Italiensk fylld kyckling med mozarella

4 mars, 2014

– Mamma, maten i går var så god! Jag hoppas vi äter det snart igen! 
Under hela middagen igår satt min 10-åring och lovordade maten och det hör inte till vanligheterna.
Jag kan bara hålla med! Detta var så gott och det äter vi snart igen!
Jag plockade på mig små jordärtskockor i affären i går, det är ju så gott!
Jordärtskocka innehåller ca hälften så mycket kolhydrater som potatis och är väldigt kalciumrikt! 
Pensla på olivolja och krydda med favoritkryddan och så skjuts in i ugnen!

IMG_7768
 

Jag hade den här goda kryddan på! Smaskens!
IMG_7769
 
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm…….!
IMG_7778

Kycklingfiléer som fyllts med hackad basilika, parmesan, olivolja och italiensk lufttorkad salami… slurp!
IMG_7773
 

…..som efter ugnen toppas med inlagda körsbärstomater och krämig mozzarella.
IMG_7780

…sedan är det bara att sätta sig ner och NJUTA!
IMG_7790

 
Skriv ut

Italiensk fylld kyckling med mozarella

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 40
  • Totaltid: 60

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • olivolja
  • salt, peppar, valfria kryddor
  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 60 gram italiensk lufttorkad salami
  • 4 msk riven parmesan
  • 1 msk olivola
  • salt, svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 6-8 tjocka skivor mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
  3. Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
  4. Pensla med olivolja och krydda.
  5. Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
  6. Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
  7. Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
  8. Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
  9. Fyll med salamiröran.
  10. Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
  11. Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
  12. Toppa med strimlad basilika och servera!

Notering

  • Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Eva-Lotta 3 oktober, 2015 - 20:23

Tack för gott recept. Min syster tillika din gamla klasskompis njöt av maten.
Eva-Lotta, Martina och Berit

Svara
erika 13 februari, 2015 - 08:55

Tips på sås om man vill ha lite rotfrukter till:)?
*erika

Svara
Pia 28 mars, 2014 - 07:47

Detta får bli fredagens kyckling. Sååå gott det ser ut! En fråga bara – det står i bildtexten att det är inlagda körsbärstomater. Är det så eller är det körsbärstomater på burk typ Mutti?? Så uppfattar jag det i själva receptet. Bara så jag inte gör fel 😉

Svara
Åse 28 mars, 2014 - 08:02

Yes! =) Stämmer bra! Smaklig spis!

Svara
Pia 28 mars, 2014 - 14:07

Tack! Vet inte vad vi skulle göra utan din blogg och alla dina supergoda recept 🙂 Du är så duktig!

Svara
Ninis74 4 mars, 2014 - 15:43

Oh, ser helt fantastiskt gott ut. Riktigt fin sida du har 🙂

Svara
Åse 4 mars, 2014 - 15:50

Tack!!

Svara
Nina FEMME 4 mars, 2014 - 14:03

Kära du! ♥ Hittade det på google med det var inte din sida… Visste inte att det var ditt från början. Har länkat till dig på LCHF semlorna nu. 😉 Hoppas allt är bra! Du har så himla fina bilder, inte klokt!
KRAM

Svara
Åse 4 mars, 2014 - 14:09

Ingen fara Nina, snällt du lade till en länk! Jag gick in på din sida för att länka till dig i inlägget som snart kommer! Det var du som tipsade på insta om keso med varm banan! LYCKOTRÄFF! KRAM

Svara
Jenjo 4 mars, 2014 - 12:52

Jordärtskocka… Är det det som smakar lite åt oliver-hållet?
Gillar verkligen det här sättet med recpet. Enkelt att skriva ut, och enkelt att spara. Mycket uppskattat från mitt håll! 🙂

Svara
Ann-Sofie 4 mars, 2014 - 12:52

Men va fiffigt med ”nya receptkorten”! Skrev just ut dagens, tack för det!
Den här goda kycklingen får det bli i helgen.
Kramen

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.