Nannahs knäckebröd

31 juli, 2011

Nannahs knäckebröd är ett uppskattat LC knäckebröd som Nannah har kommit på. RonnieM tipsade om knäckebrödet, tack!
OBS! Jag tycker personligare att detta blir bättre!

32 bitar
1,2 kolhydrater per styck.

200 g solrosfrö
50 g hela linfrön
50 g sesamfrön
50 g kruskakli


2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten

Rör samman alla ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter. Bred ut på bakplåtspapper på två plåtar och dela varje deg i 16 bitar med tex pizzaslicer.
In i ugnen på 160 g, varmluftsugn (båda plåtarna) i 1 timme, 10 minuter.  Byt plats på plåtarna 2 ggr under tiden.

Förvara torrt i rumstemperatur!

LCHF fröknäcke

LCHF fröknäcke

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Micke 29 juni, 2012 - 13:01

Hej , jag undrar om du har receptet fast med angivna decilitermått ist då jag tyvärr inte har någon hushållsvåg ? Med vänlig hälsning, Micke

Svara
Anita 26 augusti, 2011 - 21:56

Äntligen idag kom jag igång med bakande av knäckebrödet. Ena plåten blev jättebra, men andra satt fast och ställde till bekymmer. Men min man fick hjälpa mig, och säjer du skulle inte smörjt plåten. Nä, svarar jag och går till receptet här. 🙂

Läser igen, hmm bakplåtspapper. Men nu har jag en del smulor som jag kan använda till yoghurten på morgonen. 😉

Svara
Anita 26 augusti, 2011 - 23:27

Jag har uppfunnit mjukt tunnbröd. 🙂 Pratade med min syster i telefon och degen svällde ca. 45-60 min. Nu när jag ska lägga den i burk är de mjuka. Japp! Har lite dåligt arbetsminne sedan min sjukdom. 🙂

Men de var jättegoda! Så det kan jag rekommendera om man vill ha mjukt tunnbröd att äta. 😉

Svara
Sabina 23 augusti, 2011 - 12:15

dessa är en ständigt återkommande historia hemma hos mig 🙂 helt underbara. slänger i lite (ca 2 toppade tsk) torkade rosmarin innan jag blandar med vatten. askalas!! om man gillar rosmarin dvs 😉

Svara
Thomas 21 augusti, 2011 - 22:32

Hur lång tid o temp i vanlig ugn då?

Svara
Åse 21 augusti, 2011 - 23:23

Man ökar på 20 gr i vanlig ugn.

Svara
Malin Henrixon 5 augusti, 2011 - 16:18

Jag brukar baka nåt liknande! Gott och bra för magen…
Vart har du fått tag på den supersnygga lådan???
Mvh Malin

Svara
Camilla 5 augusti, 2011 - 14:14

Såg liiiite mörka ut för min smak, men jag ska absolut prova dom =) Hoppas de är lika smarriga som ni skriver!

Tack för tipset Åse!

Får jag låna det till min blogg?

Kramen Camilla

Svara
Fitter at fifty 4 augusti, 2011 - 18:53

Har testat knäckebröden idag och de är helt underbara! Hur goda som helst med ett par skivor ost på, mm!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.