Morot- och Zucchinibröd

18 november, 2014

I dag bakade jag lite nytt bröd, insåg att det var tomt i frysen och hade både zucchini och morötter liggandes men ingen keso, så det blev helt enkelt en omarbetning av kesobrödet, utan keso! =)
Helt mejerifritt, inte fy skam det!
Man kan nog forma små baguetter av detta brödet eller bullar.
Riktigt gott blev det och nog perfekt till en tallrik blomkålssoppa!

012A3141

012A3143

012A3146

012A3147

Skriv ut

Morot- och zucchinibröd LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 2 dl riven zucchini
  • 2 dl riven morot
  • 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl solroskärnor eller andra frön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • ev brödkryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen luftiga..
  3. Riv Zucchinin och morötterna. Vispa upp äggen och vispa sedan ner dem i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
  5. Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
  6. Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat. Låt svalna helt innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 164 kcal, 9 g protein, 3.5 g kolhydrater, 11 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Paula Blom 20 november, 2014 - 12:11

Kanon gott

Svara
Zucchinibaguetter - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 20 november, 2014 - 11:25

[…] går så utvecklade jag receptet på Morot- och Zucchinibröd – det blev ÄNNU bättre! Jag drog ner på kokosmjölet efetrsom jag inte är så förtjust i […]

Svara
Marita 20 november, 2014 - 11:12

Blev väldigt degiga med bara 30 min i ugnen så lite längre tid behövs men dom blev goda ändå

Svara
Åse 20 november, 2014 - 11:14

Det skiljer nog från ugn till ugn. Prova gärna med sticka!

Svara
Åsa Nordenskjöld 19 november, 2014 - 15:18

Bara att baka Johan

Svara
Åsa Jägerholm 19 november, 2014 - 10:00

Dina två böcker ligger hemma och väntar på mig. Är så taggad.
Ha en fin dag!
Mvh Åsa

Svara
Therese 19 november, 2014 - 09:39

Hej Åse!
Jag har nyligen kommit igång med att äta enligt LCHF och har hittills gått ner 4 kilo!:)
Saken är att jag har haft problem med gallsten och får ont när jag äter ägg:( tycker därför det är svårt med frukost. Äter oftast avokado med majonnäs men det kommer jag säkert tröttna på så småningom;)
Har du bra tips på frukost om man vill hålla sig strikt och undvika yoghurt etc?
Vh Therese

Svara
Åse 19 november, 2014 - 10:01

Finns ju många lågkolhydratbröd som är väldigt låga i kolhydrater, annars tex fet fisk i alla möjliga skepnader med lite räksallad och avokado tex eller ost och skinkrullar.

Svara
Irene Åkerblom Fd Ingebrigtsen 18 november, 2014 - 16:38

Oj om det ändå inte skulle va kokosnötsmjöl! Sån bismak tycker jag.. Men det finns ju många andra recept hos Åse som är fantastiska!

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 18 november, 2014 - 18:32

Byt ut mot mandelsmör! Öka mängden bara 🙂

Svara
Irene Åkerblom Fd Ingebrigtsen 19 november, 2014 - 08:07

Tack åse!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 18 november, 2014 - 16:16

Ser fantastiskt gott ut, och alltid lika fina bilder! Behöver själv baka lite bröd känner jag…

Svara
Madlene Jönsson 18 november, 2014 - 14:58

Va påhittig du är 🙂 Ska testas!

Svara
Minna Jansson 18 november, 2014 - 14:10

kul! det här ska jag baka 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.