Möra kotletter med broccoligratäng

3 januari, 2012

Kotletter med sås:

4 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
4 dl grädde
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad


Salt, vitpeppar
Kalvfond
Vatten

Broccoligratäng:
500 g fryst broccoli
3 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 dl grädde

Salta och peppra och stek kotletterna på båda sidor i smör. Klyfta lök och dela morötterna i några delar och lägg över tillsammans med vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Häll över vatten så det täcker kotletterna och lägg på ett lock, låt sjuda i ca 2,5-3 timmar!


Ta upp kotletterna och lök/morötter och vispa ihop ca 1 dl buljong med 3 dl grädde, smaka av med lite kalvfond och kinesisk soja och låt sjuda 5 min. Sila sedan bort lagerblad etc.

Broccoligratängen:
Koka upp broccolin och låt koka i ca 5 minuter. Låt ånga av.
Vispa ihop ägg, grädde och ost och fördela broccolin i en form med gräddblandningen över. Grädda i 10 minuter i 225 g.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Eva 4 januari, 2012 - 20:08

Kul jag köpte ett gäng kotletter så detta måste jag testa. Tack låter mums.

Svara
Anita 4 januari, 2012 - 08:07

Wow det här receptet tackar jag för. Något i min smak. Ska testas.

Svara
Emilia 3 januari, 2012 - 21:37

JA! ÄNTLIGEN! Ett recept på broccoligratäng som är beprövat! =)

Svara
Frida 3 januari, 2012 - 20:09

Kan tipsa om att göra gratängen med kvibille ädelost, galet gott!

Svara
Åse 3 januari, 2012 - 20:14

Det kan jag tro!! MUMS!

Svara
Ulrika 3 januari, 2012 - 20:06

Vilken liten sötnos som kommit till er!!! Ops! Nu kom kommentaren i fel inlägg, men vad gör det? :o) Söt som socker är han.

Kram!

Svara
Nina 3 januari, 2012 - 19:57

Hej!

Jag har provat att göra gratängen med blomkål. Det blev också jättegott! 🙂

Svara
Popprinsessan 3 januari, 2012 - 19:54

Åh vad bra med ett tips gällande just kotletter! Det kan bli aningens torrt annars tycker jag.
Härligt att det går bra med nya vovven!
Kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.