Mozzarellabröd

27 mars, 2014

I går firade vi lite lillördag och det blev lite räkplock med ett gott bubbel. Jag älskar Cavan Marques di monistrol, bra och prisvärt bubbel på systembolaget.

IMG_8613

IMG_8614

Blir ni nyfikna på detta?? Då kan jag berätta att det var såååå gott! Smaskigt!
IMG_8610

 
Skriv ut

Mozzarellabröd

  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 45

Ingredienser

  • 5 dl finriven blomkål
  • 2 ägg
  • 2,5 dl riven mozzarella
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • + 2-3 dl riven mozzarella till toppingen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Finriv blomkålsbuketter till fint ”mjöl” i matberedare. Lägg i skål och micra i 10 minuter. Pressa sedan ur vätskan så mycket du bara kan med hjälp av en handduk.
  3. Blanda blomkålen med ägg, ost & kryddor och fördela smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och lägg på osten och grädda sedan i ca 10 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna lite och skär sedan i bitar och servera.

PS, det gick bra hos Memira! Berättar mer i morgon då en ögonspecialist tittat på mig också!

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Matilda Ullvig 14 oktober, 2016 - 20:29

Älskar detta mozzarellabröd och gjorde idag en fantastisk pizza med detta bröd som botten. På en halvan savoykål, spenat och taleggio och lite mer barnvänligt med svamp och mozzarella på den andra. Både jag och 3-åringen nöjda. =)

Svara
Åse 16 oktober, 2016 - 14:27

Låter suprgott!!

Svara
Vanja 30 mars, 2014 - 12:40

Hej Åse! Jag äger ingen micro längre, kan jag ge blomkålen ett uppkok i stället? Innan jag river den eller riven?
Gillar verkligen din blogg och härliga du.

Svara
Åse 30 mars, 2014 - 12:53

Hej Vanja! Ja du kan koka upp blomkålen med lite vatten, blomkålen ska ju ångas ur, så inte mkt vatten! Bara tillräckligt så det ångas och inte bränns. Vad roligt att du trivs hos mig! =)

Svara
Anna 29 mars, 2014 - 10:49

Oj vad brödet ser gott ut. Ska testa ikväll. Vilken effekt hade du på micron?

Svara
Åse 30 mars, 2014 - 08:36

750-900 ska det vara 🙂

Svara
Emma Fornander 28 mars, 2014 - 10:05

Ser underbart gott ut! Vilken mozzarella använder du? (Det finns ju färdigriven från t.ex. Arla, eller river du en mozzarellaklump?

Svara
Åse 28 mars, 2014 - 10:07

Jag hade Arlas rivna mozzarella =)

Svara
Madde 28 mars, 2014 - 08:37

Jag testade oxå våfflorna i tisdags. De blev jättebra.
Min hund fick oxå smaka. Hon älskade dem!
Fast det gör hon ju med all mat, som jag äter…..

Svara
Åse 28 mars, 2014 - 08:47

Haha härligt att höra! =)

Svara
Stina 27 mars, 2014 - 22:15

Oj vilket kanonbröd det måste verkligen testas i helgen. Gjorde kokosmjölksvåfflorna i tisdags men det blev bara en tunn blaskig smet. Lövtunna våfflor. Blir LCHFtyperna av våfflor frasiga i ditt Åviken våffeljärn?
Måste även testa chokladflarna de är verkligen to die fore!
Trevlig helg <3

Svara
Åse 28 mars, 2014 - 08:01

Ja mina blir superfluffiga och krispiga! men du använder inte vanlig kokosmjölk va? Kram o njut av helgen!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.