Såg ett sådant gott recept i Aftonbladet i går på Tacopaj (Low carb) men när jag insåg att ”skalet” i princip var en omelett så var jag inte så sugen längre. Beslöt mig för att göra den som en gratäng med lite modifikation! Förstår ni så god den blev??
Jag serverade den med sallad och gräddfil, vill man äta kolhydrater kan man ju ha nachochips till!
4 personer
500 g nötfärs
200 g philadelphiaost original
2 dl creme fraiche 34%
2 tomater eller 1 hackad paprika
1 hackad gul lök
1 avokado
Jalapenos
salt, peppar
2 msk tacoskrydda
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 vitlök
lite soja
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 g.
Blanda fraiche och philadelphiaost och bred en gratängform med det.
Bryn lök och nötfärs och blanda i vatten, tacokrydda, vitlök, tomatpuré och en skvätt soja.
Lägg ovanpå fraicheblandningen. Dekorera med tomaterna (eller paprikan), avokadon skuren i bitar, lite salt och peppar och sedan osten och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
MUMSFILLIBABBA!
29 kommentarer
[…] Tacogratäng. Med egengjord tacokrydda. Mums på […]
[…] Tacogratäng. Med egengjord tacokrydda. Mums på […]
[…] Middagen blev tacogratäng som jag tycker är jättemumsig. Jag har lagat den en gång tidigare, men det är nog min favvo tacogratäng so far. Receptet kommer från 56kilo. […]
[…] idag innehöll samma gratäng som jag åt igår. Middagen blev tacogratäng som jag gjorde med det här receptet, blev riktigt gott. Nu ska jag sova, är helt slut både i kroppen och huvudet. Natti […]
[…] är ju en klassiker sedan länge, så god i stället för bara tacofärs när man gör en god Tacotallrik! Blev […]
Hur har jag lyckats missa denna?! :O ..detta blir absolut kvällens käk!!
Tack för en underbar sida Åse!!
Stor kram!!
[…] del bilder igen Hihi har en matbild oxå från imåndags,då vi åt den goda Tacogratängen från Åse´s sida. Men den lägger jag ut en annan […]