Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig Gulasch i Crockot


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg högrev eller grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar (går att utesluta)
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 dl tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 4 msk konc. oxfond
  • 1/2 msk mortlad kummin
  • 12 krm cayennepeppar
  • 2 msk rökt paprika
  • 800 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • salt, peppar
  • Till servering: smetana, saltgurka och bladpersilja

Instruktioner

  1. Fräs köttet i smör, salta och peppra. Finhacka lök och vitlök och fräs även detta. Lägg över i crockpot.
  2. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skär bort kärnhuset från paprikarna och skär i lika stora bitar som rotfrukterna.
  3. Rör ner övriga ingredienser och sätt på slökokaren på hög i 6 timmar.
  4. Om tillagas i stor kastrull låt sjuda på svag värme i ca 1,5 timme, vänta med att lägga i grönsakerna tills det är 25 minuter kvar.

Nutrition

  • Serving Size: 6