Kotletter med sås:

4 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
4 dl grädde
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Salt, vitpeppar
Kalvfond
Vatten

Broccoligratäng:
500 g fryst broccoli
3 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 dl grädde

Salta och peppra och stek kotletterna på båda sidor i smör. Klyfta lök och dela morötterna i några delar och lägg över tillsammans med vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Häll över vatten så det täcker kotletterna och lägg på ett lock, låt sjuda i ca 2,5-3 timmar!
Ta upp kotletterna och lök/morötter och vispa ihop ca 1 dl buljong med 3 dl grädde, smaka av med lite kalvfond och kinesisk soja och låt sjuda 5 min. Sila sedan bort lagerblad etc.

Broccoligratängen:
Koka upp broccolin och låt koka i ca 5 minuter. Låt ånga av.
Vispa ihop ägg, grädde och ost och fördela broccolin i en form med gräddblandningen över. Grädda i 10 minuter i 225 g.

LOADING..