Mousserande Sparrissoppa

21 oktober, 2017

Löööööööördag!
Liiite festligare äter man väl då? Här kommer en av mina absoluta favoritsoppor!
En festlig soppa med mousserande vin. Givetvis är soppan god även utan vin men jag rekommenderar den med vin!


Foto: Lisa Wikstrand för min bok Ät & Njut

Skriv ut

Mousserande sparrissoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ½ paket bacon
  • Ev lite salt och vitpeppar
  • 1 dl mousserande vin

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre
  2. delen. Skär sparrisen i centimeterstora bitar.
  3. Spara några toppar till serveringen.
  4. Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter
  5. vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet
  6. men spara tre deciliter sparrisspad.
  7. Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett
  8. utan smak och rör ner sparrisen. Häll på
  9. sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt
  10. allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort
  11. från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet
  12. under tiden.
  13. Häll i det mousserande vinet strax före servering.
  14. Servera med lite smulad bacon med och
  15. sparristoppar.

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Mousserande sparrissoppa | Brittas matblogg 3 december, 2017 - 12:23

[…] 56kilo.se […]

Svara
Jenny 21 oktober, 2017 - 16:20

Soppa är aldrig fel👌 måste testa med mousserande vin i👌å dricka upp resten😉 ha det gött på kursen

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.