Mozzarellafylld kyckling och bubbel en måndag

3 mars, 2015

Hej raringar!
Hua, stressar på här med en deadline men jag fungerar bäst under stress så det är bara att köra!
Om en timme ska jag ÄNTLIGEN till gymmet igen efter min långa förkylning! Ska försöka att inte köra slut på mig, men jag vill köra igenom kroppen helt! YAY!
Nu när jag varit sjuk så har det varit lite ostrukturerat med maten så nu är det dags igen för att få de resultat jag vill ha med träningen.
Det innebär att jag helt enkelt fortsätter med min vardagskost (lågkolhydratkost/paleo), måttlig fasta och 1 kväll i veckan ökar jag upp kolhydraterna (från glutenfria källor)
Jag vet att ni är några som varit nyfiken på hur jag lägger upp min mat och jag lovar att jag ska köra några matdagar snart så fort det är strukturerat igen!
När jag strukturerar upp kosten så håller jag mig till lite vin på fredag/lördag men i går var ett undantag – Daniel ville fira att det gick bra i TV så han hade köpt en liten flaska Bollinger ❤️
Älsklingen! Så vi sippade på det medan jag lagade mat!
I går blev det fyllda kycklingfiléer och till det en bönpasta med pesto.
När det gäller bönpastan så är den både kolhydratsnål och proteinrik men trots det så är det generellt ingen vardagskost hos mig eftersom den görs på just bönor som är ju en baljväxt och baljväxter innehåller en hel del lektiner och antinutrienter. Men som vanligt, det finns inga förbud i min kost bara bättre och sämre val och de bättre valen gör jag oftare, de sämre valen gör jag mer sällan! Det är min kostfilosofi och som främjar hälsa hos mig!
012A7331
Kycklingen snittades och fylldes med mozzarella, snackspaprikor och basilika! Enkelt och gott!
Marinera kycklingen alternativt krydda med salt och peppar.
Jag toppade med lite riven mozzarella också! Skjuts in i 225 grader i ca 25 minuter!
012A7332
Mums! Livets dryck tycker jag!
012A7334
MUMS!
Den gröna bönpastan (edamame bönor) blandades med pesto bara! Enkelt men gott!
Jag som är en pastajunkie, ja en mjöljunkie överhuvud taget märker absolut av att bönpastan inte triggar mitt överätande.
Jag tar en liten portion, blir mätt och nöjd på det!
Det är där vi som har haft matproblematik måste fokusera på, äta mat som mättar och inte skapar ett sug!
012A7338
012A7340
Prova detta, tror ni kommer gilla det! Enkelt men gott!

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Jenny 17 mars, 2015 - 14:22

Fantastiskt god kyckling!!
Till och med av den kräsna tonåringen vars matlust är dålig pga ADHD medicin mumsade friskt i sig och mellan tuggorna poängterade maträtten så högt som en 7,5:a!!
Definitivt en keeper i vår familj!
//Jenny

Svara
Åse 17 mars, 2015 - 15:33

Härligt Jenny! =) Kul det smakade!

Svara
ÅsaS 3 mars, 2015 - 16:03

Det där ser riktigt gott ut! Måste testas nån gång. Men jag är så otroligt ‘feg’ när det gäller att tillaga kyckling. Jag vill absolut inte att den ska vara minsta lilla rosa inuti, så tyvärr brukar jag översteka filéerna.. Matförgiftningen för några år sedan sitter fortfarande i minnet.
Bönpastan däremot – Mmm… säger jag bara. Jag känner ingen egentlig skillnad på den och den traditionella, förutom att magen inte svullnar upp av bönpastan då.
Kram och ha det gott fina du!
//ÅsaS

Svara
Katie 3 mars, 2015 - 13:24

Hej! Måste bara fråga…du skriver mjölyunkie…undrar om det kan vara det jag är? Jag har nämligen problem med att sluta äta just pasta. Älskar det men det är som att jag inte blir mätt. Kan äta huuur mycket som helst. (Äter jag däremot kött, fisk, bönor och/eller sallad etc så tar det naturligt stopp efter ett tag). Mina vänner tycker att pasta är så bra för det är så mäktigt så man kan inte äta så mycket av det. Jag håller inte alls med… Pasta och mackor kan jag inte få nog av, där är jag bottenlös. Kan jag ha problem med mjölet tror du?
Tack för all inspiration och kunskap du sprider!

Svara
Ann-Sofie 3 mars, 2015 - 12:58

Vilken vacker rätt – fina färger…och då ser den automatiskt väldigt lockande ut:) Gillade idén om att blanda bönpastan med pesto, tycker annars att den kan bli lite trist..!
Hoppas du fick en trevlig stund på gymmet, ikväll väntar Cirkelgymmet på mig.
Kram!

Svara
jeanette loft 3 mars, 2015 - 12:54

Hej. Så fantastiskt att få följa din blogg o bli inspirerad! Jättebra inslag på nyhetsmorgon! En liten fråga vart fpr man tag på bönpastan eller går den att göra själv?

Svara
Åse 3 mars, 2015 - 16:14

Hej! tack! Risenta har bl.a =)

Svara
Camilla 3 mars, 2015 - 12:37

Hej! Ser gott ut! Var köper man bönpastan??
/Camilla

Svara

Lämna en kommentar