Mozzarella sticks (glutenfritt, LCHF)

24 februari, 2015

Jag älskar mozzarella sticks! Ja allt som är friterat egentligen, hehe 😉
Chili Cheese Pops är en annan favvo!
Men om man nu vill äta glutenfritt och lågkolhydrat så är den vanliga brödpaneringen ingen superhit, men vet ni!? Det går lika bra att panera med parmesan och kokosmjöl!
012A7167
Du behöver:
1 ägg
100 g finriven parmesan / pecorino
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk salladskrydda
1 mozzarella i bit (det blir över!)
ev. lite kryddor efter smak
Rapsolja att fritera i *
012A7149
Skär mozzarellan i 1 x 1 cm, ca 10 cm långa.
Vispa ägget med lite salt och peppar
Blanda parmesan, kokosmjöl med vitlökspulver och italiensk salladskrydda
Doppa först i uppvispat ägg, sedan i parmesanblandningen och upprepa igen för dubbelpanering.
Lägg på skärbräda och när alla sticksen är klara, rulla dem mellan händerna så att paneringen sätter sig!
Lägg i form och frys in i ca 30-60 minuter.
012A7157
Har du ingen fritös så går det minst lika bra att hälla oljan i en kastrull och hetta upp. Oljan ska vara het, 190 grader minst!
Fritera tills paneringen är gyllenbrun.
Låt sedan rinna av på hushållspapper.
012A7160
Fääääääääärdigt!!!
Jag gjorde en dipsås av tomatsås, majonnäs och barbequesås. Välj den dipsås du tycker blir godast!
Omnomnom! Synd det inte blev några kvar till Daniel haha! Jag får göra ny laddning till honom!
012A7164
Krämig mozzarella… MUMS!
012A7179
*Den bästa frityroljan är kokosolja utan smak men det är ju inte billigt så jag anser att rapsolja fungerar också.
Fritera INTE i solrosolja eller dylikt, en riktigt dålig olja full med omega 6.
SparaSpara
SparaSpara
SparaSparaSparaSpara

Print Friendly, PDF & Email

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Anna 25 december, 2017 - 20:15

De blev supersmarriga, men inte lika runda och snygga som dina. Våra blev platta och lite ost rann ut i fritösen – vad kan vi ha gjort för fel?

Svara
Åse 26 december, 2017 - 12:33

Köpte du typ galbani eller michelangelo i bit? dvs inte rund mozzarella?

Svara
Hanna 29 december, 2015 - 15:59

Hej Åse!
Funderar på att göra detta som snacks på nyårsfesten men var köper man mozzarella i bit som är hård?

Svara
Åse 29 december, 2015 - 16:02

Du har bl.a. Eldorados men även galbanis funkar! Det är de de större du ska känna på, dvs inte kulorna a 125 g utan 500 g blocken. På en del ställen finns mozzarellastavar! Dessa är perfekta!

Svara
Hanna 30 december, 2015 - 11:42

Tack snälla! Ska blir spännande att prova 🙂

Svara
Inga-Britt 17 december, 2015 - 17:47

Provade göra detta nu ikväll efter att jag inspirerats utav dig, det blev totalt fiasko. Mozarellan kladdade ihop, äggen blöttnade upp parmesanen så fick slänga alltihop. Vore evigt tacksam ifall du kunde göra en utförligare beskrivning på hur man ska göra för att lyckas då denna beskrivning var värdelös och fick mig att ordagrant slänga bort nästan 200kr i sopkorgen.. Kan verkligen inte vara så att man ska doppa i hela ostbiten i ägg för när jag gjorde det vart det bara en ägg/oströra, det föll isär och gick inte att forma till några sticks… Att man sedan ska få i skiten helt i en fritös utan att det faller isär, nä jag förstår inte. Du måste ha köpt dina sticks på max för att kunna skryta…
Mvh/ Missnöjd tant som slängt bort massa pengar pga dig!!!

Svara
Åse 17 december, 2015 - 17:52

Jag uppskattar inte att bli kallad lögnare och att du misslyckades med receptet kan ha berott på många olika anledningar. Givetvis tråkigt för din del men din kommentar gör inte direkt att jag vill lägga ner någon tid på att skriva ner en utförligare beskrivning till din fördel.
Mozzarellan i hel bit är ju jättehård! Hårdare än mozzarella i kula, hur kan det ha blivit en oströra som föll sönder?

Svara
Miriam 8 januari, 2016 - 14:58

Otroligt vad lätt det är att häva ur sig vidrigheter på nätet, bra svar från dig Åsa! Ikväll ska vi testa dessa sticks. Ska t.o.m. köpa en fritös för ändamålet så om vi misslyckas återkommer jag med skadeståndskrav??

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 15:04

Haha!! Gulledu! Glöm inte köpa hård mozzarella så du inte använder riven som jag misstänkte damen här i fråga gjort ?

Svara
Miriam 9 januari, 2016 - 14:03

Det blev jättebra och mumsigt, men jag skulle nog ha friterat en lite längre stund eller gjort lite mindre bitar. De hade knappt smält inuti så de rann inte. Men det beror ju knappast på receptet. Tack Åse och inte Åsa som mobilen ville döpa dig till?

Åse 9 januari, 2016 - 14:13

Rackarns, men hellre det än att de föll sönder ? Ta och fritera lite längre nästa gång på kanske lite mindre värme så de inte bränns?
Jag är van vid att få heta Åsa haha!

Maria 21 april, 2017 - 13:02

osten skulle ju skäras i sticks FÖRST, sen skulle dessa sticks dubbelpaneras, sen skulle de in i frysen minst 2 timmar INNAN fritering och det måste vara HET olja.
slänger man ner en hel 500 grams bit blir det självklart kajk och är oljan inte tillräckligt het=åxå kajk plus moms om man öht inte följer receptets alla steg..

Svara
Julia 5 mars, 2015 - 13:25

Hej! Vilken mozzarella använder du dig utav? Jag har bara sett dem som är runda (svårt att få dem 10 cm långa då).
Tacksam för svar! 🙂

Svara
Pierre/peter 3 mars, 2015 - 18:33

Hej Åsa!
Hur gör du dina chili Cheese?
Så sugen på att prova göra själv!

Svara
Åse 3 mars, 2015 - 19:11

Jag har inget recept på dem, jag skrev bara att jag gillar dem! =)

Svara
Z 1 mars, 2015 - 09:00

Tycker du att risentas müsli med kokos o hasselnöt är ok med lchf? Den har 16 g kolhydrater per 100g Jag försöker att variera min frukost och känner att jag blir mätt längst om jag får i mig nötter och bär med yoghurt ist för en äggmacka med misslyckad brödbotten( aldrig lyckats med dina recept, får bröden att bli svampiga i texturen

Svara
Vanja 25 februari, 2015 - 18:19

HejÅse! Har endast ätit dessa godingar i Spanien och älskar dem. Nu undrar jag om man ska dubbelpanera i ägget och parmesanosten. Kanske för att man ska få ett tjockt lager runt om? Du skrev upprepa. Måste också säga tack för härliga recept.

Svara
Åse 25 februari, 2015 - 18:25

Hej! Ja upprepa betyder dubbelpanering 😉 Hoppas du gillar! :))

Svara
Lotta Andersson 25 februari, 2015 - 07:21

Måste prova

Svara
Elna Falkstedt 24 februari, 2015 - 22:31

Sticks mozzarellan? Aj det gör ju ont 😉

Svara
Pauline Eisenberg 24 februari, 2015 - 21:51

Måste prova!

Svara
Marja Folcke 24 februari, 2015 - 20:32

Wow, vill ha!

Svara
Marlene Trapp Wikman 24 februari, 2015 - 19:05

Men så gott det låter. Älskar friterat men tycker oftast det är svårt att få det att fästa och bli krispigt.

Svara
Emelie 24 februari, 2015 - 19:57

Kan man inte fritera dom i en actifry med kokosfett?

Svara
Lisette Sällström 24 februari, 2015 - 19:57

Men oj så gott det ser ut. Jag precis som du är svag för allt friterat och krispigt.
Detta måste jag testa till helgen.
Tack för dina underbara recept här på bloggen. Jag styr familjens veckomatsedlar efter dina fina recept.
Lisette

Svara
Lenita Andersson 24 februari, 2015 - 18:28

Måste prova dem!!

Svara
Susanne Bengtsson 24 februari, 2015 - 20:42

Var hittade du receptet på jordnötssås?

Svara
Lenita Andersson 24 februari, 2015 - 20:48

Här finns det:
http://56kilo.se/kycklingspett-jordnotssas/
Helt underbart gott!
Jag hade paprika, lök och böngroddar i som grönsaker!

Svara
Catarina Westin 24 februari, 2015 - 18:27

Mats Westin vill jag ha som fredagsgodis!

Svara
Lina Järvenpää 24 februari, 2015 - 18:18

Gunilla Palmgren

Svara
Anna-Karin Borglund 24 februari, 2015 - 17:50

Det här måste vi testa Fredrik Sahlin

Svara
Yvonne Stjärnkvist Ed 24 februari, 2015 - 17:47

Det verkar vara jättegott!

Svara
Anneli Lindberg 24 februari, 2015 - 17:36

Åhh vad gott

Svara
Magda Dedic 24 februari, 2015 - 17:31

Omg! Love

Svara
Cissi 24 februari, 2015 - 18:31

Men åååå vad gott!
Tror du man måste vända dem i ägg för att få,parmesanen att fastna. Tål inte det, har du nåt annat förslag kanske…?

Svara
Åse 24 februari, 2015 - 18:39

Nej dessvärre :/

Svara
Minna Jansson 24 februari, 2015 - 17:31

Det här ska jag prova! Borde ju också fungera med haloumi 🙂

Svara
Amelie Holmqvist 24 februari, 2015 - 17:27

Camilla Andersson

Svara
Camilla Andersson 24 februari, 2015 - 17:28

MÅSTE testad!!

Svara
Camilla Andersson 24 februari, 2015 - 17:28

Testas

Svara
Mia Antonsson 24 februari, 2015 - 16:51

Ooooh fredagsmyyys

Svara
emilia 24 februari, 2015 - 17:45

Hej!
Det där ser ju såååå gott ut. Måste bara fråga dig om hur du gjort permesanen, är den grov riven eller hur har du gjort?:)
Tack för en super bra blogg och helt fantastiska böcker!!

Svara

Lämna en kommentar