Mustig chili con carne

15 november, 2009

Gjorde en riktigt god Chili Con Carne idag! 7 PP (+ 0,5 dl gräddfil + 10 cm baguette = 13 PP)

4 personer

500 g nötfärs
500 g krossade tomater med chili
3 msh het chilisås
Santa Maria Chilipulver 1-3 tsk (efter smak
Santa Maria Chili flakes
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor, gärna olikfärgade, skruna i mindre bitar
1 tsk kakao
1 burk stora vita bönor (tex Zeta)
Salt, svartpeppar
smör att steka i
Gräddfil och en blandad sallad och ev bröd.

Bryn nötförsen lägg sedan i lök och vitlök och låt få lite färg.
I med övriga ingredienser förutom bönorna. Låt puttra i 10 minuter, häll sedan i bönorna och låt dem bli varma.
Servera med tillbehören.

IMG_3989

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Bengt 24 januari, 2011 - 20:59

Oj! Det där såg riktigt smarrigt ut! Ska ha gäster hemma nästa helg och hade tänkt bjuda på något liknande. Har provat detta recept på chili con carne men blev inte 100% nöjd. Ska prova detta! Tack för din fina blogg och inspiration!

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 20:20

Hoppas det smakar! Och ha så trevligt! =)

Svara
VÄLKOMMEN! - 5 6 k i l o . s e 9 maj, 2010 - 10:59

[…] kommentarer Åsa om Mustig chili con carneÅse om Dag 5, medelemho om Stödhjullivetoday – 52 kilo om Asiatisk kycklingwokmh om Jag krymper […]

Svara
Åsa 9 maj, 2010 - 10:02

Detta ska testas – trots övriga familjens protester. Har tänkt länge på chili con carne, men inte lagat till det bara för att familjen i övrigt ratar bönor. Desto mer av det goda till mig. 😉

Jag lever efter devisen att bara laga EN rätt här hemma, både till luch och middag, och duger inte det får de laga sin egen mat eller ”peta bort” det som de inte vill ha.

Ha en skön söndag!

//ÅsaS

Svara
Missnuttis 26 november, 2009 - 09:58

Testades igår, blev en hit hemma hos sambon! =) Tack för alla fina bilder vi får titta på !

Svara
Lotta 17 november, 2009 - 16:25

Tusen och åter tusen tack, för all härlig och fin inspiration du ger vad det gäller alla goda och fina recept!

Allt du gör ser så otroligt gott ut, och dina bilder är fantastiskt fina och proffsiga!
Kram

Svara
tina 17 november, 2009 - 10:53

Åh! Vi har pratat om chili con carne flera veckor, det börjar bli dags att slå till snart. Din bild frestar!

Svara
Eva 17 november, 2009 - 10:36

Åhh, det där lät och såg jättegott ut!!
Spännande med kakao, det har jag aldrig haft i maten tidigare…

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 16 november, 2009 - 23:23

Här fick jag inspiration till en middag i veckan, onsdag måntro? 🙂
Imorgon blir det lövbiffsgryta.

Det går faktiskt mkt bra att viktminska denna gång trots att vi varit i fjällen i husvagnen hela helgen,
jag är fortfarande lite tagen av mig själv och min disciplin denna gång.

Kanske var det dina rader om att det var ett år sen du började som fick mig att verkligen vakna och inse att jag oxå hade kunnat vara i mål nu om jag inte hade tappat bort mig själv efter vägen.
TACK!

Förresten,
philadelphiaost, skinka & röd paprika var MUMS på frökusarna 😉

Svara
LenaH 16 november, 2009 - 22:18

Ser riktigt, riktigt gott ut! Måste göra…

Svara
AnnicaP 16 november, 2009 - 21:33

Mmmm… vad gott!

Nu ska jag surfa runt bland dina recept och leta upp middagsmaten för den här veckan.

Tack, för att du är så gullig och delar med dig <3

Svara
bibi 16 november, 2009 - 19:44

Ser gott ut, länge sen man åt det. Tror att jag måste prova att göra din variant med kakao:)

Svara
Mathilda 16 november, 2009 - 18:44

Jag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR Chili con carne. Så GOTT och det går att variera rätt duktigt.

Svara
Jessica 16 november, 2009 - 18:32

ser jättegott ut! Men jag gillar inte bönor..så jag får njuta av din bild bara:)hahah

KRAM

Svara
Åse 16 november, 2009 - 18:33

Man kaaaaan ju faktiskt utesluta bönorna dummer 😉

Svara
Jessica 16 november, 2009 - 18:35

vad smart du är :))hahaha

Svara
Aika 16 november, 2009 - 16:08

Chili con carne såå gott, riktig höstmat!

Svara
Jajja 16 november, 2009 - 13:44

åhh va gott det ser ut, måste testas. Tack.

Jajja.

Svara
manuella 16 november, 2009 - 13:43

måste fråga…är den toppad med gräddfil??

Svara
Åse 16 november, 2009 - 13:59

jAPP!

Svara
manuella 16 november, 2009 - 13:42

Mums ser gott ut!!
Har aldrig provat att ha kakao i chillin, fast sen säger de ju att choklad och chilli er jätte gott.

Detta måste provas:)).

Svara
Camilla 16 november, 2009 - 11:28

Gott ser det ut…nog snart dax för Chili igen, blev lite sugen!!!

Svara
Anneli 16 november, 2009 - 09:25

Mums!!

Svara
jennyh 16 november, 2009 - 07:17

Mmmm vad gott med chili con carne. Det va länge sedan jag gjorde. Tänkte tala om i förväg att det kommer bli tyst från mig i ett par veckor ca. Har inte mått så bra ett tag nu (mycket stress) så jag gör en data paus. Hoppas att jag får fortsätta läsa dina bloggar när jag kommer tillbaka.
Ha det gott så länge!
kram

Svara
Maud 16 november, 2009 - 07:12

Vi gjorde ”typ” samma chili con carne förra helgen och det var supergott, vi hoppade dock över brödet.
Men dina bakverk måste jag absolut prova under veckan, tack för dom.
För oss vart det en god gryta med blandade grönsaker, bambuskott, böngroddar och strimlad skinkstek – inte helt fel *s*

Ha en bra dag, trots att solen inte syns.

Svara
lotta 15 november, 2009 - 22:57

Mustig!? MUMSIG, som alla dina recept 😉

Svara
Anita 15 november, 2009 - 22:48

Ser mycket gott ut, måste testas. Tack för receptet.

Svara
Pernilla G 15 november, 2009 - 21:08

Ha, ha här poppar recepten upp när man är inne på sidan! Ser så himla gott ut! Snygg ny layout.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.