LCHF-muffins med kokosfyllning

17 oktober, 2012

Fick en idé som jag var tvungen att prova och visst blev det så gott som jag trodde! Underbara muffins för oss som undviker mjöl och socker!
8-10 stora muffins
2,5 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tog 0,5 dl sukrin+)
125 gr smält smör
1 dl vispgrädde


1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
4 ägg
Kokosfyllning:
50 g smör
Sockerersättningsströ motsvarande 1/2 dl socker (jag tog 2 msk sukrin+)
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 g
Börja med kokosfyllningen: smält smöret och blanda ner kokosflingor och sockerersättningen.

Vispa äggen poröst (fluffiga och vitt), smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner smör och grädden.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna.
Portionera upp till hälften i muffinsformar och klicka ut kokoskrisp ovanpå (klicka gärna ner lite i smeten med skeden).
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

34 kommentarer
0

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Johanna 5 juni, 2018 - 17:21

Psst, inlägget syns inte.

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 17:24

Nu funkar det! Ett plugin som ställde till det!

Svara
Erica 15 augusti, 2015 - 20:30

Mycket goda muffins. Tack för recept

Svara
Marie-Louise Ekdal 30 oktober, 2013 - 17:22

Har precis bakat dessa, blev inte lika fina som dina, men de smakade gott. Jag använde Stevia Suger från DanSukker. Kan det jämföras med vad jag sett att du använder. Sukarin+ och ICA’s Stevia? Jag är alldeles ny på detta med Lchf och vill ha rätt grejor från början. Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 17:55

Hej! Nej tyvärr! Stevia sugar innehåller socker OCH stevia.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.