Nannahs knäckebröd

31 juli, 2011

Nannahs knäckebröd är ett uppskattat LC knäckebröd som Nannah har kommit på. RonnieM tipsade om knäckebrödet, tack!
OBS! Jag tycker personligare att detta blir bättre!

32 bitar
1,2 kolhydrater per styck.

200 g solrosfrö
50 g hela linfrön
50 g sesamfrön
50 g kruskakli
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten

Rör samman alla ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter. Bred ut på bakplåtspapper på två plåtar och dela varje deg i 16 bitar med tex pizzaslicer.
In i ugnen på 160 g, varmluftsugn (båda plåtarna) i 1 timme, 10 minuter.  Byt plats på plåtarna 2 ggr under tiden.

Förvara torrt i rumstemperatur!

LCHF fröknäcke

LCHF fröknäcke

Print Friendly, PDF & Email

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Micke 29 juni, 2012 - 13:01

Hej , jag undrar om du har receptet fast med angivna decilitermått ist då jag tyvärr inte har någon hushållsvåg ? Med vänlig hälsning, Micke

Svara
Anita 26 augusti, 2011 - 21:56

Äntligen idag kom jag igång med bakande av knäckebrödet. Ena plåten blev jättebra, men andra satt fast och ställde till bekymmer. Men min man fick hjälpa mig, och säjer du skulle inte smörjt plåten. Nä, svarar jag och går till receptet här. 🙂

Läser igen, hmm bakplåtspapper. Men nu har jag en del smulor som jag kan använda till yoghurten på morgonen. 😉

Svara
Anita 26 augusti, 2011 - 23:27

Jag har uppfunnit mjukt tunnbröd. 🙂 Pratade med min syster i telefon och degen svällde ca. 45-60 min. Nu när jag ska lägga den i burk är de mjuka. Japp! Har lite dåligt arbetsminne sedan min sjukdom. 🙂

Men de var jättegoda! Så det kan jag rekommendera om man vill ha mjukt tunnbröd att äta. 😉

Svara
Sabina 23 augusti, 2011 - 12:15

dessa är en ständigt återkommande historia hemma hos mig 🙂 helt underbara. slänger i lite (ca 2 toppade tsk) torkade rosmarin innan jag blandar med vatten. askalas!! om man gillar rosmarin dvs 😉

Svara
Thomas 21 augusti, 2011 - 22:32

Hur lång tid o temp i vanlig ugn då?

Svara
Åse 21 augusti, 2011 - 23:23

Man ökar på 20 gr i vanlig ugn.

Svara
Malin Henrixon 5 augusti, 2011 - 16:18

Jag brukar baka nåt liknande! Gott och bra för magen…
Vart har du fått tag på den supersnygga lådan???
Mvh Malin

Svara
Camilla 5 augusti, 2011 - 14:14

Såg liiiite mörka ut för min smak, men jag ska absolut prova dom =) Hoppas de är lika smarriga som ni skriver!

Tack för tipset Åse!

Får jag låna det till min blogg?

Kramen Camilla

Svara
Fitter at fifty 4 augusti, 2011 - 18:53

Har testat knäckebröden idag och de är helt underbara! Hur goda som helst med ett par skivor ost på, mm!

Svara
ÅsaS 4 augusti, 2011 - 17:26

Bakade detta igår. Och det var ju ruggigt gott! Gjorde ena plåten med lite extra flingsalt ovanpå – oh my … vad gott det blev!!! Funderar på att dra på lite kummin och ev fänkål nästa gång jag gör det. För baka det en gång till – det tänker jag banne mig göra!
Tack för den! 🙂
Kram ÅsaS

Svara
Kristian 2 augusti, 2011 - 09:21

Wow vad goda de blev! Äntligen ett lc-bröd som smakar riktigt bra 🙂 Tack för tipset!

Svara
Åse 2 augusti, 2011 - 20:53

Kul!! =))

Svara
Jennie 1 augusti, 2011 - 12:18

Underbart med någonting utan ägg i (för en lchf-äggallergiker som jag)!
Ska provas genast. Kan tänka mig att de är jättegoda med en god ost och gurkskivor på…

Svara
SaraG 31 juli, 2011 - 22:56

De måste jag baka. Perfekt som mellanmål, vilket jag tycker är det svåraste att komma på vad man ska äta.

Svara
Maggan 31 juli, 2011 - 20:11

Jag brukar baka kex som jag har linfrö, sesamfrö och husk i men kanske skulle det här bli mer likt bröd men är det inte mycket kolhydrater i kruskakli? Jag vill inte ha i mej mer än nödvändigt.

Svara
Åse 31 juli, 2011 - 23:54

Hej! Nej det blir ju 1 kolh per kex så kruskakli är inte kolhydratrikt

Svara
Mia 31 juli, 2011 - 15:58

Testade dessa i dag. För att få dem supertunna la jag ett bakplåtspapper ovanpå som jag penslat med lite olivolja och kavlade ut dem med kottens brödkavel! Supernajs blev det!

Svara
Anna Johansson 31 juli, 2011 - 15:43

har testat att baka de idag. Jätte gott tyckte alla hemma. De påminner om några frökex jag brukar göra. De är oxå super goda. Lite tunnare och så flingsaltet på kexen istället för i smeten. Länkar så du kan testa om du vill. De är perfekta på ostbrickan eller bara knapra på som de är. Även att dippa går fint.
Tack för många bra recept, tips och ideér.
Kram Anna
Uppdate: det gick itne länka. 🙁 Men det finns på sidan LCHF-recept och heter Frökex.

Svara
maja 31 juli, 2011 - 12:16

Låter spännande!

Svara
Räkans LCHF 31 juli, 2011 - 11:12

Jag har smakat dom och de e helt underbara! Hur goda som helst bara med lite smör på, mm!!

Svara
ÅsaS 31 juli, 2011 - 10:17

Det här knäcket skulle vara perfekt för min mage! Linfrö = kärlek! 😉

Kram ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar