parmesanpommes vaxbönor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 st Ostbröd: http://56kilo.se/ostbrod/
  • 8 stycken 90 gram hamburgare av god kvalitet
  • 2 dl majonnäs: http://56kilo.se/majonnas/ (om köpes: Hellmans)
  • Vit tryffelolja
  • 16 st skivor saltgurka
  • 1 stor gul lök
  • ev lite mörk fibersirap
  • 4 msk glutenfri rostad lök
  • 4 stora skivor äkta cheddarost
  • smör att steka i

Parmesanpommes Vaxbönor

  • 300 g frysta vaxbönor, tinade
  • 1 dl riven parmesan
  • olja att fritera i
  • havssalt

Instruktioner

  1. Baka ostbröden, låt svalna och dela sedan.
  2. Grilla hamburgarna (jag grillar i gasolgrill, men de går att steka också)
  3. Blanda majonnäsen och smaksätt med vit tryffelolja efter smak. Tryffelsalt fungerar också.
  4. Skala och skär löken i skivor. Bryn i smör tills löken fått färg. Sänk sedan temperaturen, tillsätt 2-3 tsk vatten och söta med lite mörk fibersirap. Låt vattnet koka in i ca 10 minuter.
  5. Vaxbönorna ska vara tinade och torra. Det görs genom att köra dem i micron i ca 2 minuter alternativt steka dem i torr panna på relativt låg värme tills de ser torra ut. Fritera sedan i fritös eller i kastrull. Låt torka av på papper, salta och blanda omgående med riven parmesan.
  6. Klicka ut knappt 2 msk tryffelmajonnäs på varje brödhalva.
  7. På halvan som ska bli lock lägg sedan på rostad lök och stekt lök. Lägg på en hamburgare och sedan 1 skiva cheddar.
  8. På andra brödhalvan, lägg på fyra skivor saltgurka och en hamburgare, lägg sedan på den halvan på andra halvan och vänd hela burgaren.
  9. Servera med parmesanpommes (vaxbönorna)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Sanna 28 januari, 2017 - 08:40

Hej Åse! Hamburgaren ser så gott ut, mums! Måste bara testa. Jag och min man har bestämt oss att tillsammans prova lchf. Jag har gjort ett försök tidigare men den har alltid runnit i sanden men hej hou! Nu är vi 2 så det ska blir roligare. Hade tänkte beställa din Periodisk fasta booken men den var slutsåld. Kommer du få in nya? Eller finns det någon stans här i bloggen vi kan hitta råd. Vi är taggade. Tack att du delar dina smarriga recept . Kram Sanna

Svara
Jenjo 26 januari, 2017 - 10:53

Nä men MUMS! De där vaxbönorna låter hur goda som helst… Du har inte testat att göra det i ActiFry? Är lite rädd för att hålla på med varm olja (nojjig, jag vet!)… Det var någon igår som pratade om att man kunde göra ”pommes” av haricots verts, men jag vet inte riktigt hur man gör. Säkert på något liknande sätt som de här vaxbönorna. 🙂
Ha det gott! Kram!

Svara
Åse 27 januari, 2017 - 11:57

Nej men jag ska prova tänkte jag! =) Du kan göra på samma sätt med haricot verts! =) KRAM!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.