Mustig Gulasch

13 december, 2016

Den här tiden på året så tycker jag det är så gott med mustiga rätter och som ni vet så är jag just nu inne i en långkokperiod!
I går blev det en härligt, mustig och smakrik gulasch gjord i min Crockpot, det går så klart bra att göra i stor gryta på spisen också.
Jag föredrar tärnad högrev men färdiga grytbitar funkar också, speciellt vid tidsbrist.
Jag brukar göra min gulasch så här, den blir så god! Prova!

012a7375

012a7377

Jag serverar gulaschen med en klick smetana, hackad satgurka och persilja = Bästa ever!!
012a7383

012a7392

Skriv ut

Mustig Gulasch i Crockot

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg högrev eller grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar (går att utesluta)
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 dl tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 4 msk konc. oxfond
  • 1/2 msk mortlad kummin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 msk rökt paprika
  • 800 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • salt, peppar
  • Till servering: smetana, saltgurka och bladpersilja

Instruktioner

  1. Fräs köttet i smör, salta och peppra. Finhacka lök och vitlök och fräs även detta. Lägg över i crockpot.
  2. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skär bort kärnhuset från paprikarna och skär i lika stora bitar som rotfrukterna.
  3. Rör ner övriga ingredienser och sätt på slökokaren på hög i 6 timmar.
  4. Om tillagas i stor kastrull låt sjuda på svag värme i ca 1,5 timme, vänta med att lägga i grönsakerna tills det är 25 minuter kvar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

11 kommentarer
1

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Åsa karlsson 6 november, 2017 - 09:52

Hej kan jag göra den här på fläskarre ?

Svara
Åse 6 november, 2017 - 10:14

DEt blir säkert gott det också!

Svara
Margareta 3 januari, 2017 - 12:48

Här kan man alltså lägga i grönsakerna samtidigt med köttet utan att det blir sönderkokta? Är det bl.a det som är hemligheten med crockpot??

Svara
Åse 3 januari, 2017 - 14:36

Helt rätt =)

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 13 december, 2016 - 13:22

TACK!
En värmande gulasch får det bli i helgen! Kram

Svara
Nette 13 december, 2016 - 09:04

Det här receptet kom så lägligt så att det är osannolikt. Hade högrev i frysen som jag ville prova något nytt med. Såg på Instagram igår att receptet var på väg så det passade så bra att ta fram köttet ur frysen innan jag åkte till jobbet i morse och sedan bara vänta på bloggens uppdatering, haha. Tack så mycket 🙂

Svara
Åse 13 december, 2016 - 09:05

Haha! Klockrent!!:)) smaklig spis!

Svara
Anne 13 december, 2016 - 09:33

Detta vill jag göra, kan man utesluta det röda vinet och ha grädde istället?

Svara
Åse 13 december, 2016 - 09:34

Du kan ta bort rödvinet men rek inte grädde i den här rätten.

Svara
Nette 15 december, 2016 - 06:54

Det här var så gott! Tummen upp från 10-åriga dottern som utbrast: Mamma, det här kan du göra igen.
Och det kommer jag att göra 🙂

Svara
Åse 15 december, 2016 - 10:20

Vad roligt att höra!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.