Mozzarella sticks (glutenfritt, LCHF)

24 februari, 2015

Jag älskar mozzarella sticks! Ja allt som är friterat egentligen, hehe 😉
Chili Cheese Pops är en annan favvo!
Men om man nu vill äta glutenfritt och lågkolhydrat så är den vanliga brödpaneringen ingen superhit, men vet ni!? Det går lika bra att panera med parmesan och kokosmjöl!

012A7167

Du behöver:
1 ägg
100 g finriven parmesan / pecorino

1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk salladskrydda
1 mozzarella i bit (det blir över!)
ev. lite kryddor efter smak
Rapsolja att fritera i *
012A7149

Skär mozzarellan i 1 x 1 cm, ca 10 cm långa.

Vispa ägget med lite salt och peppar
Blanda parmesan, kokosmjöl med vitlökspulver och italiensk salladskrydda
Doppa först i uppvispat ägg, sedan i parmesanblandningen och upprepa igen för dubbelpanering.
Lägg på skärbräda och när alla sticksen är klara, rulla dem mellan händerna så att paneringen sätter sig!
Lägg i form och frys in i ca 30-60 minuter.
012A7157

Har du ingen fritös så går det minst lika bra att hälla oljan i en kastrull och hetta upp. Oljan ska vara het, 190 grader minst!
Fritera tills paneringen är gyllenbrun.

Låt sedan rinna av på hushållspapper.
012A7160

Fääääääääärdigt!!!
Jag gjorde en dipsås av tomatsås, majonnäs och barbequesås. Välj den dipsås du tycker blir godast!
Omnomnom! Synd det inte blev några kvar till Daniel haha! Jag får göra ny laddning till honom!
012A7164

Krämig mozzarella… MUMS!

012A7179

*Den bästa frityroljan är kokosolja utan smak men det är ju inte billigt så jag anser att rapsolja fungerar också.
Fritera INTE i solrosolja eller dylikt, en riktigt dålig olja full med omega 6.
SparaSpara
SparaSpara
SparaSparaSparaSpara

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Gunnar Parment 28 september, 2018 - 22:24

Mina sticks står i frysen nu i väntan på att hamna i en kastrull med olja, och nu läser jag att det var fel mozarella. Nåja, jag får prova ändå, och sedan får jag prova en gång till med rätt sort. Jag återkommer.

Svara
Gunnar Parment 29 september, 2018 - 00:32

Inte för att jag räknade med något fullgott resultat vid första försöket, och några sprack och rann ut i kastrullen, men flera höll ihop. Gott var det hur som helst.

Svara
Åse 29 september, 2018 - 10:04

Tack för feedback Gunnar!

Svara
Anna 25 december, 2017 - 20:15

De blev supersmarriga, men inte lika runda och snygga som dina. Våra blev platta och lite ost rann ut i fritösen – vad kan vi ha gjort för fel?

Svara
Åse 26 december, 2017 - 12:33

Köpte du typ galbani eller michelangelo i bit? dvs inte rund mozzarella?

Svara
Hanna 29 december, 2015 - 15:59

Hej Åse!
Funderar på att göra detta som snacks på nyårsfesten men var köper man mozzarella i bit som är hård?

Svara
Åse 29 december, 2015 - 16:02

Du har bl.a. Eldorados men även galbanis funkar! Det är de de större du ska känna på, dvs inte kulorna a 125 g utan 500 g blocken. På en del ställen finns mozzarellastavar! Dessa är perfekta!

Svara
Hanna 30 december, 2015 - 11:42

Tack snälla! Ska blir spännande att prova 🙂

Svara
Inga-Britt 17 december, 2015 - 17:47

Provade göra detta nu ikväll efter att jag inspirerats utav dig, det blev totalt fiasko. Mozarellan kladdade ihop, äggen blöttnade upp parmesanen så fick slänga alltihop. Vore evigt tacksam ifall du kunde göra en utförligare beskrivning på hur man ska göra för att lyckas då denna beskrivning var värdelös och fick mig att ordagrant slänga bort nästan 200kr i sopkorgen.. Kan verkligen inte vara så att man ska doppa i hela ostbiten i ägg för när jag gjorde det vart det bara en ägg/oströra, det föll isär och gick inte att forma till några sticks… Att man sedan ska få i skiten helt i en fritös utan att det faller isär, nä jag förstår inte. Du måste ha köpt dina sticks på max för att kunna skryta…
Mvh/ Missnöjd tant som slängt bort massa pengar pga dig!!!

Svara
Åse 17 december, 2015 - 17:52

Jag uppskattar inte att bli kallad lögnare och att du misslyckades med receptet kan ha berott på många olika anledningar. Givetvis tråkigt för din del men din kommentar gör inte direkt att jag vill lägga ner någon tid på att skriva ner en utförligare beskrivning till din fördel.
Mozzarellan i hel bit är ju jättehård! Hårdare än mozzarella i kula, hur kan det ha blivit en oströra som föll sönder?

Svara
Miriam 8 januari, 2016 - 14:58

Otroligt vad lätt det är att häva ur sig vidrigheter på nätet, bra svar från dig Åsa! Ikväll ska vi testa dessa sticks. Ska t.o.m. köpa en fritös för ändamålet så om vi misslyckas återkommer jag med skadeståndskrav??

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 15:04

Haha!! Gulledu! Glöm inte köpa hård mozzarella så du inte använder riven som jag misstänkte damen här i fråga gjort ?

Svara
Miriam 9 januari, 2016 - 14:03

Det blev jättebra och mumsigt, men jag skulle nog ha friterat en lite längre stund eller gjort lite mindre bitar. De hade knappt smält inuti så de rann inte. Men det beror ju knappast på receptet. Tack Åse och inte Åsa som mobilen ville döpa dig till?

Åse 9 januari, 2016 - 14:13

Rackarns, men hellre det än att de föll sönder ? Ta och fritera lite längre nästa gång på kanske lite mindre värme så de inte bränns?
Jag är van vid att få heta Åsa haha!

Maria 21 april, 2017 - 13:02

osten skulle ju skäras i sticks FÖRST, sen skulle dessa sticks dubbelpaneras, sen skulle de in i frysen minst 2 timmar INNAN fritering och det måste vara HET olja.
slänger man ner en hel 500 grams bit blir det självklart kajk och är oljan inte tillräckligt het=åxå kajk plus moms om man öht inte följer receptets alla steg..

Svara
Julia 5 mars, 2015 - 13:25

Hej! Vilken mozzarella använder du dig utav? Jag har bara sett dem som är runda (svårt att få dem 10 cm långa då).
Tacksam för svar! 🙂

Svara
Pierre/peter 3 mars, 2015 - 18:33

Hej Åsa!
Hur gör du dina chili Cheese?
Så sugen på att prova göra själv!

Svara
Åse 3 mars, 2015 - 19:11

Jag har inget recept på dem, jag skrev bara att jag gillar dem! =)

Svara
Z 1 mars, 2015 - 09:00

Tycker du att risentas müsli med kokos o hasselnöt är ok med lchf? Den har 16 g kolhydrater per 100g Jag försöker att variera min frukost och känner att jag blir mätt längst om jag får i mig nötter och bär med yoghurt ist för en äggmacka med misslyckad brödbotten( aldrig lyckats med dina recept, får bröden att bli svampiga i texturen

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.