Den här tiden på året så tycker jag det är så gott med mustiga rätter och som ni vet så är jag just nu inne i en långkokperiod!

I går blev det en härligt, mustig och smakrik gulasch gjord i min Crockpot, det går så klart bra att göra i stor gryta på spisen också.
Jag föredrar tärnad högrev men färdiga grytbitar funkar också, speciellt vid tidsbrist.
Jag brukar göra min gulasch så här, den blir så god! Prova!

012a7375

012a7377

Jag serverar gulaschen med en klick smetana, hackad satgurka och persilja = Bästa ever!!

012a7383

012a7392

Mustig Gulasch i Crockot

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg högrev eller grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar (går att utesluta)
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 dl tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 4 msk konc. oxfond
  • 1/2 msk mortlad kummin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 msk rökt paprika
  • 800 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • salt, peppar
  • Till servering: smetana, saltgurka och bladpersilja

Instruktioner

  1. Fräs köttet i smör, salta och peppra. Finhacka lök och vitlök och fräs även detta. Lägg över i crockpot.
  2. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skär bort kärnhuset från paprikarna och skär i lika stora bitar som rotfrukterna.
  3. Rör ner övriga ingredienser och sätt på slökokaren på hög i 6 timmar.
  4. Om tillagas i stor kastrull låt sjuda på svag värme i ca 1,5 timme, vänta med att lägga i grönsakerna tills det är 25 minuter kvar.
LOADING..